Τα γύρισε πάλι ο Ερντογάν-«Δείξαμε ειλικρίνεια με το Σχέδιο Ανάν, αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε»

Την ειλικρίνεια που υπέδειξε η Τουρκία την περίοδο του σχεδίου Ανάν «για να βρεθεί μια διαρκής και δίκαιη ειρήνη στην Κύπρο», μπορεί να την επιδείξει ξανά, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος χθες βράδυ, μετά την λήξη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Προεδρικό μέγαρο.

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα εξωτερικής πολιτικής και την πρόσφατη επίσκεψή του στις χώρες του Αραβικού Κόλπου και το ψευδοκράτος. Στα κατεχόμενά, είπε, γιόρτασαν με ενθουσιασμό την 20η Ιουλίου «γιορτή ειρήνης κι ελευθερίας» - όπως αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή – και εγκαινίασε τον νέο τερματικό σταθμό και τον νέο δίαυλο του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, ευχόμενος ξανά «καλορίζικο» στο «αεροδρόμιο» που θα μπορεί να εξυπηρετεί μέχρι 10 εκ. επιβάτες το χρόνο.

Ποτέ δεν ξέφυγαν, ούτε θα ξεφύγουν από μια λύση στην βάση των πραγματικοτήτων του νησιού, συνέχισε ο Τούρκος Πρόεδρος. «Δεν θα διστάσουμε να αναλάβουμε την ευθύνη για το νησί της Κύπρου να αποκτήσει μια διαρκή και δίκαιη ειρήνη. Έχουμε δείξει την ειλικρίνειά μας σε αυτό το θέμα σε όλες τις διαδικασίες μέχρι τώρα, συμπεριλαμβανομένου του Σχεδίου Ανάν, και θα το ξανακάνουμε εάν χρειαστεί. Ωστόσο, οι απέναντί μας θα πρέπει να αναγνωρίσουν την κατάσταση επί του εδάφους αντί να επιμένουν σε επιβολές» είπε.

Στην 49η επέτειο της «ειρηνευτικής επιχείρησης» - όπως αποκάλεσε και πάλι την εισβολή - για άλλη μια φορά «μνημονεύω τους μάρτυρες μας και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στους βετεράνους μας. Θα ήθελα να τονίσω ότι η υποστήριξή μας προς την τδβκ» - όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος - «είναι διαρκής και ότι η συμβολή μας θα συνεχιστεί σε όλους τους τομείς από τη γεωργία μέχρι την ενέργεια, από το νερό στον ηλεκτρισμό, από τις μεταφορές στην υγεία».

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κλάφτηκε και ο Φιντάν στην Ολγκίν για τις διώξεις σφετεριστών-Κατηγορίες για «δημιουργία έντασης» από Τατάρ
Αννίτα για την έκθεση Ελεγκτικής-«Έχω κανιβαλιστεί για κάτι που συνέβαινε, να εξεταστούν όλοι οι κρατικοί αξιωματούχοι»
Δημοτική Ομάδα ΔΗΣΥ Λακατάμιας: Εφαρμογή ενιαίας φορολογικής πολιτικής στον Δήμο Λακατάμιας
Aνάπτυξη Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο
Ξεκαθαρίζει η Ελεγκτική για Βουλή-«Αμφισβητούμε τον τρόπο που δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα και την καλλιτεχνική δημιουργία»
Στα σχολεία μέχρι τα 22 τα παιδιά της Ειδικής Εκπαίδευσης-Διαβουλεύσεις για εξεύρεση αξιοπρεπών δομών
Σε μείωση τιμών ενοικίου και αγοράς προσδοκεί τα επόμενα χρόνια ο Πρόεδρος
Στο απόγειο η ονοματολογία στον ΔΗΣΥ για τις βουλευτικές-Αντιδράσεις εκ των έσω για πιθανή υποψηφιότητα Γιωργάλλα
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα φωνάζει επειδή η ΕΕ δεν κάνει μέλος την Τουρκία-«Μπορείτε πλέον να είστε ο πιο ισχυρός»
«Επιβεβλημένη» θεωρεί η Βουλή την… luxury αναβάθμιση της καντίνας-Υπηρεσιακές οι αποφάσεις για ξενοδοχεία