Aπό το παράθυρο απέδρασε ο υπόδικος των Κεντρικών από το Ψυχιατρείο-Διατάχθηκε διοικητική έρευνα

Άφαντος παραμένει μέχρι στιγμής ο 52χρονος υπόδικος των Κεντρικών Φυλακών, ο οποίος κατάφερε να αποδράσει τα ξημερώματα από το νοσοκομείο Αθαλάσσας, με την Αστυνομία να συνεχίζει τις έρευνες για εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κλάδου Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας, Αντρέας Αντρέου, τόσο ο 52χρονος υπόδικος όσο και ο 20χρονος τρόφιμος (σ.σ δεν είναι κρατούμενος), κατάφεραν να αποδράσουν από το παράθυρο, το οποίο παραβίασαν, αναφέροντας πως ναι μεν υπήρχε σίδερο, ωστόσο δεν ήταν τέτοιο που θα απέτρεπε τα σχέδια τους.

Όπως εξήγησε μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του Άλφα, δεν πρόκειται για σίδερα και υποδομές όπως των Κεντρικών Φυλακών, ενώ ερωτηθείς εάν φρουρείτο, αφού η Αστυνομία αναφέρει πως δεν ήταν υπό αστυνομική φρούρηση, ο κ. Αντρέου επιβεβαίωσε πως φρουρείτο από δεσμοφύλακα, ο οποίος, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κλάδου Νοσηλευτών, βρισκόταν έξω από την πόρτα του δωματίου.

Παράλληλα, ο κ. Αντρέου ανέφερε πως η απόδραση, που σημειώθηκε γύρω στις 03:30, έγινε έγκαιρα αντιληπτή από το νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο ενεργοποίησε όλα τα πρωτόκολλα και ενημέρωσε σχετικά την Αστυνομία.

Μετά από έρευνες, ο 20χρονος εντοπίστηκε στην οικία του και εντός της ημέρας αναμένεται να επιστρέψει στο Νοσοκομείο, ωστόσο σε ότι αφορά τον 52χρονο υπόδικου, ο οποίος πριν μερικές ημέρες μεταφέρθηκε στο ψυχιατρείο, ακόμη δεν έχει εντοπιστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο Δικαιοσύνης είναι ενήμερο για το περιστατικό και σε αυτό το πλαίσιο, διατάχθηκε έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες της απόδραδης, καθώς και αν προκύπτουν πειθαρχικά αδικήματα εναντίον του δεσμοφύλακα, που είχε την ευθύνη του 52χρονου που απέδρασε.

Πάντως υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Ιανουάριο του 2023, οπότε ήταν ακέφαλες οι Φυλακές και εκτελούσε χρέη Διεύθυνσης μια λειτουργός, είχε αποδράσει ακόμη ένας κρατούμενος που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αθαλάσσας, αφού δεν είχαν δοθεί οδηγίες για φρούρηση του, ούτε από δεσμοφύλακες, ούτε από αστυνομικούς. Μάλιστα, λόγω του κενού που είχε δημιουργηθεί σε ότι αφορά τα επιχειρησιακά ζητήματα, μετά την εν λόγω απόδραση, η τότε υπουργός αποφάσισε τον διορισμό του Βοηθού Αστυνομικού Διευθυντή Αμμοχώστου, Ιωάννη Καπνουλά, στη θέση του αναπληρωτή Διευθυντή Φυλακών.

Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του

Στο μεταξύ η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του, με την οποία αναφέρει: «H Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Νικόλα Μιχαηλίδη, 52 ετών, εναντίον του οποίου εκκρεμεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υπόθεση απόδρασης από νόμιμη κράτηση, πρόκλησης κακόβουλης βλάβης και ανυπακοής σε νόμιμες διαταγές.

Ο 52χρονος, υπόδικος των Κεντρικών Φυλακών, τα ξημερώματα της 25ης Ιουλίου 2023, φέρεται να απέδρασε από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας, όπου κρατείτο για νοσηλεία, δυνάμει δικαστικού διατάγματος.

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας, στο τηλέφωνο 22-802222, ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460, ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό».

nikolas

Δειτε Επισης

Νέα στοιχεία για τον Τσιντούλα, «έδρασε μόνος του»-Με λουλούδια έξω από το νοσοκομείο οι υποστηρικτές του Φίτσο
Οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος και ανατράπηκε-Απεγκλωβίστηκε από την Πυροσβεστική
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο Ρόμπερτ Φίτσο-Υπό κράτηση ο δράστης, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες
Οι Χούθι έπληξαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα-Δεν υπάρχουν θύματα
Επανέρχεται ξανά η CMC-«Αν η ΕΤΥΦΑ συνεχίσει να αλλάζει τους κανόνες δικαιούμαστε αποζημίωση»
Ανακαλεί την απαγόρευση παραχώρησης αδειών χρήσης πυροτεχνημάτων η Υπηρεσία Μεταλλείων
«Δικτάτορας που δεν αναγνωρίζει κόκκινες γραμμές ο Πούτιν»-Τι λέει συνεργάτης του Ναβάλνι
Στις φλόγες τυλίχθηκαν όχημα buggy και τετράτροχη μοτοσικλέτα στο Λατσί
Χάος με τις ανάρμοστες συμπεριφορές στην ψηφιακή πύλη που ενώνει τις δύο πόλεις Νέα Υόρκη-Δουβλίνο
Φωτιά σε υπνοδωμάτιο διαμερίσματος στην Πάφο-Στο Νοσοκομείο ο ένοικος με αναπνευστικά προβλήματα