Θλίψη Βουλής για τον θάνατο Θάσου Σοφοκλέους

Τη θλίψη της για τον θάνατο του πρώην βουλευτή, εκπαιδευτικού και αγωνιστή Θάσου Σοφοκλέους σε ηλικία 91 ετών, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Βουλής, ο εκλιπών διετέλεσε βουλευτής εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας με τον Δημοκρατικό Συναγερμό (1993-1996). Κατά τον αγώνα της ΕΟΚΑ (1955-1959) διέκοψε οικειοθελώς τις σπουδές του και ανέλαβε καθήκοντα τομεάρχη, αναπτύσσοντας πλούσια δράση. Συνελήφθη από τους Άγγλους αποικιοκράτες, βασανίστηκε και καταδικάστηκε σε φυλάκιση.

Ο Θάσος Σοφοκλέους, πέραν της προσφοράς του στον αντιαποικιακό αγώνα διετέλεσε επίσης πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, θέση από την οποία συνέβαλε στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα.

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.

Δειτε Επισης

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις ο Τατάρ-Θα επαναλάβει τη «λύση δύο κρατών»
Ενημέρωσε για την επίσκεψη του στη Συρία τους ομολόγους του στην ΕΕ ο Κόμπος
Παρουσιάστηκε το Νομοσχέδιο για τις πολλαπλές συντάξεις-Έντονες διαφωνίες και κριτική από βουλευτές
Στήριξη Λευκωσίας στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα Ουκρανίας
Πράσινο από ΥΠΕΞ της Ε.Ε. για αναστολή περιοριστικών μέτρων κατά Συρίας στην οικονομία
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει η Ραουνά για Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ-Ουκρανία και Μέση Ανατολή στο προσκήνιο
Περηφάνεια για τους Αρμένιους της Κύπρου εξέφρασε ο Πρόεδρος-«Αναπόσπαστο μέρος του λαού»
Επαναρχίζουν τα δρομολόγια ισραηλινών εταιρειών προς Πάφο-Ορίζοντας ο Μάρτιος
Σ. Στεφάνου: Να βγούμε μπροστά με πρωτοβουλίες επί της ουσίας για λύση
Ξανά ενώπιον της Βουλής το θέμα των πολλαπλών συντάξεων-Ψάχνουν την φόρμουλα οι αρμόδιοι