Απειλούν με αυθόρμητη στάση εργασίας οι ταξιτζήδες, κάθετος για το καφενείο ο Βαφεάδης

Την αντίδραση του Υπουργείου Μεταφορών προκάλεσαν από τη μια οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, που μετατρέπουν σε καφενείο τον εξωτερικό χώρο του αεροδρομίου Λάρνακας, ωστόσο, από την άλλη, η απάντηση του υπουργού Αλέξη Βαφεάδη, έφερε την αντίδραση των οδηγών ταξί που απειλούν ακόμα και με απροειδοποίητη στάση εργασίας.

Μετά τις εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο υπουργός Μεταφορών, εξέφρασε τον προβληματισμό, ενώ την ίδια ώρα, έστειλε το μήνυμα πως, «αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί», προσθέτοντας πως θα εξεταστούν λύσεις που θα ικανοποιούν και τις δύο πλευρές.

Εμφανώς προβληματισμένος από τις αναφορές του υπουργού Μεταφορών, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών και Επιχειρηματιών Ταξί, Χαράλαμπος Αυγούστου, σήκωσε το γάντι και αντέστρεψε τα πυρά, λέγοντας «καφενείο, είναι το ίδιο το Υπουργείο Μεταφορών».

Απαντώντας στα όσα ανέφερε ο υπουργός, ο κ. Αυγούστου, είπε πως «οι οδηγοί των ταξί, δουλεύουν μέσα στη ζέστη όλη μέρα και αυτά τα έχουμε αναφέρει, μαζί με όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στον κλάδο μας. Δυστυχώς όμως, δεν κοιτάζουν τα κύρια προβλήματα που μας απασχολούν, αλλά έχουν κοιτάξει ένα βίντεο για να πουν ότι κάναμε καφενείο το αεροδρόμιο, σε μια ώρα που ήταν ησυχία στο αεροδρόμιο και δεν υπήρχε κανείς εκεί. Η απάντηση μου προς τον Υπουργό, είναι ότι πρέπει να κοιτάξει τα προβλήματα του κλάδου και καφενείο είναι το ίδιο το Υπουργείο που δεν έχει κάνει τίποτα για τους οδηγούς ταξί μέχρι σήμερα».

Επιπρόσθετα, ο κ. Αυγούστου, διερωτήθηκε «από το γεγονός ότι έχει θυμηθεί τώρα να αναφερθεί στους οδηγούς ταξί ο υπουργός, με μια φωτογραφία που έχει δει στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ το προηγούμενο διάστημα, ούτε καν ασχολείτο μαζί μας».

Ωστόσο, από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών, Aλέξης Βαφεάδης, σε νέες του δηλώσεις στον REPORTER, θέλησε να τονίσει πως πρόκειται για διαφορετικά ζητήματα, δηλαδή, άλλο οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με το καφενείο έξω από το αεροδρόμιο και άλλο το θέμα που προκύπτει με τους Τουρκοκύπριους ταξιτζήδες.

Όπως ανέφερε, «έγινε μια συμφωνία μεταξύ των οδηγών ταξί, της Αρχής Αδειών και της ανάδοχου εταιρείας, με το πώς θα διακινούνται τα ταξί στο αεροδρόμιο, αλλά βλέπουμε ότι αυτή η συμφωνία δεν τηρείται. Αντικρύζουμε αυτοκίνητα να εισέρχονται από αλλού και να σταθμεύουν όπου θέλουν. Προσωπικά θα ήθελα να ακούσω τη θέση τους και για ποιο λόγο παραβλέπουν τη συμφωνία και εφαρμόζουν κάτι άλλο. Όσο αφορά τους Τουρκοκύπριους οδηγούς ταξί, αυτό είναι ένα άλλο θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί διαφορετικά. Ωστόσο, από πλευράς μας, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε μέτρα, αλλά πρέπει να ακούσουμε τα προβλήματα που απασχολούν τους οδηγούς ταξί. Σίγουρα όμως, δεν είναι επιτρεπτές τέτοιες εικόνες που κυκλοφορούν».

Τα προβλήματα πάντως, φαίνεται να συνεχίζουν να απασχολούν έντονα τους οδηγούς ταξί, αφού το ένα ζήτημα είναι με τα πάρκινγκ του αεροδρομίου, ενώ το δεύτερο αφορά τα παράνομα ταξί. «Δυστυχώς», είπε ο κ. Αυγούστου, «αντί να λύσουν τα προβλήματα των οδηγών ταξί στο αεροδρόμιο, βλέπουν άλλα πράγματα εναντίων τους. Αναφορικά με το ζήτημα με τα ταξί των Τουρκοκυπρίων στο αεροδρόμιο, τους έχουν κλείσει τη λωρίδα στις αφίξεις, αλλά βρήκαν άλλο τρόπο και σταθμεύουν στο roundabout. Έτσι, συνεχίζουν να έρχονται αλλά σταθμεύουν αλλού».

Επιπρόσθετα, οι οδηγοί των ταξί στέλνουν το μήνυμα και προς τον ίδιο τον Αρχηγό της Αστυνομίας, αναφέροντας ότι, «τόσα χρόνια πηγαίναμε βάση των συμφωνιών που είχαμε με την Αστυνομία για τις στάσεις εργασίας μας. Ωστόσο, από τώρα και στο εξής, οι στάσεις εργασίας μας θα είναι αυτόματες και απροειδοποίητες. Δηλαδή, θα κλείνουμε τους δρόμους χωρίς να προειδοποιούμε κανένα και γι’ αυτό τον λόγο απολογούμαστε στο κοινό για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία».

Καταλήγοντας, ο κ. Αυγούστου διαμήνυσε πως, «πρέπει να αντιληφθούν όλοι οι αρμόδιοι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν πρόκειται να πραγματοποιήσουμε οποιαδήποτε συνάντηση με τον Υπουργό και γι’ αυτό τον λόγο θα προχωρήσουμε με έκτακτες στάσεις εργασίας. Θα περιμένουμε από το ίδιο το Υπουργείο Μεταφορών να ζητήσει να μας δει και δεν θα τους ψάχνουμε εμείς πάλι».

Βέβαια, στην αντίπερα όχθη, ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε πως, «θα περίμενα και οι ίδιοι οδηγοί ταξί να μην αποδέχονταν αυτές τις εικόνες έξω από το αεροδρόμιο. Είναι λίγο άδικο όμως να περιμένουν όμως από ένα Υπουργό να πάει στη Λάρνακα να εντοπίσει τους οδηγούς ταξί και να μην έρθουν οι ίδιοι να συζητήσουμε τα προβλήματα που τους απασχολούν. Θεωρώ ότι δεν είναι η ορθότερη προσέγγιση αυτή και πρέπει να κάνω ξεκάθαρο ότι προσωπικά επιζητώ μια καλή συνεργασία από οποιοδήποτε πολίτη».

Δειτε Επισης

Δημοσκόπηση για τα πέντε χρόνια ΓεΣΥ-Τα πλεονεκτήματα και ο βαθμός ικανοποίησης των δικαιούχων
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Κρούουν τον κώδωνα για την κινεζική πλατφόρμα Temu-«Δεν σέβεται τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες»
Υφ. Πολιτισμού: Καινοτόμος η πλατφόρμα CENSUS για την σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία
Δεκτή η αναπομπή νόμου για τις καινοτόμες επιχειρήσεις
Νόμος δίνει χρόνο σε ξενοδοχεία για συμμόρφωση με διατάξεις για άδεια λειτουργίας
Με γραπτές εξετάσεις οι διορισμοί σε κλίμακες Α9 και Α11-Τι αλλάζει μετά το ψήφισμα της Βουλής
Μεγαλύτερη του αναμενομένου η ανάπτυξη της οικονομίας στα κατεχόμενα το 2023
Αναβλήθηκε η αποχή στα έξι δημόσια σχολεία του Ύψωνα
Πράσινο Bουλής για προμήθεια και εγκατάσταση 400.000 έξυπνων μετρητών ηλεκτρισμού από τη CYTA