Αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού σε βρέφη-Έξι νοσηλεύονται στο Μακάρειο

Έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην κοινότητα, με τις αρμόδιες Αρχές να παρακολουθούν στενά την όλη κατάσταση, ώστε να τη διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους πολίτες και την υγεία τους, παρότι μέχρι στιγμής διαμηνύουν ότι η κατάσταση δεν είναι ανησυχητική.

Τα κρούσματα επηρεάζουν όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού, αφού ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο υπάρχει μεγάλος συνωστισμός σε κέντρα διασκέδασης και γενικότερα σε πάρα πολλούς χώρους, λόγω και των διακοπών που κάνουν τόσο οι Κύπριοι, όσο και οι τουρίστες στο νησί.

Αυτός, φαίνεται να είναι ο κυριότερος λόγος που παρατηρούνται τα αυξημένα κρούσματα, για τα οποία μάλιστα είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί μια ακριβής εικόνα, αφού πλέον δεν υποχρεούται οποιοσδήποτε να διενεργεί τεστ και να αυτοπεριορίζεται με βάση τις τελευταίες οδηγίες που έχουν εκδοθεί.

Παρόλα αυτά, παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά στα παιδιά, κάποια από τα οποία χρειάζονται μάλιστα νοσηλεία στο Μακάριο Νοσοκομείο, για να ξεπεράσουν την ασθένεια. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΟΚΥΠΥ, Χάρη Χαριλάου, στο Μακάριο νοσηλεύονται έξι παιδιά με κορωνοϊό, από τα 28 συνολικά που βρίσκονται κλινήρη στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για ένα μεγάλο αριθμό, αν αναλογιστεί κανείς πως ουσιαστικά ένα στα πέντε παιδιά που νοσηλεύονται προσβλήθηκαν από κορωνοϊό. Η κατάσταση το Σαββατοκύριακο ήταν χειρότερη, αφού τα παιδιά που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό ήταν οκτώ από τα 25 που νοσηλεύονταν συνολικά.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, «τα περισσότερα είναι κάτω των έξι μηνών από τα παιδιά που νοσηλεύονται με κορωνοϊό, ωστόσο η κατάστασή τους δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρή». Επισήμανε ακόμα ότι τα κρούσματα δεν έχουν ευτυχώς σοβαρές επιπλοκές, ωστόσο χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση, δεδομένου ότι είναι πολύ μικρά.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες, ο κ. Χαριλάου τόνισε πως, «παρατηρείται μια μικρή αύξηση, που δεν είναι καθόλου ανησυχητική. Διανύουμε καλοκαιρινή περίοδο, γίνεται συνωστισμός και έχουν χαλαρώσει πάρα πολύ τα μέτρα, ωστόσο δεν μας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία».

Υπέδειξε ακόμα ότι ως οργανισμός έχουν τις κλίνες που χρειάζονται, όπως επίσης και τις κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, αλλά και στις μονάδες αυξημένης φροντίδας. «Μόνο ένα άτομο νοσηλεύεται στην Εντατική και άλλο ένα σε μονάδα αυξημένης φροντίδας», τόνισε ο κ. Χαριλάου.

Δειτε Επισης

Μπήκε σε κτήριο για διάρρηξη αλλά τον πρόδωσε ο συναγερμός-Χειροπέδες σε 28χρονο
Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα για κλοπές στη Λεμεσό-Εντοπίστηκε στην κατοχή του κλοπιμαία περιουσία
Σημειώθηκε νέο τζακποτ στο Τζόκερ-Ένας τυχερός στη δεύτερη κατηγορία στην Κύπρο
Τρίτη σύλληψη για πετροβολισμό περιπολικού στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε 20χρονο
Γεωπολιτική, δημογραφικό και… Τραμπ πίσω από την εκλογή του νέου Πάπα
Βουλευτές του Κογκρέσου σε Τραμπ: «Ο Ερντογάν παραβιάζει τον ελληνικό εναέριο χώρο, κατέχει παράνομα τμήματα της Κύπρου»
Φωτιά σε εν κινήσει όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Δύο πρόσωπα εντοπίστηκαν τραυματισμένα σε διάστημα μισής ώρας στη Λεμεσό-Διερευνά επιθέσεις η Αστυνομία
Χειροπέδες σε 17χρονο για τα επεισόδια του Μεγάλου Σαββάτου στα Λειβάδια