Βελτιωμένη η κατάσταση στο Δάσος της Πάφου-Σε ετοιμότητα τα πτητικά μέσα για το πρωί

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρος Ξενοφώντος ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως ισχυρές επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν την επιχείρηση κατάσβεσης με στόχο την κατάσβεση  της φωτιάς στο κρατικό Δάσος Πάφου στην περιοχή Ελίτζιες.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ξενοφώντος που βρίσκεται  στο Γενικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Αθαλάσσας ανέφερε πως η κατάσταση σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Ελίτζιες του κρατικού Δάσους Πάφου, είναι βελτιωμένη και είναι διαχειρίσιμη.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Υπουργός σημείωσε πως υπήρξε άμεσος συντονισμός όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης από την στιγμή που ξέσπασε η φωτιά γύρω στις 18:30.

Μόλις εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ειδοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις του Τμήματος Δασών ενώ υπήρξε και άμεση επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία σημείωσε, εξηγώντας ότι τα πτητικά μέσα πέταξαν, έκαναν κάποιες ρίψεις αλλά μετά τις 19:30 ήταν δύσκολο να επιχειρήσουν λόγω της νύχτας.

Κατά συνέπεια, πρόσθεσε, δόθηκαν οδηγίες να είναι έτοιμα τα πτητικά μέσα και να επιχειρήσουν, αύριο το πρωί με το πρώτο φως της ημέρας.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε, την Τρίτη το πρωί στις 05:47 θα επιχειρήσουν επτά πτητικά μέσα ενώ τέθηκαν σε ετοιμότητα και τα δύο πτητικά μέσα των αγγλικών βάσεων.

Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της πυρκαγιάς στο κρατικό δάσος Πάφου στην περιοχή Ελίτζιες εξέφρασε και o Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών Γιώργος Κωνσταντίνου. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε πως τα μηνύματα είναι κάπως πιο αισιόδοξα.

Ανακοίνωσε πως στο Γενικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Αθαλάσσας βρίσκεται ο Υπουργός Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Πέτρος Ξενοφώντος που παρακολουθεί την εξέλιξη της φωτιάς, ενώ στο Συντονιστικό Kέντρο του Τμήματος Δασών που έχει στηθεί στο κρατικό δάσος Πάφου βρίσκεται ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών Χαράλαμπος Αλεξάνδρου.

Ο κ. Κωνσταντίνου επανέλαβε πως στην περιοχή επιχειρούν οι δυνάμεις του Τμήματος Δασών, τα πυροσβεστικά οχήματα, και άλλες τεράστιες δυνάμεις στην περιοχή.

Δημιουργούνται αντιπυρικές λωρίδες, για ανακοπή της πυρκαγιάς αλλά και για να δοθεί πρόσβαση σε επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης για να πάνε και να προσεγγίσουν την περιοχή. Σημαντικός είναι ο ρόλος των εθελοντών αλλά και της Πολιτικής Άμυνας. Το πρωί θα επιχειρήσουν και οι εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης, είπε ο κ. Κωνσταντίνου.

Δειτε Επισης

Κάθεται και περιμένει να της στείλουν υποθέσεις η Αστυνομία για να διερευνήσει τις ψευδείς εγγραφές
Απαντά για τα πτητικά μέσα η Παναγιώτου-«Εντός χρονοδιαγραμμάτων οι διαδικασίες»
Καταγγελία εναντίον ανηλίκου ότι πρόταξε όπλο σε Δομή-Του πέρασε χειροπέδες η Αστυνομία
Κεραυνός προκάλεσε πυρκαγιά στον Καλοπαναγιώτη
Πρόκληση για Υπ. Εσωτερικών οι διπλές εκλογές Ιουνίου-«Δεν θα υπάρξουν προβλήματα»
Χάθηκαν τα ίχνη της 18χρονης Χρυσάνθης από το χώρο διαμονής της στη Λευκωσία (pic)
Τους ψάχνει η Αστυνομία για κλοπή και δόλια χρήση μέσων πληρωμής (pics)
Επιμένει ως «Πρόεδρος της Μακεδονίας» η Σιλιάνοφσκα-Ακύρωσε την ορκωμοσία ο Υπ. Δικαιο΄σύνης
Μπούκαραν σε κατάστημα με μαχαίρι και απείλησαν υπάλληλο-Χειροπέδες σε δύο 23χρονους
Θετικά τα αποτελέσματα από τα μέτρα για το μεταναστευτικό-«Σημαντική μείωση στις αφίξεις»