Κλείδωσε για την Παρασκευή η κοινή επίσκεψη Χριστοδουλίδη-Τατάρ στο Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της ΔΕΑ

Για την ερχόμενη Παρασκευή 28 Ιουλίου, κλείδωσε η κοινή συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη και του Ερσίν Τατάρ, στο Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της ΔΕΑ, αφού ο κατοχικός ηγέτης αποδέχθηκε την πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, για κοινή επίσκεψη ώστε να συζητηθεί το θέμα των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τις τελευταίες ημέρες, υπήρξαν διαβουλεύσεις σχετικά με την προετοιμασία ενός κοινού ανακοινωθέντος που θα ακολουθήσει της επίσκεψης. Η επίσκεψη, σύμφωνα με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, θα στείλει ένα θετικό μήνυμα.

«Ένα καθαρά ανθρωπιστικό θέμα, έτσι ώστε να στείλουμε και ένα θετικό μήνυμα. Και η δική μας πλευρά θα συνεχίσει να στέλνει θετικά μηνύματα ευελπιστώντας ότι θα υπάρξει ανταπόκριση», είχε δηλώσει για το συγκεκριμένο ζήτημα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αισιόδοξος ο Χριστοδουλίδης

Είναι ιδιαίτερα θετική η ανταπόκριση της ΕΕ στην πρότασή μας για το Κυπριακό, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, υποδεχόμενος τους αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας, το πρωί της Δευτέρας, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αρχικά, ο Πρόεδρος σημείωσε ότι πρόκειται για την πρώτη του συνάντηση με τους πρέσβεις της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Απευθυνόμενος προς τους Πρέσβεις, τόνισε ότι αυτοί έχουν «σημαντικό ρόλο» να επιτελέσουν στο Κυπριακό. 

Ακόμη, χαρακτήρισε ως «ιδιαίτερα θετική» την ανταπόκριση της ΕΕ, ιδίως της Γαλλίας και της Γερμανίας, οι οποίες, όπως είπε, εργάζονται για την υλοποίηση της πρότασης που έχει εξαγγείλει και «βλέπουν την ανάγκη για πρόοδο και την προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό». 

«Κι εμείς θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό ότι με βάση τα συμπεράσματα του Ιουνίου μπορεί να υπάρξει συζήτηση», κατέληξε.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης υποδέχθηκε την Πορτογαλίδα Ευρωβουλευτή της Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών και Μόνιμη Εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα των Αγνοουμένων στην Κύπρο, Ιζαμπέλ Σάντος.

Δειτε Επισης

Πρόσωπα με συνδέσεις σε Κύπρο και Ελλάδα προστέθηκαν στη λίστα κυρώσεων ΗΠΑ
Ο οδικός χάρτης με Κύπρο δεν στρέφεται κατά τρίτων επισήμανε ο Αμερικανός επιτετραμμένος στην Άγκυρα
Στο Στρασβούργο ο Κώστας Καδής για άτυπες συναντήσεις
Εμμένει στη θέση του ο Τατάρ-«Δεν μπορεί να υπάρξει οπισθοχώρηση από τα δύο κράτη»
Θέματα εγκλωβισμένων συζήτησε με Περδίκη η Επικεφαλής Ανθρωπιστικών Θεμάτων
Διορία 15 ημερών για τους διαχειριστές Συλλογικών Επενδύσεων έδωσε η Επιτροπή Οικονομικών
Για τις προετοιμασίες της 2ης Κυπριακής Προεδρίας ενημέρωσε η Ραουνά τον Αρμεύτη
Ψάχνει τη φόρμουλα για λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η Επιτροπή Οικονομικών
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Καρφιά ΔΗΣΥ σε Χαρτσιώτη-«Δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στη Βουλή»