Σε εξέλιξη δημόσια διαβούλευση για το ζωολογικό κήπο Λεμεσού

Ο Δήμος Λεμεσού υπενθυμίζει ότι συνεχίζεται η ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση για το μέλλον του ζωολογικού κήπου, ενώ θα ακολουθήσει δια ζώσης δημόσια διαβούλευση με φορείς.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού αναφέρει ότι συνεχίζεται μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023 ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση για το μέλλον του ζωολογικού κήπου Λεμεσού, που είναι σε εξέλιξη από τα μέσα Ιουνίου.

«Στόχος της δημόσιας διαβούλευσης είναι να καταγραφούν οι απόψεις των πολιτών και των εκπροσώπων των φορέων για το μέλλον του ζωολογικού κήπου», προσθέτει, ενώ υποδεικνύει πως ενώπιον των πολιτών έχουν τεθεί δυο επιλογές.

Η πρώτη αφορά στο κλείσιμο του ζωολογικού κήπου και στην επέκταση του δημόσιου κήπου στον χώρο αυτό και η δεύτερη, στη σημαντική αναβάθμιση του ζωολογικού κήπου, ώστε να καταστεί «ένας αυτόνομος και αποτελεσματικός οργανισμός που θα δραστηριοποιείται και ως εκπαιδευτικό ή/και ερευνητικό ίδρυμα/κέντρο, το οποίο να πληροί όλα τα πρότυπα ποιότητας και καλές πρακτικές ευημερίας των ζώων με έμφαση στη διατήρηση των ειδών της Κύπρου».

Η δημόσια διαβούλευση διενεργείται από το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) για λογαριασμό του Δήμου Λεμεσού και κάθε πολίτης ή εκπρόσωπος φορέα έχει το δικαίωμα να απαντήσει μία φορά το ερωτηματολόγιο, που βρίσκεται στο σύνδεσμο https://kykpee.org/limassolzoo

Σημειώνεται ότι μετά το πέρας της ηλεκτρονικής δημόσιας διαβούλευσης θα ακολουθήσει και δια ζώσης δημόσια διαβούλευση με τους σχετικούς φορείς.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ για τα 5,4 εκατ. ευρώ
Στις ύψιστες προτεραιότητες ΠτΔ η διακρίβωση τύχης αγνοουμένων
Παραδέχεται τα προβλήματα στο ΓεΣΥ ο Δαμιανός-«Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες δεν θα καταρρεύσει»
Βγαίνει μπροστά το Υπ. Ενέργειας για απότομη αύξηση στα καύσιμα-«Θα ληφθούν μέτρα αν δεν αιτιολογείται»
Καλοκαιριάτικες βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα-Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία
Οι αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά πιέζουν ασφυκτικά τα νοικοκυριά-Προμηνύεται δύσκολο καλοκαίρι
Περίπου 70.000 μονάδες αίματος ετησίως από εθελοντική αιμοδοσία στην Κύπρο
Δέσμευση Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος να αξιοποιήσει πορίσματα τριημέρου για Ξηρολιθική Κληρονομιά
Ακυρώθηκαν πάνω από δέκα πτήσεις προς και από τη Λάρνακα λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή
Κοντά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος-Πέφτει η θερμοκρασία, αναμένονται βροχές από την Κυριακή