Αποφάσισαν αυτόνομη κάθοδο στις Ευρωεκλογές οι Οικολόγοι-Ξεκινά ο καταρτισμός ψηφοδελτίου

Αποφάσεις ενόψει των διπλών εκλογών του 2024, έλαβε η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων η οποία συνεδρίασε χθες. Στη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε η πρόοδος των εργασιών για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων των δημοτικών εκλογών του 2024.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Οικολόγων, «παρόλη τη ψήφιση στην τελευταία ολομέλεια της Βουλής, του αντιδημοκρατικού τρόπου κατανομής των δημοτικών εδρών στη Β’ Κατανομή, η Κεντρική Επιτροπή επιβεβαίωσε το στόχο του Κινήματος για την όσο το δυνατό πληρέστερη εκπροσώπηση του Κινήματος στους νέους Δήμους.

Παράλληλα η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε την αυτόνομη κάθοδο του Κινήματος στις Ευρωεκλογές του 2024. Επιπλέον εξουσιοδοτήθηκε η Πολιτική Επιτροπή (Π.Ε) να ξεκινήσει τη διαδικασία καταρτισμού του ψηφοδελτίου. Το εξαμελές ψηφοδέλτιο θα συγκροτηθεί από ίσο αριθμό γυναικών και ανδρών.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής παρουσιάστηκε το προσχέδιο των Καταστατικών αλλαγών, για το οποίο θα ακολουθήσει ενδοκινηματική συζήτηση. Αναμένεται ότι το Καταστατικό Συνέδριο θα διεξαχθεί εντός του Φθινοπώρου. Τέλος δρομολογήθηκε το Πολιτικό Συνέδριο του Κινήματος, το οποίο χρονολογικά θα ακολουθήσει το Καταστατικό Συνέδριο.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Σοβαρά τραυματίες οι δύο οδηγοί του ατυχήματος στον αυτοκινητόδρομο-Μαζούτ σε ακτίνα 150 μέτρων
Βρέθηκε ο «Πίκατσου» της Κωνσταντινούπολης-Τι είπε στις πρώτες του δηλώσεις
Συνεχίζονται οι μάχες στη Γάζα-Συμφωνία για τους ομήρους προτείνει το Ισραήλ
Απεγκλωβίστηκαν και οι δυο οδηγοί στον αυτοκινητόδρομο-Κατασβήστηκε η φωτιά στο βυτιοφόρο
Δίνει σκυτάλη στην Κωνσταντίνου η Γιαννάκη-Διορίστηκε από Υπουργικό ως αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια
Κατέρρευσε η υπόθεση βιασμού 20χρονης Βρετανίδας, αθώοι και οι πέντε Ισραηλινοί-Κρίθηκε αναξιόπιστη η παραπονούμενη
Καταθέτουν επιβάτες του Ιntercity για το δυστύχημα των Τεμπών–Κρίσιμες απολογίες εντός της εβδομάδας
Φωτιά σε όχημα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου-Έκλεισαν οι λωρίδες και στις δυο κατευθύνσεις
Συγκλονίζουν οι εικόνες από το τροχαίο στην Σκαρίνου-Απεγκλωβίστηκε ένας οδηγός, προσπάθεια και για τον δεύτερο
Ένα μήνα παράταση για αποπληρωμή των εξωδίκων από τις κάμερες τροχαίας