Εμπρησμό βλέπει ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας-Απεγκλωβίστηκαν 59 άνθρωποι

Για εμπρησμό κάνει λόγο, σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, καθώς η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ταυτόχρονα σε τρία διαφορετικά σημεία στις πλαγιές του όρους Παντοκράτορας. Ο ίδιος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο, είπε, πήγε σε όλες τις επίμαχες περιοχές και διατύπωσε την εκτίμηση του εμπρησμού.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες ενισχύθηκαν με οχήματα και άνδρες που έφτασαν τα μεσάνυχτα από την Ήπειρο, η Πολιτική Προστασία, κάτοικοι και εθελοντές, μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες κατάφεραν να μην καεί ούτε ένα σπίτι.

Με το πρώτο φως της ημέρας στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν δύο ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου PZL. Η φωτιά εκτιμάται πως έκαψε, μέχρι στιγμής, 20.000 στρέματα, ενώ σήμερα η εικόνα στην περιοχή είναι καλύτερη.

Για λόγους ασφαλείας απομακρύνθηκαν κάτοικοι και τουρίστες από τις περιοχές που βρέθηκαν κοντά στο μέτωπο της φωτιάς και μεταφέρθηκαν στο γήπεδο Αγίου Μάρκου και στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας.

Επιπλέον, πλωτά του λιμενικού σώματος και ιδιωτικά σκάφη προχώρησαν στον απεγκλωβισμό 59 ατόμων από την παραλία Νησάκι της Κέρκυρας μετά από την εκδήλωση πυρκαγιάς. Στην επιχείρηση συμμετείχαν 6 πλωτά του λιμενικού σώματος, 9 ιδιωτικά σκάφη και ένα ρυμουλκό. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, εάν σήμερα η πυρκαγιά τεθεί υπό έλεγχο, κάτοικοι και τουρίστες θα επιστρέψουν στα σπίτια και τα ξενοδοχεία.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Πατέρας ξυλοκόπησε με βέργα τα παιδιά του στην Αχαΐα-Συνελήφθη μετά από καταγγελία της μητέρας
Έξι συλλήψεις Τούρκων για όπλα και ναρκωτικά σε Αθήνα και Χαλκιδική
Ο Θάνος Πλεύρης στη θέση του Μάκη Βορίδη στο Yπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
Στο νοσοκομείο επτάχρονος στον Βόλο μετά από επίθεση αδέσποτων σκύλων
ΒΙΝΤΕΟ: Οδηγοί στην Κρήτη κοιτούσαν το τροχαίο που έγινε στο αντίθετο ρεύμα και τράκαραν
Ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία-Άλλες δύο παραιτήσεις για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
Νέο κρούσμα αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό στη Λάρισα-
Ο Μητσοτάκης αποφασίζει τις επόμενες κινήσεις και τους αντικαταστάτες μετά τις παραιτήσεις για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Δημόσια παρέμβαση Τσίπρα δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα-Τα σενάρια για τα επόμενα βήματά του
Προκαταρκτική Εξέταση για το βίντεο με τσιφτετέλια στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας-Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ