Εν μέσω αντισυγκεντρώσεων η Κνεσέτ συνεδρίασε για τη δικαστική μεταρρύθμιση

Ογκώδεις συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή το βράδυ στο Ισραήλ, υπέρ και εναντίον της δικαστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η Κυβέρνηση, ενώ έχει ήδη αρχίσει η συζήτηση για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο ενώπιον της ολομέλειας της Κνεσέτ.

Ο Πρωθυπουργός Νετανιάχου νοσηλεύεται μετά την επέμβαση για τοποθέτηση βηματοδότη και ο Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ τον επισκέφθηκε  αμέσως μετά την προσγείωσή του στο Τελ Αβίβ, από τις ΗΠΑ.

Στο κέντρο του Τελ Αβίβ συγκεντρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες που υποστηρίζουν την δικαστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης, τονίζοντας το επιχείρημα ότι «το Ισραήλ πρέπει να κυβερνάται από την εκλεγμένη κυβέρνηση και όχι από μια ομάδα ανθρώπων που ελέγχουν τα δικαστήρια»

Από την άλλη, γύρω από το κτήριο της Κνεσέτ στην Ιερουσαλήμ συγκεντρώθηκαν δεκάδες χιλιάδες πολίτες που αντιτίθενται στην δικαστική μεταρρύθμιση, υποστηρίζοντας ότι εάν το νομοσχέδιο υπερψηφισθεί τη Δευτέρα, θα σημάνει την απαρχή του τέλους του δημοκρατικού πολιτεύματος στο Ισραήλ.

Μήνυμα από ΗΠΑ προς Νετανιάχου

Αμέσως μετά την προσγείωσή του στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, ερχόμενος από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Πρόεδρος Ισαάκ Χέρτσογκ μετέβη στο νοσοκομείο Σίμπα για να επισκεφθεί τον Βενιαμίν Νετανιάχου.

Σύμφωνα με πηγές της κρατικης ισραηλινής τηλεόρασης, ο Πρόεδρος Χέρτσογκ μεταφέρει μηνύματα από τον Λευκό Οίκο, που συμβουλεύουν τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό να καθυστερήσει την δικαστική μεταρρύθμιση για έξι μήνες , κατά την διάρκεια των οποίων θα αρχίσουν ξανά οι διακομματικές επαφές υπό την αιγίδα του Προέδρου Χέρτσογκ, προκειμένου να εξευρεθούν ευρείες συναινέσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κύκλοι του Λικούντ δεν αντιτίθενται με αυτήν την ιδέα.

Νωρίτερα, η ηγεσία της μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης της χώρας, Χισταντρούτ, πρότεινε το δικό τις διαπραγματευτικό πλαίσιο στοχεύοντας στην επανέναρξη των διακομματικών επαφών. Κορυφαία στελέχη του Λικούντ απέρριψαν την πρόταση των συνδικαλιστών με δημόσιες δηλώσεις τους.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τρεις άμαχοι νεκροί σε επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία
Πάνω από 20 νεκροί σε επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας
Ο αμερικανικός στρατός σκότωσε στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία
Σχεδόν ένας άνθρωπος στους τρεις δεν τρώει για ημέρες στη Γάζα-90.000 γυναίκες και παιδιά έχουν ανάγκη θεραπείας
Ο απεσταλμένος του Λευκού Οίκου επιρρίπτει ευθύνες στη Χαμάς-«Αποτυχία οι έμμεσες διαπραγματεύσεις»
Πρώτη συνάντηση υπουργών Συρίας και Ισραήλ υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ
Οριστική η απόφαση της Γαλλίας για αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης-Διεθνείς αντιδράσεις
Ουκρανία και Ρωσία εξαπέλυσαν εκατέρωθεν επιθέσεις στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας μετά τις συνομιλίες
ΒΙΝΤΕΟ: Μεγάλη έκρηξη στην Ιντλίμπ στη Συρία-Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες
Η HR που «πιάστηκε» αγκαλιά με τον συνεργάτη της στους Coldplay παραμένει στην εταιρεία μετά την παραίτησή του