Πυρ και μανία οι μοτοσικλετιστές για την εισήγηση του κέρφιου με τις τετράτροχες στην Αγία Νάπα

Κόκκινη γραμμή τραβάνε οι μοτοσικλετιστές στην εισήγηση του δημάρχου της Αγίας Νάπας, ο οποίος θέτει στο τραπέζι το μέτρο της επιβολής κέρφιου τα βράδια στην παραλιακή πόλη για τις τετράτροχες, ώστε να αντιμετωπιστούν και να περιοριστούν τα προβληματικά φαινόμενα στους δρόμους, με τον Σύνδεσμο μοτοσικλετιστών την ίδια ώρα, να ζητά όπως αρθεί η εν λόγω εισήγηση, ενώ σημειώνουν πως για την επίλυση αυτών των σοβαρών παραβάσεων, χρειάζεται η παρέμβαση της Αστυνομίας.

Μετά και από τα βίντεο που έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου, όπου καταγράφεται η ανεξέλεγκτη και αλόγιστη οδήγηση τετράτροχων μοτοσικλετιστών, ο δήμαρχος Αγίας Νάπας, Χρήστος Ζαννέτου, εισηγήθηκε μέσω επιστολής του προς την Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Υπουργό Μεταφορών και τον Αρχηγό Αστυνομίας, την προώθηση σχετικού διατάγματος για την καθολική απαγόρευση των τετράκυκλων και τρίκυκλων οχημάτων άμεσα, για την περίοδο από τις 19 Ιουλίου μέχρι και τις 20 Αυγούστου κατά τις ώρες 21:00 μέχρι τις 07:00 και της έκδοσης σχετικού διατάγματος για καθολική απαγόρευση των τετράκυκλων και τρίκυκλων άμεσα, σε κύρια οδικά δίκτυα όπου διακινείται μεγάλη μάζα κόσμου καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

Μάλιστα, πέραν της ενίσχυσης της αστυνομικής Δύναμης στην περιοχή, ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας, αποφάσισε την ενίσχυση της τροχονομίας του Δήμου του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή του, έχουν ανασταλεί άδειες και day-offs των υπαλλήλων του Δήμου για ενίσχυση της τροχονομίας και έχουν δημιουργηθεί τρία ξεχωριστά κλιμάκια αποτελούμενα από τέσσερα άτομα, το κάθε ένα, τα οποία αναλαμβάνουν άμεσα, πλήρη καθήκοντα.

Ως εκ τούτου, η εισήγηση που έχει πέσει στο τραπέζι για επιβολή κέρφιου τα βράδια σε τετράτροχες, προκάλεσε την οργίλη αντίδραση των μοτοσικλετιστών, με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ενοικιαστών των Μοτοσικλετών (ΕΝΕΜΟΤΟ), Νίκο Στυλιανού, να αναφέρει στον REPORTER ότι, «η εισήγηση του Δημάρχου Αγίας Νάπας είναι εντελώς λανθασμένη, διότι με το να απαγορεύσεις την κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ, μέχρι τις 7 το πρωί, δεν τιμωρείς μόνο τους τουρίστες, αλλά τιμωρείς όλους, ανάμεσά τους και τους Κύπριους που θα πάνε στην Αγία Νάπα για διακοπές με τις μηχανές τους και δεν θα μπορούν να κυκλοφορήσουν. Άρα, αυτό δεν το θεωρώ ως μέτρο, αλλά ως αντίποινα και χαρακτηρίζεται ως μια άκρως λανθασμένη σκέψη».

Όσον αφορά την εισήγηση του Δήμαρχου για κλείσιμο ορισμένων δρόμων στην περιοχή, οι μοτοσικλετιστές είναι σύμφωνοι με αυτή την απόφαση, υπό ένα όρο. «Φτάνει η απόφαση για κλείσιμο, να είναι για όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα και όχι μόνο για τα τετράτροχα. Δεν μπορείς να εξαιρείς μια κατηγορία οχημάτων, αλλά πρέπει να είναι για όλα τα οχήματα η απόφαση».

Ιδιοκτήτης buggy πήγε να κάνει παρατήρηση και τον ξυλοφόρτωσαν

Απίστευτα και όμως… κυπριακά είναι τα όσα εκτυλίσσονται στην Αγία Νάπα με τους τουρίστες, αφού σύμφωνα με τον ισχυρισμό του κ. Στυλιανού, την προηγούμενη Πέμπτη, κυκλοφορούσε στους δρόμους ένα buggy, στο οποίο επέβαιναν πέντε τουρίστες. «Ο ιδιοκτήτης που τους ενοικίασε το buggy, πήγε να τους το πάρει γιατί δεν επιτρέπονται αυτά τα φαινόμενα και τον ξυλοφόρτωσαν. Μάλιστα, πήγε να κάνει καταγγελία στην Αστυνομία ο άνθρωπος, αλλά τι θα αλλάξει; Διακινδυνεύομε οι ίδιοι τη ζωή μας και η Αστυνομία είναι απούσα».

Κάθετη άποψη των μοτοσικλετιστών, είναι πως η επικρατούσα κατάσταση, διορθώνεται σίγουρα, μόνο με το μέτρο της αστυνόμευσης. «Η Αστυνομία είναι απούσα από την Αγία Νάπα. Με το να έχουμε μόνο τον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας με έξι αστυνομικούς, αυτοί δεν μπορούν να κάνουν κάτι, όπως και οι πέντε τροχονόμοι του Δημαρχείου. Έχουμε εισηγηθεί στο παρελθόν ορισμένα μέτρα στο Δημαρχείο για να τα κάνουν και έχουμε αναφέρει στους τροχονόμους, ότι τους δίνουμε το δικαίωμα, εάν βρουν οποιονδήποτε και δεν φοράει κράνος, δεν οδηγεί σωστά, τρέχει με υπερβολική ταχύτητα και έχει περισσότερα άτομα πάνω στην τετράτροχη, να του παίρνουν τα κλειδιά και να μας ειδοποιούν».

Δυστυχώς, ανέφερε φανερά προβληματισμένος ο κ. Στυλιανού, «τα έχουν όλοι μαζί μας και με τις τετράτροχες. Αλλά, δεν σκέφτονται ότι δεν είναι εμείς που φέραμε αυτό τον κόσμο. Το Υφυπουργείο Τουρισμού, αλλά και το ίδιο το κράτος, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο με τις τετράτροχες, αλλά είναι γενικότερο, καθώς εισβάλλουν μέσα σε καταστήματα, τα λεηλατούν, κλέβουν, τσακώνονται, μαχαιρώνονται, τις νύχτες κάνουν χρήση ναρκωτικών. Τι φταίνε οι τετράτροχες, όταν γίνονται όλα αυτά στην Αγία Νάπα; Κατά συνέπεια, όταν αποχωρούν όλοι αυτοί οι τουρίστες στην κατάσταση που βρίσκονται μετά από διάφορα παράνομα πάρτι που γίνονται, βγαίνουν πάνω στις τετράτροχες και γίνεται ότι γίνεται. Αλλά δυστυχώς, ο κόσμος βλέπει μόνο τις τετράτροχες, χωρίς να βλέπει τα υπόλοιπα που διαδραματίζονται στην Αγία Νάπα».

Μάλιστα, με τον ΕΝΕΜΟΤΟ έχουν ήδη επικοινωνήσει και διάφοροι σύνδεσμοι των μοτοσικλετιστών και εκφράζουν δυσφορία γι’ αυτές τις σκέψεις που βρίσκονται στο τραπέζι. «Δεν ξέρω τι συμβαίνει και γιατί υπάρχει τόση αδιαφορία για την Επαρχία Αμμοχώστου γενικότερα και όχι μόνο για την Αγία Νάπα. Απαιτούμε αστυνόμευση στην περιοχή το συντομότερο δυνατό, για να αλλάξει αυτή η κατάσταση».

Δειτε Επισης

Συνεχίζει την απεργία πείνας η νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης-Για οκτώ χρόνια δεν είδε τα παιδιά της
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της Αστυνομίας για αντιμετώπιση της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης
«Θα ξαναχορέψουμε»-To τατουάζ της 21χρονης Mia που απήχθη από τη Χαμάς στο φεστιβάλ
Ανακοίνωσε αποτροπή επίθεσης κατά Ισραηλινών και Εβραίων στην Κύπρο η Μοσάντ
Απίστευτο περιστατικό στην Ελλάδα-Πήγε για λιποαναρρόφηση και έφυγε με παραμορφωμένες γάμπες
Σφοδρές μάχες στην νότια Γάζα, φόβοι για τους αμάχους κοντά στη Χαν Γιουνίς
Συνελήφθη 27χρονη που παρουσίαζε πλαστή ελληνική ταυτότητα για να συνεχίσει να εργάζεται
Οδηγοί που έτρεχαν, μεθυσμένοι και με το κινητό στο χέρι-500 καταγγελίες από την Αστυνομία
Σε εγρήγορση η ΚΔ για μέτρα ασφαλείας ενόψει εορτών-Περισσότερη αστυνόμευση στους χώρους υψηλού κινδύνου
Πήγαινε σε καταστήματα και έφευγε χωρίς να πληρώσει-Συνελήφθη 41χρονος