Κρούει τον κώδωνα το Τμήμα Δασών-Σε επίπεδο Κόκκινου Συναγερμού ο κίνδυνος πυρκαγιών

Το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι αύριο Κυριακή 23 Ιουλίου 2023, ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών, θα παραμείνει σε επίπεδο «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ».

Τονίζεται ότι, απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς χωρίς άδεια και ότι συνιστά αδίκημα το οποίο σύμφωνα με τον περί Δασών Νόμο του 2012, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι 10 χρόνια ή με πρόστιμο μέχρι €50.000,00 ή και τις δύο ποινές μαζί και σύμφωνα με τον περί Προλήψεως Πυρκαγιών στην Ύπαιθρο Νόμο του 1988 μέχρι 5 χρόνια ή με χρηματική ποινή μέχρι €20.000 ή και τις δύο ποινές μαζί.

Το άναμμα φωτιάς, για ετοιμασία φαγητού, επιτρέπεται μόνο στις ψησταριές των εκδρομικών χώρων.

Απευθύνεται, επίσης, θερμότατη έκκληση προς το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά τις εξορμήσεις του, αποφεύγοντας πλήρως ενέργειες και δραστηριότητες που πιθανόν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως η χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση.

Τέλος, σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Δειτε Επισης

Δόθηκε στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας-Ακακίου που έκλεισε μετά την ανατροπή οχημάτων
Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται ο 16χρονος Ιβάν-Πιθανό το ενδεχόμενο ο σκύλος να του ανέκοψε τον δρόμο
Αναποδογυρίστηκαν δύο οχήματα στον αυτοκινητόδρομο Κοκκινοτριμιθιάς-Στο νοσοκομείο ένα πρόσωπο (pics)
Θιγμένη η Εισαγγελία από τις επικρίσεις για το χαστούκι ΕΔΑΔ-«Έγινε λάθος χειρισμός, είπε ο Βοηθός δικό του το λάθος, τελείωσε»
Αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας τα τελευταία έξι χρόνια-Επίσημα σε λειτουργία η εφαρμογή «ELPIS»
Παραδοχή Χαρτσιώτη για έξαρση εγκληματικότητας-«Εγκλήματα με κοινωνικές προεκτάσεις, πρέπει να αξιολογηθούν»
Προειδοποιεί ο Δήμος Λεμεσού-Επιτήδειοι καλούν πολίτες και παριστάνουν υπαλλήλους του
Επιχείρησαν να ταξιδέψουν με λαθραία τσιγάρα και κατέληξαν με χειροπέδες-Πρόστιμο 10.000 σε 42χρονη
Διαρροή καυσίμων στον αυτοκινητόδρομο μετά την ανατροπή οχήματος (pics)
Από εσωτερική αιμορραγία επήλθε ο θάνατος του 73χρονου Σιαμπτάνη-Τα ευρήματα της νεκροτομής