Νέες εκκενώσεις οικισμών στη Ρόδο-Μεγαλώνει το μέτωπο της φωτιάς

Ανεξέλεγκτο παραμένει το πύρινο μέτωπο στη Ρόδο, καθώς δόθηκε εντολή εκκένωσης για τα χωριά Ασκληπιείο και Κιοτάρι, ενώ λίγο νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα από το 112 για τα χωριά Λάρδος και Πυλώνα.

Την εκκένωση των χωριών Ασκληπιείο και Κιοτάρι διέταξε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω μηνύματος που εστάλη από το 112 λόγω της φωτιάς που συνεχίζει να καίει στη Ρόδο.

«Αν βρίσκεστε στο Ασκληπιείο και Κιοτάρι, εκκενώστε τώρα προς Γεννάδι» ανέφερε το μήνυμα του 112.

Άκρως ανησυχητική θεωρείται η κατάσταση από την Πυροσβεστική, καθώς αυτή την ώρα στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σημειώνεται ότι το μέτωπο φωτιάς στα Λάερμα Ρόδου αναζωπυρώθηκε. «Αν βρίσκεστε στον Λάρδο και Πυλώνα, εκκενώστε τώρα προς Αρχάγγελο» ανέφερε το προηγούμενο μήνυμα του 112.

Από αέρος συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη, αλλά και το ελικόπτερο Mi-26, που έστειλε στην Ελλάδα, η Ιορδανία, για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών. Παράλληλα, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται ακόμη περισσότερο. Ήδη έφτασαν στο νησί 32 πυροσβέστες από Σλοβακία και 13 πυροσβεστικά οχήματα με το πλήρωμά τους από Ρουμανία,, καθώς και 25 πυροσβέστες από την Θεσσαλονίκη.

Φωτιά στη Ρόδο: Δύσκολη η μάχη με τις φλόγες

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατική», μάχη με τις φλόγες έδωσαν όλο το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι εθελοντές για να ελέγξουν το μέτωπο που μαίνεται στο νησί εδώ και πέντε μέρες. Μάλιστα, το βράδυ της Παρασκευής (21/7) δόθηκε από το δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη εντολή εκκένωσης του οικισμού των Λαέρμων, όπου η φωτιά πλησίασε σε απόσταση αναπνοής.

fotia-rodos-22-7-1.jpg

Αρτοποιός: Δύσκολη η επιχείρηση κατάσβεσης

Μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στον ΣΚΑΪ 100,3, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Αρτοποιός ανέφερε, ότι πρόκειται για δύσκολη επιχείρηση η οποία είναι σε εξέλιξη, καθώς δημιουργήθηκαν διάφορα προβλήματα στο βόρειο κομμάτι και ο έντονος αέρας κατέβασε τη φωτιά προς τα Λάερμα, γι' αυτό και εστάλη το μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους του χωριού.

O κ. Αρτοποιός μιλώντας και στο ΑΠΕ ανέφερε πως απομακρύνθηκαν 300 άτομα που διαμένουν εκεί ωστόσο η φωτιά δεν μπήκε στο χωριό. Από το πρωί στην μάχη της κατάσβεσης και του περιορισμού της φωτιάς μπήκαν και τα εναέρια μέσα. Στο σημείο επιχειρούν, 173 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων , 35 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 2 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη. Επιπλέον συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ καθώς και εθελοντές πυροσβέστες. Ακόμη, στις 7 το πρωί επρόκειτο να φτάσουν και 31 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 4 οχήματα από τη Σλοβακία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

«Νόμιμα πήρα το παιδί» υποστήριξε ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας για την αρπαγή του νεογέννητου
Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε 2χρονο στην Λαμία-Τον έσωσε η γιαγιά του που δέχθηκε δάγκωμα
Αποπειράθηκε να βιάσει την 11χρονη ανιψιά του υπό την απειλή μαχαιριού στο Αίγιο
Δύο 17χρονοι επιτέθηκαν σε 12χρονο στην Ερμιόνη και τον ξύρισαν με φαλτσέτα
Αρχές 2025 το Αν. Συμβούλιο Συνεργασίας, αποφάσισαν Μητσοτάκης-Ερντογάν
Πλήρης αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο η οδηγία του ελληνικού ΥΠΕΞ
Μπούκαρε στο νοσοκομείο, άρπαξε το νεογέννητο και τη γυναίκα του και εξαφανίστηκε ο παλαιοχριστιανός
Συγκλονίζει ο πατέρας 16χρονου που ξυλοκοπήθηκε στην Ελλάδα-«Τον χτυπούσαν με σίδερο στο κεφάλι»
Συλλήψεις ανήλικων μαθητριών και των γονιών τους για την επίθεση σε 14χρονη στην Ελλάδα
Καταδικασμένος για φόνο ήταν ο άνδρας που πυροβόλησαν σε καφετέρια στην Ομόνοια-Νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα