Επαφές στα κατεχόμενα του Αντιπροέδρου του κόμματος Ευημερίας της Τουρκίας

Συναντήσεις με τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, τον «πρωθυπουργό», Ουνάλ Ουστέλ και τον «πρόεδρο» της «βουλής», Ζορλού Τορέ είχε σήμερα στα κατεχόμενα ο Αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευημερίας, Βουλευτης Κωνσταντινούπολης Μουσταφά Καγιά, ο οποίος ήρθε χθες με τον Τούρκο Πρόεδρο για τους εορτασμούς για την επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Το κόμμα του στήριξε την επανεκλογή Ερντογάν και ο κ. Καγιά ήταν στην αντιπροσωπεία του Τούρκου Προέδρου που ήρθε χθες στα κατεχόμενα.

Αναφερόμενος κατά την συνάντηση με τον Τούρκο αξιωματούχο σε τουρκοελληνική ισορροπία στις συμφωνίες της Λωζάνης και της ίδρυσης της ΚΔ, ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι οι ισορροπίες διαταράχθηκαν από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου η εγγυήτρια χώρα Τουρκία δεν είναι μέλος.

Δεν αποδέχονται, συνέχισε, τη μόνη κυριαρχία στην οποία η πλειοψηφία θα κυβερνά τη μειοψηφία, και πρόσθεσε ότι αντί να χάσει χρόνο συζητώντας για την ομοσπονδία, πρότεινε τη νέα πολιτική.

Είναι σημαντικό για την κυπριακή πολιτική συνέχισε, ότι ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος για τη λύση του Κυπριακού.

Δεν εποφθαλμιούν, πρόσθεσε, στα δικαιώματα και το έδαφος της «απέναντι πλευράς», αυτό που θέλουν είναι να στηρίξουν τα δικά τους δικαιώματα και να συνεχιστούν οι εγγυήσεις της Τουρκίας.

Τονίζοντας τη σημασία της ασφάλειας στη θάλασσα, τον αέρα και την ξηρά για το τουρκικό έθνος, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι παρά τα εμπόδια, το ψευδοκράτος συνεχίζει τον δρόμο του δυναμώνοντας κάθε μέρα τους θεσμούς του.

Σήμερα, είπε, βιώνουν την ανεξαρτησία, δεν θα εγκαταλείψουν την «τδβκ» - όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος - και δεν θα ξεχάσουν τους μάρτυρες και τους βετεράνους τους.

Στην συνάντησή του με τον κ. Ουστέλ ο κ. Καγιά είπε ότι συνεχίζουν τις προσπάθειες για αναγνώριση του ψευδοκράτους «και να πάρει τη θέση που του αρμόζει διεθνώς».

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανησυχούν για πυρκαγιές οι Κύπριοι, ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Έπεσε «μαύρο» στο ΡΙΚ λόγω απεργίας των υπαλλήλων για μη καταβολή συντάξεων
Τη λήψη αποφάσεων για το ΧΥΤΥ Κόσιης, ζητούν από το κράτος φορείς της Λάρνακας
Έτοιμη η Εθνική Στρατηγική Μητρικού Θηλασμού-Στο 83% ο μεικτός θηλασμός το 2022
Η Κυβέρνηση να ισοζυγίσει επιπτώσεις από μη μηδενικού ΦΠΑ ζητεί ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ
Επιφυλάξεις στη Βουλή για τις καθολικές αυξήσεις 1,5% στο δημόσιο
Αποκαταστάθηκε η παροχή ρεύματος σε Λάρνακα και Αμμόχωστο-Βλάβη σε εξοπλισμό του Συστήματος Μεταφοράς
Κάτω από 10 λεπτά οι έλεγχοι ασφαλείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας Ιούλιο και Αύγουστο
Ισχύος 3,8 βαθμών ο σεισμός τα χαράματα Κυριακής
Δύο πτήσεις ακυρώθηκαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας προς το Τελ Αβίβ