Στο Τατόι η κυπριακή αποστολή που συνδράμει στην κατάσβεση πυρκαγιών στην Ελλάδα

Ενημέρωση από τους αρμόδιους έτυχαν το απόγευμα της Παρασκευής στο Τατόι τα μέλη της αποστολής του Τμήματος Δασών που μετέβησαν στην Ελλάδα για να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Δασών, Γιώργος Κωνσταντίνου δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι πρόκειται για 2 μισθωμένα αεροπλάνα που στάθμευαν στο αεροδρόμιο Πάφου με 4 άτομα πλήρωμα, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη, και ομάδα υποστήριξης εδάφους 5 ατόμων.

Ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι η αποστολή έγινε μετά από αίτημα της Ελλάδας μέσω του μηχανισμού rescEU και θα αρχίσουν να επιχειρούν όταν τους δοθούν οδηγίες, σήμερα ή αύριο πρωί.

Στην Κύπρο διαθέσιμα για την κατάσβεση τυχόν πυρκαγιών παραμένουν συνολικά άλλα 6 πρωτεύοντα πτητικά μέσα, ενώ στην διάθεση της πυρόσβεσης είναι τα δευτερεύοντα πτητικά μέσα, δηλαδή τα ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, πρόσθεσε ο κ. Κωνσταντίνου λέγοντας ότι εάν χρειαστεί επιπλέον βοήθεια μπορεί να ζητηθεί από τις Βρετανικές Βάσεις που διαθέτουν άλλα δύο ελικόπτερα.

Δειτε Επισης

Ουρές στο λιμάνι Λεμεσού για επιβίβαση στο Crown Iris-Επαναπατρίζονται άλλοι 1600 Ισραηλινοί
Στο Νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο ατύχημα στη Λεμεσό
Ακόμη τέσσερις Κύπριοι και οι οικογένειες τους έφυγαν από το Ιράν και επιστρέφουν στην Κύπρο
Παραίτηση Υφυπουργού Πρόνοιας ζητά η Ισότητα για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Κατέπλευσε εκ νέου στο λιμάνι Λεμεσού το «Crown Iris»-Μετέφερε 1.600 ξένους υπηκόους
Θρήνος στην Κρήτη για τον 15χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο
Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο για τροκοκρατία και κατασκοπεία-Τέθηκε υπό κράτηση
Ακύρωση προαγωγών Ανώτερων υπαστυνόμων στην Αστυνομία. Μια από τα ίδια
Πούτιν: Είπαμε στο Ισραήλ ότι το Ιράν δεν έχει πρόθεση να αποκτήσει πυρηνικά όπλα
Λήφθηκαν δείγματα για τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις από τη σορό άνδρα στην Αγία Νάπα