Παραμένει στα ύψη ο υδράργυρος-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, αγγίζει τους 42 βαθμούς

Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία τέθηκε σε ισχύ στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής, μέχρι το Σάββατο στις 18:00.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση, «η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να ανέλθει στους 42 βαθμούς κελσίου σε περιοχές του εσωτερικού και γύρω στους 33 βαθμούς κελσίου στα υψηλότερα ορεινά».

F1j7FG2XsAAOC7M (1)

Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής

Εποχική χαμηλή πίεση και θερμή αέρια μάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός, ενώ παροδικά στα δυτικά παράλια, ενδέχεται να παρατηρούνται τοπικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα, τοπικά στα παράλια, ενδέχεται να παρατηρείται παροδικά αυξημένη χαμηλή νέφωση. Κατά τις αυγινές ώρες, πιθανό να σχηματιστεί τοπικά αραιή ομίχλη, κυρίως σε νοτιοανατολικές περιοχές του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 23 στα παράλια και γύρω στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και θερμός, ωστόσο τοπικά στα δυτικά παράλια ενδέχεται να παρατηρείται κατά διαστήματα αυξημένη χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί και τοπικά ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 41 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 36 στα νοτιοανατολικά, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 33 στα δυτικά παράλια και γύρω στους 32 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το επόμενο τριήμερο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και ιδιαίτερα θερμός.

Η θερμοκρασία μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο, ενώ την Τρίτη αναμένεται να σημειώσει μικρή πτώση, παραμένοντας ωστόσο αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.

Στο κόκκινο ο κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς το Σάββατο

Σε επίπεδο "κόκκινου συναγερμού" παραμένει ο κίνδυνος έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών το Σάββατο, όπως ανακοίνωσε το Τμήμα Δασών.

Σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά καλείται από το Τμήμα Δασών να τηλεφωνήσει άμεσα στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Δειτε Επισης

Με οδηγίες Μιχαηλίδου ενισχύεται το σχέδιο δράσης για απειλές και κρίσεις στα σχολεία
Θέμα της Κυβέρνησης η αξιοποίηση της Κρατικής Έκθεσης-Δεν φέρει ένσταση ο Δήμος να γίνει μόνο πάρκο
«Κανένας δεν ξεχνά, κανένας δεν ξεχνιέται»-Η Ευρυδίκη τραγουδά για τους ήρωες του 1974 και 1963/64
Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Ψηφιακού Μουσείου στην Παλαιά Αρχιεπισκοπή
Πλήρες μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Υγειών Πόλεων ο Δήμος Λεμεσού
Συστηματικούς ελέγχους στα θέματα υγείας εισηγείται μέσω μανιφέστου το CIF
Έπεσαν οι τιμές των καυσίμων, έρχεται νέα ανάσα για τους καταναλωτές-Το παράδοξο με αμόλυβδη 95 και 98
Επέκταση Εθνικής Στρατηγικής για ορεινά και νέα στεγαστικά σχέδια ανακοινώνονται εντός ημερών
Μέχρι τις 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για μεταπτυχιακές σπουδές στο ΤΕΠΑΚ
Ένταξη πολιτισμού στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο προωθεί το Υφυπουργείο Πολιτισμού