Κυπριακό Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ-Η σκληρή σου δουλειά στον πρωτογενή τομέα μπορεί να βραβευτεί

Η εργασία στον πρωτογενή τομέα, όπως η γεωργία, η αλιεία και η κτηνοτροφία, απαιτεί πολύ υπομονή, αφοσίωση και σκληρή εργασία για να παραγάγει πρώτες ύλες και τρόφιμα που είναι απαραίτητα για την οικονομία και την επιβίωση της κοινωνίας.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίζονται οι προσπάθειες και οι θυσίες που κάνουν οι εργαζόμενοι στον πρωτογενή τομέα για να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την παραγωγή τροφίμων και πρώτων υλών. Η ανάδειξη και ανταμοιβή αυτής της εργασίας μπορεί να ενθαρρύνει τους εργάτες στον πρωτογενή τομέα και να στηρίξει την αειφόρο ανάπτυξη της αγροτικής κοινότητας.

Κρίσιμος για την εφοδιαστική αλυσίδα της οικονομίας, ο πρωτογενής τομέας παρέχει τα αναγκαία πρώτα υλικά για τη δευτερογενή τομέα της οικονομίας, όπου γίνεται η μεταποίηση και η μετατροπή αυτών των υλικών σε τελικά προϊόντα. Παρέχει, ακόμη, τρόφιμα και πόρους που καλύπτουν τις βασικές ανάγκες της κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια διεθνών κρίσεων, οι περιορισμένες εξαγωγικές ευκαιρίες και η μειωμένη πρόσβαση σε ξένες αγορές περιορίζουν την ανάπτυξη του τομέα. Επιπλέον, η αύξηση των τιμών των καυσίμων μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την παραγωγή και τις δαπάνες των γεωργικών και αγροτικών επιχειρήσεων. Παράλληλα, η μετατόπιση της οικονομίας προς τον τομέα των υπηρεσιών και τη βιομηχανία μπορεί να μειώσει τις επενδύσεις στον Κλάδο.

Για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτές, η τοπική οικονομία πρέπει να επενδύει σε καινοτομία και αειφόρο αγροτική ανάπτυξη. Πρέπει να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και της ψηφιακής γεωργίας για την αύξηση της παραγωγικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων.

Τα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ που επιστρέφουν για 17η χρονιά θα επιβραβεύσουν όσες επιχειρήσεις κατάφεραν τα πιο πάνω και ενίσχυσαν την τοπική οικονομία με τις πρωτοποριακές ενέργειές τους.

Ο θεσμός θα αναδείξει, συγκεκριμένα, κυπριακές επιχειρήσεις και οργανισμούς, για τη σύλληψη και υλοποίηση πετυχημένων καινοτόμων ιδεών. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θα επιβραβεύσει την καινοτομία στον Πρωτογενή Τομέα. Ειδικότερα, το Βραβείο Καινοτομίας στον Πρωτογενή Τομέα απευθύνεται σε κυπριακές επιχειρήσεις, υπηρεσίες και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της πτηνοτροφίας, της αλιείας, και την εξόρυξης μεταλλευμάτων.

Οι καλύτερες, πιο καινοτόμες και πρωτότυπες ιδέες θα λάβουν τη δέουσα αναγνώριση στην Κύπρο.

Λάβετε μέρος στη μεγαλύτερη γιορτή καινοτομίας και διεκδικήστε μια θέση ανάμεσα στους τέσσερις νικητές Κυπριακού Βραβείου Καινοτομίας ΟΕΒ 2023 υποβάλλοντας την αίτησή σας σε μια μοναδική ευκαιρία να αναγνωριστεί το έργο σας και η σκληρή σας δουλειά

Συνολικά οι κατηγορίες βράβευσης είναι οι εξής:

  • Πρωτογενής Τομέας
  • Μεταποιητικός Τομέας
  • Τομέας Υπηρεσιών
  • Κοινωνική Καινοτομία

Η τελική προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων είναι η 28η Ιουλίου.

Η απονομή των Κυπριακών Βραβείων Καινοτομίας της ΟΕΒ και η βράβευση των διακριθέντων επιχειρήσεων, οργανισμών και υπηρεσιών, καθώς και των καινοτόμων και ξεχωριστών ιδεών, πρακτικών και εφαρμογών τους, θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη του 2023 σε μια λαμπερή διοργάνωση.

Πληροφορίες

Για πληροφορίες και αιτήσεις υποψηφιότητας:

τηλ. 22 643 000 | OEB, Τ.Θ. 21657, 1511 Λευκωσία | www.innovationaward.oeb.org.cy

Οργανωτής: Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ)

Υποστηρικτές: Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ)

Δειτε Επισης

Διοργανώνεται στην Κύπρο η Υπουργική Σύνοδος MED9 για την Ενέργεια
SkillsCyprus 2024: Πρόσκληση Συμμετοχής στον 8ο Εθνικό Διαγωνισμό Δεξιοτήτων
«Matchy Matchy Bandanas» για την στήριξη του καταφυγίου Simba Animal Aid – Cyprus Dog Shelter
Καλός ύπνος: Παρουσιάζουμε τα έξι βήματα για να τον κατακτήσετε
8ος Εθνικός Διαγωνισμός Δεξιοτήτων SkillsCyprus 2024 Δεξιότητες... Η Δύναμή σου!
Ευρωπαϊκή διάκριση για τη θεματική διαδρομή Αφροδίτη στην κοινότητα Ίνειας
Απολογισμός ΕΑΣ 2020-2023: Από το όραμα στην υλοποίηση
Παγκόσμια Ημέρα Δότη
Natural Life: Ευρεία γκάμα προϊόντων με σύμμαχο τη φύση.
Σπούδασε στο Ινστιτούτο Επαγγελματικών Σπουδών (IPS) του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus