Παππούς και γιαγιά μαστίγωσαν μέχρι θανάτου την εγγονή τους επειδή λερώθηκε

Παππούς και γιαγιά κατηγορούνται ότι ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου την 5χρονη εγγονή τους, στο Park Forest, στο Σικάγο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η New York Post, η 5χρονη μαστιγώθηκε 10 με 12 φορές με ζώνη επειδή «λερώθηκε», με τον παππού να φέρεται να ομολογεί ότι ήταν «λίγο πιο σκληρός» κατά τη διάρκεια της θανατηφόρας επίθεσης.

Οι εισαγγελείς του Ιλινόις αποκάλυψαν τη Δευτέρα (17/7) τρομακτικές λεπτομέρειες σχετικά με τη δολοφονία της 5χρονης Τζάντα Μουρ στις 14 Ιουλίου, λέγοντας στο δικαστήριο ότι το κορίτσι είχε υποστεί ξυλοδαρμό για περισσότερο από δύο μήνες, αφήνοντάς το με σοβαρές κακώσεις που συνήθως παρατηρούνται σε θύματα τροχαίων ατυχημάτων, μετέδωσε το NBC Chicago.

Οι παππούδες του θύματος, ο 62χρονος Κλεντ Έλγουντς, και η σύζυγός του, 57χρονη Λίζα Τζόουνς, από το Park Forest, συνελήφθησαν και κατηγορούνται για φόνο πρώτου βαθμού για το θάνατο της εγγονής τους, τον οποίο το γραφείο του ιατροδικαστή της κομητείας Cook, έκρινε ως ανθρωποκτονία που προκλήθηκε από πολλαπλούς τραυματισμούς λόγω κακοποίησης του παιδιού.

2

«Ήμουν λίγο πολύ σκληρός με την εγγονή μου»-Την χτύπησε πάνω από 10 φορές με τη ζώνη

Το φρικτό έγκλημα ήρθε στο φως όταν η αστυνομία και οι διασώστες κλήθηκαν στο σπίτι του ζευγαριού στην οδό Osage Street, για μια αναφορά ενός παιδιού που δεν είχε τις αισθήσεις του.

Ο 62χρονος ήταν το άτομο που κάλεσε την αστυνομία, και παραδέχτηκε ότι ξυλοκόπησε άσχημα την 5χρονη. Οι αστυνομικοί βρήκαν την Τζάντα «ξαπλωμένη στον καναπέ εντελώς γυμνή».

Οι διασώστες έκαναν καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση στο κορίτσι πριν μεταφερθεί αεροπορικώς στο νοσοκομείο Comer Children's Hospital, όπου και εξέπνευσε.

Ο παππούς φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι άρχισε να χτυπάει την Τζάντα αφού λέρωσε το εσώρουχό της, σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας.

Ενώ επέβαινε στο πίσω μέρος ενός περιπολικού της αστυνομίας, ο 62χρονος φέρεται να είπε: «Ήμουν λίγο πολύ σκληρός με την εγγονή μου».

Όταν ρωτήθηκε από την αστυνομία, η 57χρονη φέρεται να είπε ότι η εγγονή της «είχε ιστορικό στο να "λερώνεται" πάνω της» και ότι την τελευταία φορά που είχε «ατύχημα», ο παππούς την προειδοποίησε ότι θα την χτυπούσε με ζώνη αν «λερωνόταν» ξανά.

«Ο 62χρονος άρπαξε τότε μια ζώνη και ανάγκασε εγγονή του να σκύψει. Στη συνέχεια την χτύπησε 10 έως 12 φορές στους γλουτούς», λέει η έκθεση της αστυνομίας.

Με κάθε χτύπημα, το παιδί έπεφτε στο πάτωμα, όπως ανέφερε η γιαγιά της. Στο τελευταίο χτύπημα, η 5χρονη δεν σηκώθηκε ποτέ.

Από την έρευνα στο σπίτι των υπόπτων βρέθηκαν ένα ζευγάρι λερωμένα παιδικά εσώρουχα, μια ζώνη και μια συμβολαιογραφική επιστολή της μητέρας της Τζάντα που έδινε στους παππούδες την επιμέλεια για το σχολείο.

Σικάγο: Χτυπούσαν με ότι έβρισκαν την 5χρονη-Τι έδειξε η αυτοψία

Οι εισαγγελείς δήλωσαν στο δικαστήριο ότι και οι δύο παππούδες φέρονται να παραδέχθηκαν ότι χτυπούσαν την 5χρονη τακτικά, είτε με τη χρήση ζώνης, είτε με τα γυμνά τους χέρια, είτε με ένα παπούτσι.

Η αυτοψία διαπίστωσε ότι το κοριτσάκι ήταν καλυμμένο από την κορυφή ως τα νύχια με «μώλωπες, εκδορές και ουλές». Είχε επίσης αυτό που είναι γνωστό ως εσωτερική αποκόλληση, σε θύλακες στην πλάτη, τους γλουτούς και τα πόδια της.

«Οι θύλακες απόσπασης παρατηρούνται συνήθως σε τραυματισμούς από τροχαία ατυχήματα λόγω της δύναμης που απαιτείται για να προκληθεί ένας τέτοιος τραυματισμός», ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Η 5χρονη είχε επίσης αιμορραγία στο χώρο μεταξύ του εγκεφάλου και του κρανίου της, γεγονός που υποδεικνύει εγκεφαλικό τραυματισμό.

Οι ξυλοδαρμοί είχαν ξεκινήσει μόλις ένα μήνα μετά την παραμονή της Τζάντα στους παππούδες της, οι οποίοι την είχαν πάρει στις αρχές Απριλίου, υποσχόμενοι να δώσουν στην 5χρονη «μια καλύτερη ζωή στο σπίτι», αφού η μητέρα της, που ζει στην Ατλάντα, δεν μπορούσε να την συντηρήσει, σύμφωνα με το ABC 7 Chicago.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Μεροληπτική και ανεύθυνη η ανακοίνωση της G7 για την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ
Τρόμος για 200 επιβάτες αεροπλάνου στην Ιταλία-Έπιασε φωτιά ο κινητήρας
Τα φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης εν μέσω πολέμων
Νεκρός εδώ και τρεις μήνες ο επικεφαλής της Κυβέρνησης της Χαμάς
Ακόμη 30 εκατομμύρια ευρώ ανθρωπιστικής βοήθειας στέλνει η ΕΕ στο Λίβανο
«Ίσως η σύγκρουση Ιράν με Ισραήλ να βολεύει μερικά κράτη του Κόλπου»-Οι εκτιμήσεις αναλυτή στον Guardian
Ισχυρισμοί Χούθι ότι επιτέθηκαν με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο Τελ Αβίβ
Αμερικανική βόμβα του Β Παγκοσμίου Πολέμου εξερράγη σε αεροδρόμιο της Ιαπωνίας
Περιμένοντας την σκληρή απάντηση του Ισραήλ-Στο στόχαστρο μπορεί να βρεθεί η πετρελαιοχημική βιομηχανία
Νεκρός σε αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στη Δαμασκό ο γαμπρός του Νασράλα και ο γιος του