Οργή στην Ινδία για άλλο ένα περιστατικό ομαδικού βιασμού και διαπόμπευσης γυναικών

Βίντεο που εικονίζει δύο γυναίκες να διαπομπεύονται γυμνές από όχλο πριν τις βιάσουν έχει προκαλέσει κύμα οργής στην Ινδία, με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι να τονίζει ότι ντροπιάζει τη χώρα και ότι όλοι οι υπεύθυνοι θα προσαχθούν στη Δικαιοσύνη.

Το περιστατικό συνέβη στο βορειοανατολικό κρατίδιο Μανιπούρ, στα σύνορα με τη Μυανμάρ, το οποίο πλήττεται εδώ και μήνες από βίαιες εθνοτικές συγκρούσεις.

Η διαμάχη μεταξύ των μελών της πλειοψηφούσας φυλετικής κοινότητας των Μέιτεϊ και των Κούκι έχουν οδηγήσει στον πλήρη διαχωρισμό τους, ενώ τουλάχιστον 130 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 60.000 έχουν εκτοπιστεί.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η επίθεση στις γυναίκες έγινε στις 4 Μαΐου, αλλά έγινε γνωστή σε εθνικό επίπεδο μόλις την Πέμπτη, όταν το βίντεο άρχισε να γίνεται βάιραλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ζήτησε από όλες τις εταιρείες κοινωνικής δικτύωσης να διαγράψουν το βίντεο από τις πλατφόρμες τους.

Οι δύο γυναίκες, οι οποίες είναι Κουκί, δέχθηκαν επίθεση από άνδρες της ομάδας Μέιτεϊ.

Το φρικιαστικό βίντεο δείχνει δύο γυναίκες που σέρνει και θωπεύει ένας όχλος ανδρών, οι οποίοι στη συνέχεια τις σπρώχνουν προς ένα χωράφι όπου τις βίασαν.

Τα πλάνα τις δείχνουν να κλαίνε, να συσπώνται από τον πόνο και να ικετεύουν τους επιτιθέμενους να δείξουν λίγο έλεος.

Το Φόρουμ των Ιθαγενών Φυλετικών Ηγετών ανέφερε ότι οι γυναίκες είχαν υποστεί ομαδικό βιασμό αφού το χωριό κάηκε και δύο άνδρες (ένας μεσήλικας και ένας έφηβος) ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου από τον όχλο. Συγγενής μιας από τις γυναίκες ανέφερε ότι μόνο μία από αυτές βιάστηκε ομαδικά ενώ πρόσθεσε ότι μια τρίτη γυναίκα είχε αναγκαστεί να γδυθεί, αλλά δεν φαίνεται στο βίντεο.

Η αστυνομία δηλώνει ότι ερευνά υπόθεση ομαδικού βιασμού και ότι έχει προχωρήσει σε μία σύλληψη αν και προσθέτει ότι σύντομα θα συλληφθούν και άλλοι.

Το αποτρόπαιο περιστατικό συζητήθηκε και στο Κοινοβούλιο της Ινδίοας.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι δήλωσε επίσης ότι το περιστατικό «ντρόπιασε την Ινδία» και ότι «κανένας ένοχος δεν θα γλιτώσει». Αρκετοί ηγέτες της αντιπολίτευσης επέκριναν επίσης την κυβέρνηση του κρατιδίου επειδή δεν έκανε αρκετά για να καταστείλει τη βία στην περιοχή.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Διπλωματικό θρίλερ για την Ουκρανία-Ο Λαβρόφ δεν θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, όλα τα φώτα στραμμένα στον Πούτιν
Πράσινο φως στο 17ο πακέτο κυρώσεων ΕΕ κατά Ρωσίας
Ο Νετανιάχου κατηγορεί τον Μακρόν ότι συντάσσεται με «τρομοκρατική οργάνωση», μετά την κριτική του Γάλλου προέδρου
Ο Τραμπ ενδέχεται να πάει Τουρκία-«O Πούτιν θέλει να πάω κι εγώ»
Πήρε θέση το Κρεμλίνο για τις διαπραγματεύσεις-«Η ρωσική αποστολή θα βρίσκεται στην Τουρκία»
BINTEO: Πήγαν να απαγάγουν την κόρη επιχειρηματία στο Παρίσι-Ήταν μαζί με των δύο ετών γιο της