Επιχειρούν 22 αεροσκάφη και ελικόπτερα στη μεγάλη φωτιά της Μάνδρας-«Σαν φωτοβολίδες οι κουκουνάρες»

Mάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη δυτική Αττική.

Όπως τόνισε μάλιστα στο protothema.gr στέλεχος της Πυροσβεστικής «σαν φωτοβολίδες πετάγονται οι κουκουνάρες προς όλες τις κατευθύνσεις» με αποτέλεσμα να υπάρχει επέκταση της φωτιάς. Σε λιγότερο από μία ώρα, για την κατάσβεση της φωτιάς στη Μάνδρα έχουν σταλεί 22 εναέρια μέσα και όπως υπόγραμμισε ο ίδιος «στείλαμε ό,τι υπήρχε και δεν υπήρχε» θέλοντας να δείξει το μέγεθος της κινητοποίησης.

Συγκεκριμένα, το πύρινο μέτωπο έχει επεκταθεί από τη Βλυχάδα μέχρι το Κανδήλι Μάνδρας.

Στις 16:25 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για εκκένωση των περιοχών Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα, Παλαιοχώρι Δυτικής Αττικής προς Οινόη και στις 17:40 εκδόθηκε νέο μήνυμα εκκένωσης από Οινόη προς Ερυθρές. Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν από αέρος 11 αεροσκάφη, 11 ελικόπτερα συμπεριλαμβανομένων και των 4 αεροσκαφών που μας διέθεσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας από Ιταλία και Γαλλία.

«Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με περιφέρειες δήμους καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για τον περιορισμό των πυρκαγιών που δεν έχουν ελεγχθεί. Οι συνθήκες πλέον γίνονται ακραίες και δημιουργούν δυναμικά μέτωπα πυρκαγιάς» τόνισε κατά την ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Κάτοικοι της Μάνδρας βλέπουν κόπους ετών να χάνονται καθώς σπίτια και οχήματα στη Δυτική Αττική έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

agia-swtira__1_

agia-swtira__2_

Στην περιοχή Πουρνάρι - Καραούλι προς Οινόη επιχειρούν ένα ελληνικό canadair CL-415, που συνοδεύει 2 Ιταλικά και 2 Γαλλικά CL-415. Επιπλέον απογειώθηκε ένα CL-215 από Ελευσίνα και ένα CL-415 από Θεσσαλονίκη. Επίσης απογειώθηκαν και προσεγγίζουν 3 Τρακτορες από Αγχίαλο.

Στην Αγία Σωτήρα η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη με τις φλόγες να έχουν φτάσει στα σπίτια. Η φωτιά, δε, μεταφέρεται γρήγορα από το ένα σημείο στο άλλο.

megara-pournari__2_

«Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο επικίνδυνων Καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από σήμερα η θερμοκρασία ανεβαίνει και από αύριο Παρασκευή έως την Κυριακή η θερμική έξαρση αναμένεται να γίνει αισθητή στη χώρα μας. Συνεπώς πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για αύριο σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Ρόδο, Σάμο και Ικαρία, ενώ παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σχεδόν σε όλη τη χώρα. Τονίζουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ δύσκολες. Είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Η τραγική κραυγή του ιερέα που κήδεψε την δολοφονημένη κόρη του στη Λάρισα-«Γιατί παιδί μου;»
Πολιτική αντιπαράθεση μετά τα νέα πορίσματα για τα Τέμπη-Στο στόχαστρο της Κυβέρνησης το ΠΑΣΟΚ
Κατακρεούργησε τη μητέρα του γιατί του είπε πως δεν εργάζεται ο 21χρονος-Έβγαλε βόλτα τα σκυλιά μετά τη δολοφονία
Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα-Αισθητός και στην Κύπρο, προειδοποίηση για τσουνάμι
Τέλος στις θεωρίες για το ξυλόλιο στα Τέμπη-Εκρήγνυνται τα έλαια σιλικόνης, δεν κάηκε η «ύποπτη» ηλεκτρομηχανή
Σοκάρει ο 21χρονος μητροκτόνος-«Με έλεγε τεμπέλη, πήρα ένα κουζινομάχαιρο και την κάρφωσα πολλές φορές»
Πάνω από 25 φορές μαχαίρωσε τη μητέρα του ο 21χρονος-Βρέθηκε σε κάδο το μαχαίρι
Στον θώρακα και την κοιλιά μαχαίρωσε ο 21χρονος τη μητέρα του-Καθάρισε το σπίτι μετά το έγκλημα
Παραδόθηκε στον ανακριτή το πόρισμα Καρώνη για τα Τέμπη-«Στα έλαια των μηχανών αποδίδει την πυρόσφαιρα»
Με τρεις μαχαιριές δολοφόνησε τη μητέρα του ο 21χρονος στη Λάρισα-«Με μισούσε γι' αυτό τη σκότωσα»