Πώς απαντά στις επικρίσεις για τα καύσιμα και ρεύμα ο Πρόεδρος-«Άλλαξαν τα δεδομένα»

Στις επικρίσεις που δέχεται, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από τους πολίτες, για την κατάργηση της επιδότησης του φόρου κατανάλωσης σε καύσιμα και ρεύμα, απάντησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος τόνισε πως έχουν αλλάξει τα δεδομένα από την ημέρα που πρωτολήφθηκαν οι συγκεκριμένες αποφάσεις.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του μετά το μνημόσυνο των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή στην Αγλαντζιά, σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η επαναφορά των φόρων σε καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα δυσαρεστεί πολύ τους πολίτες, είπε ότι «αντιλαμβάνεστε ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει αποφάσεις στη βάση κάποιων δεδομένων και αυτά τα δεδομένα όσον αφορά τα οικονομικά δεν μπορούν να αλλάξουν».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε πως «αποφασίσαμε να συνεχίσουμε αυτό το μέτρο σε στοχευμένες κατηγορίες συμπατριωτών μας, αντιλαμβάνομαι απόλυτα τη δυσαρέσκεια που υπάρχει, είναι πολύ λογικό να υπάρχει αυτή η δυσαρέσκεια, και όλα αυτά θα αξιολογηθούν ξανά. Αντιλαμβάνεστε ότι τα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας είναι πολύ συγκεκριμένα. Την ίδια στιγμή, η Κυβέρνηση έχει λάβει συγκεκριμένες αποφάσεις είτε αφορά τον ΦΠΑ είτε άλλες αποφάσεις, γιατί αυτή είναι η πρώτη μας έγνοια, το πώς να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών, ειδικότερα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Όλα αυτά θα αξιολογηθούν. Άλλαξαν και τα δεδομένα από τότε που υιοθετήθηκαν αυτά τα μέτρα, και εμείς είμαστε εδώ να αξιολογούμε συνεχώς».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι με την αύξηση των τιμών και τις δυσκολίες που περνά ο κόσμος κάποιοι λένε ότι υπάρχει κίνητρο που μεταβαίνουν στα κατεχόμενα για καύσιμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «όταν πρωτολήφθηκαν αυτές οι αποφάσεις, τα δεδομένα ήταν πολύ διαφορετικά από ό,τι είναι σήμερα. Και είναι για αυτό τον λόγο που αντί οριζόντια μέτρα έχουμε πάρει στοχευμένα για εκείνες τις κατηγορίες συμπατριωτών μας που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Από κει και πέρα, όλο αυτό το διάστημα έχουν υιοθετηθεί και άλλα μέτρα τα οποία είναι σημαντικά και δείχνουν ακριβώς την έγνοια μας έναντι των πολιτών. Το θέμα του ΦΠΑ και πολλά άλλα».

Όσον αφορά το θέμα των κατεχομένων, κατέληξε ο κ. Χριστοδουλίδης «είναι ξεκάθαρο ότι για σκοπούς εμπορικής χρήσης, κάτι τέτοιο απαγορεύεται και από τον ίδιο τον κανονισμό. Οι οδηγίες που έχουν δοθεί είναι να γίνουν αυστηρότατοι έλεγχοι, έτσι ώστε να μη δημιουργείται και θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού».

Δειτε Επισης

Αξιωματούχοι ΗΠΑ εξήραν τον ηγετικό ρόλο Κύπρου για Γάζα-Τις επόμενες μέρες λειτουργεί η προβλήτα
Διμερείς σχέσεις-Κυπριακό στις επαφές Κόμπου στην Τασκένδη
Επιτυχημένη η επέμβαση στο Φίτσο-Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του
«Διαφωνούσα με τις πολιτικές του»-Τα πρώτα λόγια δράστη που πυροβόλησε τον Φίτσο
Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση ο Φίτσο-Ακατάσχετη η αιμορραγία στην κοιλιακή χώρα
Ποιος είναι ο Γιουράι Τσιντούλα που πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της χώρας Ρόμπερτ Φίτσο
Απαντούν στο ΕΛΑΜ για τα διαβατήρια στους μετανάστες ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ-«Αφελής και επικίνδυνη πρόταση»
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ο δράστης πυροβολεί τον Σλοβάκο Πρωθυπουργό-Άγνωστα τα κίνητρα
Διαβόητος Τούρκος αρχηγός συμμορίας συνελήφθη στην Αθήνα-Τον καταζητούσε η Interpol
Οικονομία και Κυπριακό συζήτησαν οι ηγεσίες ΑΚΕΛ-ΚΕΒΕ