Εισαγγελική παρέμβαση για τον σερβιτόρο που κολυμπά για να παραδώσει παραγγελία στη Ρόδο

Στις Εισαγγελικές Αρχές της Ρόδου θα συνεχιστεί η υπόθεση του beach bar, σχετικά με τις καταγγελίες ότι υπάλληλος να μπαίνει στη θάλασσα και σχεδόν να κολυμπάει προκειμένου να εξυπηρετήσει τους πελάτες που κάθονταν σε ξαπλώστες μέσα στο νερό.

Ειδικότερα, μετά το σάλο που ξέσπασε από τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα και την παρέμβαση της κυβέρνησης στην υπόθεση, ενημερώθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας, ο οποίος θα λάβει καταθέσεις από τους εμπλεκόμενους και τους εργατικούς φορείς.

Στον Εισαγγελέα πρόκειται να καταθέσουν ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, Αθανάσιος Σταμούλης και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Παναγιώτης Εγγλέζος.

Οι δύο πρόεδροι θα καταθέσουν και το υλικό που έχουν στη διάθεσή τους και αφορά στο βίντεο που φαίνεται ο σερβιτόρος να μεταφέρει φαγητό σε πλατφόρμα που έχει στηθεί σε παραλία λίγο έξω από την πόλη της Ρόδου.

Τι υποστηρίζει ο σερβιτόρος

Την ίδια ώρα, ο σερβιτόρος που φαίνεται στο βίντεο να… βουτά σχεδόν μέχρι τη μασχάλη για να μπορέσει να εξυπηρετήσει τους «prive» πελάτες του καταστήματος, που νοικιάζουν θέση μέσα στο νερό, δηλώνει πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο νεαρός υπάλληλος ρωτήθηκε από το κλιμάκιο του ΣΕΠΕ που έσπευσε να κάνει έλεγχο στην επιχείρηση, μετά το σάλο που προκλήθηκε και απάντησε ότι δεν τον ενοχλεί αυτού του είδους το σερβίρισμα στους πελάτες, υπογραμμίζοντας ότι του αποφέρει υψηλό φιλοδώρημα που μπορεί να φτάσει και στα 200 ευρώ την ημέρα.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι οι απαντήσεις αυτές δόθηκαν αυθορμήτως και ειλικρινώς ή υπαγορεύτηκαν δεδομένων των διαστάσεων που πήρε το θέμα και των παρεμβάσεων από δύο Υπουργεία.

Τι απαντάει ο ιδιοκτήτης του beach bar

«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια ποτέ δεν είχα καταγγελία όλοι ζητούν να έρθουν να δουλέψουν στα μαγαζιά μου. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος; 5 χρόνια είναι εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του. Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα και αν ο πελάτης τού έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελε να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου», είναι η απάντηση του ιδιοκτήτη του beach bar στο OPEN και τη δημοσιογράφο Σοφία Ορφανού.

Όπως κατέληξε, «ήρθαν 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει».

«Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι, είναι άνθρωποι με σεβαστά δικαιώματα»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «το περιστατικό είναι αηδιαστικό. Μόλις το είδα, έστειλα κλιμάκο επιθεωρητών», επισημαίνοντας πως η δουλεία έχει τελειώσει.

«Να καταλάβουμε όλοι πως η εποχή της δουλείας έχει τελειώσει για την ανθρωπότητα. Οι εργαζόμενοι δεν είναι δούλοι, είναι άνθρωποι με σεβαστά δικαιώματα. Και εδώ είμαστε για να διασφαλίζουμε τα δικαιώματά τους. Και όποιος επιχειρηματίας το ξεχνάει, θα υποστεί τις συνέπειες του νόμου» είπε χαρακτηριστικά.

Έλεγχος για τη νομιμότητα των κατασκευών της επιχείρησης μέσα στη θάλασσα

Εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Ρόδο για τη νομιμότητα κατασκευών μέσα στη θάλασσα, έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Αφορμή αποτέλεσαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις οποίες φαίνεται σερβιτόρος κρατώντας δίσκο με φαγητά να μπαίνει στη θάλασσα, προκειμένου να παραδώσει παραγγελία σε πελάτες σε ξύλινη πλατφόρμα.

«Για το περιστατικό της Ρόδου δόθηκε εντολή στο Λιμενικό Σώμα να προβεί σε έλεγχο της επιχείρησης για την νομιμότητα των κατασκευών μέσα στη θάλασσα», έγραψε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Πηγή: in.gr / Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια
Χειροπέδες σε άνδρα που έδινε «δώρα» σε ανήλικο παιδί και το κακοποιούσε σεξουαλικά
Ρομά συνελήφθη στο Αγρίνιο γιατί έκανε κατάληψη σε σχολείο και απείλησε τον διευθυντή
Σύλληψη δικηγόρου που διακινούσε ναρκωτικά σε κρατούμενους
ΒΙΝΤΕΟ: Εύζωνας δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία στην Προεδρική Φρουρά
Κουκουκλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια
Επίθεση Μπαχτσελί σε Δένδια-«Πήγε στο Καστελλόριζο και κουνούσε δειλά το δάχτυλό του»
Στη φυλακή άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των παράνομων συνταγογραφήσεων