Ε. Δίπλαρος: Κορυφαία προτεραιότητα μας η δημοσιονομική σταθερότητα

«Οι προειδοποιήσεις του Δημοσιονομικού Συμβουλίου πως σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα θα διογκωθούν επικίνδυνα οι δαπάνες του κράτους με βάση τις μέχρι σήμερα δημοσιονομικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης, θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη. Αυτός είναι ο ρόλος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου. Ως ανεξάρτητο θεσμικό όργανο να κάνει τις δικές του εκτιμήσεις για την πορεία των δημόσιων οικονομικών», αναφέρει ο Ευθύμιος Δίπλαρος.

Προσθέτοντας σε γραπτή του δήλωση πως, «αυτές ήταν και οι δικές μας εκτιμήσεις. Και είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίο διαφωνήσαμε με τη μαζική αποδέσμευση σχεδόν 2.000 νέων θέσεων στο Δημόσιο. Η δημοσιονομική σταθερότητα είναι για εμάς κορυφαία προτεραιότητα».

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού ανέφερε πως, «η ύπαρξη δημοσιονομικών πλεονασμάτων είναι η καλύτερη ασπίδα αντιμετώπισης τυχόν νέων εξωτερικών κινδύνων που θα παρουσιαστούν, κάτι που δεν πρέπει να παραγνωρίζεται στις παρούσες διεθνείς συνθήκες υψηλών επιτοκίων».

Δειτε Επισης

Καταψηφίστηκε στην Ολομέλεια πρόταση του ΑΚΕΛ για δημοσίευση στοιχείων χορηγιών ΟΠΑΠ
Μήνυμα Αννίτας για ισχυρό ΔΗΣΥ με καρφιά σε ΕΛΑΜ και αναφορά σε Φειδία-«Αποφυγή λαϊκισμού για φθηνούς πολιτικούς πόντους»
Ανακοίνωσαν την κάθοδο Ολγκίν τα Ηνωμένα Έθνη για προετοιμασία της πολυμερούς-Κάνει στάση στο Παρίσι
Η Βουλή ψήφισε νομοσχέδια για εναρμόνιση με τον κανονισμό ΕΕ για ψηφιακές υπηρεσίες
Αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αμερική συναντήθηκε με το ΚΝΚ στα κατεχόμενα
Ζήτησε να θεωρείται βουλευτής του ΔΕΚ ο Θεμιστοκλέους αλλά αρνήθηκε η Βουλή-«Αν δεν το αναγνωρίζετε δεν φταίω εγώ»
Παρέμβαση Χατζηγιάννη για Γάζα και Ιράν στην Ολομέλεια ΚΣ ΟΑΣΕ
Τατάρ στον Πρωθυπουργό του Αζερμπαϊτζάν: Η «τδβκ» είναι η τιμή και η σημαία του τουρκικού κόσμου
Νομοθετική ρύθμιση για εγγραφή εταιρειών συμφερόντων τρίτων χωρών αναζητά η Βουλή
Ενημέρωσε τους αρχηγούς κομμάτων για τα νομοσχέδια για φορολογική μεταρρύθμιση ο Κεραυνός