Στο Ισραήλ για να υποβληθεί σε πολλαπλές επεμβάσεις ο 62χρονος-Με εγκαύματα 80% στο σώμα του

Πολλαπλές επεμβάσεις πρόκειται να υποβληθεί στο Ισραήλ που μεταφέρεται με αεράμπουλα ο 62χρονος, ο οποίος τραυματίστηκε στις 8 Ιουλίου μετά από ηλεκτροκόλληση που πραγματοποιούσε και προκλήθηκε έκρηξη, με αποτέλεσμα να του προκληθούν σοβαρά εγκαύματα στο σώμα του.

Μετά και την παρακολούθηση που είχε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του 62χρονου στο Ισραήλ, ώστε να αποκατασταθούν τα τραύματα στο σώμα του, με τις επεμβάσεις στις οποίες πρόκειται να υποβληθεί.

Mιλώντας στον REPORTER, η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη, ανέφερε ότι, «πρόκειται για μια μεγάλη επιχείρηση στην οποία προβαίνει σήμερα το Υπ. Υγείας και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από την προηγούμενη Δευτέρα, για αερομεταφορά ενός 62χρονου συνανθρώπου μας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Tel-Hashomer, ο οποίος φέρει θερμικό έγκαυμα σε πρόσωπο, κορμό, άνω και κάτω άκρα σε ποσοστό 80% ως αποτέλεσμα αναφερόμενης έκρηξης λεβητοστασίου, πιθανώς με κηροζίνη στη Λεμεσό».

krijh-1024x768

Ο εν λόγω ασθενής, νοσηλεύεται από τις 8 Ιουλίου στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείο Λευκωσίας, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του. Στις 17 Ιουλίου, εξήγησε η κα. Γιαννάκη, «ο ασθενής εκτιμήθηκε από τον Διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Εγκαυμάτων του Ισραήλ, ο οποίος επισκέφθηκε την Κύπρο, κατόπιν διευθετήσεων στις οποίες προέβηκε το Υπ. Υγείας».

Με βάση τις εκτιμήσεις των θεραπόντων Ιατρών, η σοβαρή κατάσταση της υγείας του ασθενή, με την μεγάλη έκταση της εγκαυματικής του επιφάνειας, σημείωσε η κα. Γιαννάκη, «επιβάλλει τη μεταφορά στην εξειδικευμένη κλινική εγκαυμάτων του Sheba Tel-Hashomer ώστε να υποβληθεί σε μια καινοτόμο θεραπεία με παράγωγα καλλιέργειας κερατινοκυττάρων δέρματος του ιδίου, για να μεγαλώσει το δέρμα του σε ειδικό εργαστήριο στο ίδιο νοσοκομείο. Εκεί ο ασθενής, θα υποβληθεί σε πολλαπλές επεμβάσεις για επαναφορά του ίδιου του δέρματός του».

Πρόκειται για μια καινοτόμο θεραπεία που πραγματοποιείται μόνο στο συγκεκριμένο κέντρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ισραήλ και το Υπ. Υγείας, καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ασφαλή μεταφορά του ασθενή και την παροχή της ενδεδειγμένης θεραπείας.

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης, προσγειώθηκε ειδικά αποστειρωμένο air ambulance στη Λάρνακα, για τη μεταφορά του ασθενή, ενώ στην Κύπρο φθάνει και εξειδικευμένη ιατρική ομάδα που θα συνοδεύσει τον ασθενή.

Δειτε Επισης

Σε δίκη παραπέμφθηκαν δυο πρόσωπα για υπόθεση διακίνησης μεταναστών
Χάθηκαν τα ίχνη 17χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λεμεσό (pics)
Έφτασε στην Κύπρο φορτωμένος με 26 κιλά κάνναβης-Χειροπέδες σε 23χρονο (pics)
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο στη Σκαρίνου
Ολονύκτιες εργασίες στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Λατσιών-Πέρα Χωρίου Νήσου
Νομικοί αναλύουν την απόφαση για παύση του Οδυσσέα-Εντύπωση προκάλεσε η σκληρότητα του λεκτικού
Επιτυχής η πρώτη εθνική άσκηση κυβερνοασφάλειας
Υπό κράτηση άλλοι τρεις ύποπτοι για τα επεισόδια στο στάδιο «Αλφαμέγα»
Κατάφερε να ξεγελάσει 23χρονη και να της κλέψει το κινητό-Χειροπέδες σε 25χρονο
Βανδαλισμοί στα γραφεία της Ισότητας στη Λευκωσία (pics)