Πυρά Μακρόν κατά Πούτιν για τα σιτηρά-«Τεράστιο λάθος να χρησιμοποιήσει τα τρόφιμα ως όπλο»

«Τεράστιο λάθος» χαρακτήρισε την απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει «τα τρόφιμα ως όπλο» ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν σε δηλώσεις τους μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου ΕΕ-CELAC στις Βρυξέλλες.

Ο Εμανουέλ μακρόν τόνισε ότι «η Ρωσία αποφάσισε πρώτη να πάρει μία τεράστια ευθύνη απέναντι σε πολλές χώρες. Τη Μέση Ανατολή, αφρικανικές ακόμη και ασιατικές χώρες οι οποίες είχαν μεγάλη εξάρτηση από αυτή τη συμφωνία (σημ. Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα Σιτηρά) και θα επηρεαστούν από την μονομερή απόφαση της Ρωσίας».

«Ο Πούτιν αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως όπλο τα τρόφιμα και πιστεύω ότι πρόκειται για τεράστιο λάθος. Η ευθύνη μας είναι να εργαστούμε πολύ στενά για τη διευκόλυνση της εξόδου των σιτηρών, των δημητριακών, των λιπασμάτων» συμπλήρωσε.

Επίσης, όσον αφορά τα αποτελέσματα της Συνόδου, ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε ότι «αναφορικά με την Ουκρανία έχουμε μία ξεκάθαρη ρητορική. Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι ότι όλα τα μέλη της ΕΕ είναι πολύ ευθυγραμμισμένα σε αυτό, και όλα τα μέλη της CELAC είναι ευθυγραμμισμένα, εκτός από την Νικαράγουα». «Είναι σημαντικό το ότι ξεκάθαρα είμαστε αυτοί που χτίζουμε γέφυρες και δημιουργούμε ενότητα . Κάνουμε τη δουλειά μας υποστηρίζοντας την Ουκρανία, όντας ξεκάθαροι, επιβάλλοντας κυρώσεις στη Ρωσία ως Ευρωπαίοι, ως σύμμαχοι, αλλά πρέπει να αποφύγουμε έναν μεγάλο διχασμό αυτού του κόσμου και πιστεύω ότι μια τέτοια Σύνοδος αποτελεί πολύ σημαντική συμβολή προς περισσότερη ενότητα» κατέληξε.

Πηγή: Έθνος

Δειτε Επισης

Λύση στην Ουκρανία μόνο με αναγνώριση νέων εδαφικών πραγματικοτήτων το μήνυμα Πούτιν σε Μακρόν
Aσύλληπτη τραγωδία με νεκρό δίχρονο στην Ισπανία-Πατέρας το ξέχασε στο όχημα εν μέσω καύσωνα
Έξαλλος ο Ερντογάν για τη γελοιογραφία του Μώαμεθ-«Άθλια προβοκάτσια»
Νεκρός γνωστός βιομήχανος χάλυβα και η οικογένειά του από πτώση αεροσκάφους στις ΗΠΑ
Διαμαρτύρεται για τις συλλήψεις Ρώσων δημοσιογράφων στο Αζερμπαϊτζάν η Μόσχα
Δεν αποκλείει απέλαση Μασκ ο Τραμπ-«Δεν ξέρω, θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά»
Σαρώνει την Ευρώπη ο καύσωνας-Κλείνουν σχολεία στη Γαλλία, περιορίζονται οι υπαίθριες εργασίες στην Ιταλία
Εν μέσω κλιμάκωσης στη Γάζα Ισραηλινοί θα έχουν συνομιλίες στις ΗΠΑ για πιθανή κατάπαυση πυρός
1.200 παιδιά θα εξεταστούν για ασθένειες μετά τη σύλληψη υπαλλήλου βρεφονηπιακών σταθμών για σεξουαλική κακοποίηση
Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια