Αρνήθηκε να δώσει τα πρακτικά για ασυμβίβαστο Κούμα η Βουλή, για κατάθεση αυτοβούλως ο Δημητρίου

Οικειοθελή κατάθεση στους ερευνώντες λειτουργούς που διόρισε η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, οι οποίοι διερευνούν τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις παραγωγές τηλεοπτικών αγώνων και τα σχετικά θέματα ασυμβίβαστου, έδωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών Δημήτρης Δημητρίου, μετά την άρνηση της Βουλής να δώσει τα πρακτικά, των δύο συνεδριάσεων που απασχόλησε το θε΄μα.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο κ. Δημητρίου, «χθες προέβηκα σε οικειοθελή κατάθεση στους ερευνώντες λειτουργούς που διορίστηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, με όρους εντολής να διερευνήσουν αναφορικά με τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις παραγωγές τηλεοπτικών αγώνων, και τη συμφωνία της Cyta με την ΚΟΠ για παραχώρηση δικαιωμάτων τηλεοπτικής μετάδοσης ποδοσφαιρικών αγώνων στην Cyta και κατά πόσο προκύπτει ασυμβίβαστο με τη θέση του Προέδρου της ΚΟΠ ή η τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος που προνοείται στο νόμο».

Όπως εξηγεί ο κ. Δημητρίου, «η εξέλιξη της οικειοθελούς κατάθεσής μου προέκυψε μετά που ενημερώθηκα πως η Βουλή των αντιπροσώπων αποφάσισε να μην παραδώσει στους ερευνώντες λειτουργούς τα πρακτικά των δύο συνεδριάσεων της Επιτροπής Θεσμών του Κοινοβουλίου, στις 24 Μαΐου και στις 14 Ιουνίου 2023, στη βάση των οποίων προέκυψε και η αναγκαιότητα να πραγματοποιηθεί και η έρευνα».

Μάλιστα ο κ. Δημητρίου χαρακτηρίζει ακατανόητη την απόφαση της Βουλής για τη μη αποστολή των πρακτικών δύο ανοικτών συνεδριάσεων. «Εμείς θα πρέπει να λειτουργούμε με ένα τρόπο που να διευκολύνει τέτοιες έρευνες και να ενθαρρύνει και τους πολίτες να τις ενισχύουν. Προσωπικά αυτό πιστεύω και είναι για αυτό που χθες προέβηκα σε αυτή μου την πράξη», κατέληξε ο κ. Δημητρίου.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κατολισθήσεων βράχων-Περιορισμένη ορατότητα στον αυτοκινητόδρομο
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
BINTEO: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Κεραυνός προκάλεσε φωτιά στο Δάσος Πάφου