Η τραγωδία του Βαρωσιού τώρα και σε virtual reality...

Ένα ακόμα οδυνηρό τετελεσμένο, αποτελεί η χθεσινή είδηση στον τουρκοκυπριακό Τύπο, για την έναρξη κρατήσεων, σε τέσσερα ξενοδοχεία της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου. Ουσιαστικά η έναρξη των κρατήσεων για το 2025, αποτελεί συνέχεια της είδησης του περασμένου Απριλίου πως επιχειρηματίας, προχώρησε στην αγορά τριών ξενοδοχείων, ενώ όποιος επιχειρήσει να κάνει κράτηση, θα διαπιστώσει πως ουσιαστικά πρόκειται για τέσσερα ξενοδοχεία.

Τα τέσσερα ξενοδοχεία στα οποία μπορεί να γίνει κράτηση, είναι το «Cleo Hotel», το 7όροφο «Golden Seaside Apartment Hotel», το 3 αστέρων «Aegean Hotel» και τέλος το ξενοδοχείο Loizos Christofides Hotel. Υπενθυμίζεται πως στα δημοσιεύματα του Απριλίου, προβαλλόταν ο ισχυρισμός, ότι τα αγωραπωλητήρια έγγραφα κατατέθηκαν στο Κτηματολόγιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κάτι ωστόσο που διαψεύστηκε κατηγορηματικά από την Κυβέρνηση.

ScreenHunter 1059

Αυτό που φάνηκε ότι συνέβη, ήταν να υπάρξει μια διμερής συμφωνία μεταξύ του επιχειρηματία και των ιδιοκτητών των ξενοδοχείων, που ακολούθως, ακολουθήθηκε η διαδικασία για το γνήσιο της υπογραφής, σε πιστοποιών υπάλληλο αρχικά και αργότερα, από τον Έπαρχο ενώ έλαβε και πιστοποίηση Apostile από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συνεπώς, αυτό που φαίνεται πως έχουν στην προκειμένη περίπτωση, είναι έναν Τούρκο επιχειρηματία, ο οποίος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θεωρεί ότι κατέχει τα τέσσερα ξενοδοχεία, ωστόσο ακόμα κι αν είναι έτσι, αυτό δεν είναι αρκετό. Κι αυτό διότι, τα ξενοδοχεία βρίσκονται εντός της στρατικοποιημένης ζώνης του Βαρωσιού και για να μπορεί να υπάρξει η τουριστική τους εκμετάλλευση, χρειάζεται να αποχαρακτηριστεί η περιοχή από τις κατοχικές δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άρχισαν οι κρατήσεις σε ξενοδοχείο στο Βαρώσι-Τι δηλώνει ο Τούρκος επιχειρηματίας (pics)

Κάτι που ο επιχειρηματίας δηλώνει πως έχει εμπιστοσύνη στο ψευδοκράτος και την Τουρκία, ότι θα συμβεί το επόμενο διάστημα. Μέσω των δηλώσεων του στον τουρκοκυπριακό Τύπο, είναι ξεκάθαρο πως επιχειρεί να ασκήσει πίεση εντός της τουρκοκυπριακής κοινότητας και της Τουρκίας, για να προχωρήσουν με τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής.

Σημειώνεται πως ο ισχυρισμός του Τούρκου επιχειρηματία, είναι πως αυτή τη στιγμή κατέχει εντός της περίκλειστης πόλης, τέσσερα ξενοδοχεία και 86 διαμερίσματα, στα οποία θα διαμένουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, καθώς και 20 στρέμματα γης στα οποία προανήγγειλε ότι θα κατασκευάσει ένα λούνα παρκ και ένα beach bar.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό, είναι πως ο ίδιος ισχυρίζεται πως επικοινώνησε με ακόμα 29 Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων που ενδιαφέρονται να πουλήσουν τις περιουσίες τους. Αυτές τις προτάσεις, ανέφερε ότι τις αξιολογεί και επεσήμανε πως σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.

Ξενάγηση σε εικονική πραγματικότητα

Το ακόμα πιο τραγικό και εξοργιστικό, είναι πως η είδηση της έναρξης κρατήσεων για τα τέσσερα ξενοδοχεία, συνοδεύεται με μια πολυδάπανη καμπάνια που περιλαμβάνει ξενάγηση μέσω virtual reality στην περίκλειστη πόλη. Ακριβώς 49 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και τις τραγωδίες του Ιουλίου του 1974, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, παίζει με τα συναισθήματα των Βαρωσιωτών, αλλά και ολόκληρου του κυπριακού ελληνισμού, αφού ουσιαστικά τους καλεί να ξεναγηθούν στην Αμμόχωστο, στη βάση των νέων τετελεσμένων που δημιουργήθηκαν και θα δημιουργηθούν.

ScreenHunter 1063

Ο χρήστης της εν λόγω πλατφόρμας, αφού βρεθεί σε μια αίθουσα που μοιάζει με πολυτελές λόμπι ξενοδοχείου, εν μέσω γιγαντιαίων πινάκων που παρουσιάζουν ιστορικές φωτογραφίες της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, μεταξύ των οποίων και υπογραφή των συμφωνιών για την εγκαθίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας το 1960, μπορεί να δει σε τηλεοράσεις εντός της αίθουσας, εικόνες από διάφορα σημεία ενδιαφέροντος των κατεχομένων, όπως ήταν το 1974.

Ακολούθως, ο χρήστης αφού πάει σε μια πόρτα, μεταφέρεται στους δρόμους της περίκλειστης πόλης, όπου βρίσκονται και τα ξενοδοχεία και οι επιχειρήσεις που αγοράστηκαν από τον Τούρκο επιχειρηματία. Οι δρόμοι έχουν τη νέα μορφή που είχαν πάρει από το μερικό άνοιγμα του Βαρωσιού, ενώ τα υπόλοιπα κτίσματα παρουσιάζονται ως μνημεία, στη μορφή που έχουν 49 χρόνια μετά την εισβολή, δηλαδή μισογκρεμισμένα και εγκαταλελειμμένα. Ο χρήστης είτε με τα πόδια, είτε με σκούτερ, μπορεί να μπει στα τέσσερα ξενοδοχεία που ισχυρίζεται ότι αγόρασε ο Τούρκος επιχειρηματίας και ακολούθως να κάνει κράτηση σε ένα από αυτά.

ScreenHunter 1064

Μεταξύ άλλων, μέσω της εικονικής πραγματικότητας, ο χρήστης μπορεί να δει τη μορφή που θα έχουν, στη βάση των σχεδίων που ετοίμασε ο επιχειρηματίας, να κάτσει στα λόμπι των ξενοδοχείων, να μπει στα δωμάτια και τις σουίτες και να μεταβεί στην παραλία. Επιπλέον, εντός της πλατφόρμας παρουσιάζεται και η εικόνα που θα έχει το λούνα παρκ που προαναγγέλθηκε ότι θα κατασκευαστεί.

Επιπρόσθετα, στη σελίδα των επιχειρήσεων του Τούρκου επιχειρηματία, μπορεί κανείς να κάνει κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2025, σε τιμές που δεν είναι ξεκάθαρο εάν είναι σε τουρκιές λίρες ή δολάρια. Αν είναι πάντως σε τουρκικές λίρες, πρόκειται για τιμές που ξεκινούν περίπου από 50 ευρώ για δίκλινα δωμάτια για ένα βράδυ. Μάλιστα δίνεται η επιλογή για προπληρωμή του 30% της κράτησης.

ScreenHunter 1067

Σύμφωνα πάντως με τον επιχειρηματία, η επιβεβαίωση των κρατήσεων που άρχισαν από χθες, θα γίνει τον Σεπτέμβριο του 2024. Αν μέχρι τότε δεν του δοθούν οι απαραίτητες άδειες από το ψευδοκράτος και τις κατοχικές δυνάμεις και αν η περιοχή δεν αποστρατικοποιηθεί, θα επιστρέψει τα χρήματα σε όσους σπεύσουν να κάνουν κρατήσεις από τώρα. Σε αντίθετη περίπτωση ο ίδιος ισχυρίστηκε στον τουρκοκυπριακό Τύπο, ότι θα είναι έτοιμος για να υποδεχθεί τους πρώτους πελάτες στα τέσσερα ξενοδοχεία του το 2025.

Σημειώνεται πως το ένα εκ των ξενοδοχείων βρίσκεται στην περιοχή του Σταυρού και δεν είναι παραλιακό, το δεύτερο είναι στην περιοχή του Αγίου Μέμνωνα, ενώ το τρίτο είναι παραλιακό και βρίσκεται σε περιοχή που παραμένει κλειστή από τις κατοχικές δυνάμεις.

ScreenHunter 1077 ScreenHunter 1076 ScreenHunter 1075 ScreenHunter 1074 ScreenHunter 1073 ScreenHunter 1072 ScreenHunter 1070 ScreenHunter 1066 ScreenHunter 1058
ScreenHunter 1077 ScreenHunter 1076 ScreenHunter 1075 ScreenHunter 1074 ScreenHunter 1073 ScreenHunter 1072 ScreenHunter 1070 ScreenHunter 1066 ScreenHunter 1058

Δειτε Επισης

Politico: Κουράζουν τους συμμάχους τα «μπρος-πίσω» του Μακρόν με τη Μόσχα
Ο Ζελένσκι διαμαρτύρεται επειδή η Δύση του απαγορεύει να πλήξει με τα όπλα της την επικράτεια της Ρωσίας
Εμπορικό πλοίο υπέστη «ελαφριά» ζημιά όταν χτυπήθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα από τους Χούθι
Τραγικός επίλογος για τον Ιτζάκ, τη Σάνι και την Αμίτ-Οι ιστορίες των τριών ομήρων που βρέθηκαν νεκροί
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Από το θανατηφόρο του 2012 στη δολοφονία Θανάση-Η αμφισβήτηση, η μη ανάληψη ευθυνών και η ανάγκη για αλλαγές
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Σε σχεδόν όλα τα σχολεία το απειλητικό email-Ψάχνουν τον αποστολέα οι Αρχές
Επανέρχεται η CMC-«Η ΕΤΥΦΑ εξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει για όλες τις αλλαγές»
Κινέζος Πρέσβης: Η Κίνα τηρεί μια στάση αρχών στο Κυπριακό