Στα Δερβενοχώρια το πιο δύσκολο μέτωπο φωτιάς, στάχτη και αποκαΐδια σπίτια σε Λουτράκι και Σαρωνίδα

Μάχη σε πολλαπλά και ταυτόχρονα μέτωπα συνεχίζουν να δίνουν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να κατασβήσουν τις φωτιές που καίνε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η σοβαρότερη πυρκαγιά μέχρι στιγμής φαίνεται ότι είναι αυτή στα Δερβενοχώρια, όπου τα εναέρια μέσα επιχειρούν από νωρίς το πρωί με στοχευμένες ρίψεις.

Νέο μήνυμα 112 για τη φωτιά στα Δερβενοχώρια

112-dervenoxoria.jpg

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την κυβέρνηση για τα πύρινα μέτωπα, η εικόνα από τις πυρκαγιές έχει ως εξής:

  • Καλύτερη, σαφώς, είναι η εικόνα σε Κουβαρά-Κερατέα και μετά τις πρώτες εναέριες ρίψεις. Πρόβλημα υπάρχει λίγο βόρεια προς Καλύβια όπου τώρα γίνονται εναέριες ρίψεις. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο περιμετρικά (Λαγονήσι, Σαρωνίδα, Ανάβυσσος, Κουβαράς). Υπάρχουν μικροεστίες, ιδιαίτερα στη Φέριζα και στα Καλύβια. Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί, επιχειρούσαν όλη τη νύχτα και συνεχίζουν να επιχειρούν σε όλη την περίμετρο. Με το πρώτο φως επιχειρούν 2 Ε/Π ΑΒ-214 και ένα Ε/Π S-64.
  • Καλύτερη, επίσης, είναι η εικόνα στο Λουτράκι, είναι καλή στο δυτικό μέτωπο, έχει οριοθετηθεί νότια στην ΕΟ Αθηνών-Πατρών, ενώ υπάρχει ενεργό κομμάτι βόρεια της Καλλιθέας, όπου έγινε η κυρία προσπάθεια κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζεται. Με το πρώτο φως επιχειρούν ένα ΑΒ-214, 2 CL-415 και 3 τράκτορες στο πρώτο κύμα, ενώ θα ακολουθήσουν ένα ΑΒ-214, 2 CL-415 και 2 CL-215.
  • Ενεργά μέτωπα στα Δερβενοχώρια παρά τις πρωινές εναέριες ρίψεις.
SIOMOS-XOIROTOFIKI00-1024x576

SIOMOS-XOIROTOFIKI60-1024x576

SIOMOS-XOIROTOFIKI50-1024x576

SIOMOS-XOIROTOFIKI20-1024x576

xoirotrofiki_monada-1024x576

DERV-3-1024x576

DERVENOXORIA-1-1024x576

DERV2-1024x576

DERV1-1024x576

Το βράδυ είχε εξαπλωθεί το μέτωπο πολύ γρήγορα σε αμιγώς δασική περιοχή. Κινήθηκε γρήγορα και τη νύχτα, πέρασε το κανάλι του Μόρνου και έφτασε στα εργοστάσια ΤΙΤΑΝ και ΧΑΛΥΨ.

Τελικά αναχαιτίστηκε βόρεια από το λατομείο Κεραμύδια. Η προσπάθεια συνεχίστηκε τη νύχτα και εστιάστηκε για να μην ανοίξει πλευρικά και ιδιαίτερα ανατολικά προς Πάρνηθα. Με το πρώτο φως επιχειρούν ένα S-64, 2 CL-415, 2 CL-215 και 2 Air Tractors στο πρώτο κύμα και 3 S-64 στο δεύτερο.

Καπαρέλλι: Έχει οριοθετηθεί, παραμένουν δυνάμεις για τυχόν αναζωπυρώσεις.

Κάηκαν σπίτια σε Λουτράκι και Σαρωνίδα

Στην επόμενη φάση από την οριοθέτηση των πυρκαγιών, θα αρχίσει η καταγραφή των ζημιών από το τετραπλό μέτωπο φωτιάς που ξέσπασε χθες. Σύμφωνα με όσα έχουν αρχίσει να γίνονται σταδιακά γνωστά, αφού σε πολλές περιπτώσεις η φωτιά δεν επιτρέπει ακόμη την πρόσβαση, υπάρχουν καμμένα σπίτια από τις φωτιές στη Σαρωνίδα και στο Λουτράκι.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Χ.Βυτινιώτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ προέβη σε μια πρώτη εκτίμηση ότι έχουν καεί πλήρως 20 με 25 σπίτια. «Η εικόνα είναι απελπιστική, έχει ξεκινήσει η φωτιά από την Καλλιθέα κατευθύνθηκε σε οικισμούς, καίει πευκόδασος και κατευθύνεται προς τον Αγιο Δημήτριο, αν και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φθάσει εκεί.

Αυτή τη στιγμή η φωτιά είναι στο μέτωπο του Αγίου Χαραλάμπου, ρίχνουν συνέχεια τα αεροπλάνα. Εδώ που είμαι υπάρχουν και μεγάλα αυτοκίνητα της πυροσβεστικής.

Οι περιουσίες που κατεστράφησαν είναι αρκετές και πολλές, κυρίως σε σπίτια. Εκτιμούμε 20 με 25 σπίτια έχουν καεί τελείως, είναι κυρίως εξοχικά, είναι αραιοδομημένη η περιοχή».

Ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου μίλησε για την φωτιά που έκαψε αρκετά σπίτια στην Σαρωνίδα. Ανέφερε ότι υπάρχουν περιοχές χωρίς ρεύμα και κατά συνέπεια χωρίς νερό ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν καμένα σπίτια σε Σαρωνίδα, Τραμπουριά, Ολυμπο και Φέριζα.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

«Νόμιμα πήρα το παιδί» υποστήριξε ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας για την αρπαγή του νεογέννητου
Αδέσποτο σκυλί επιτέθηκε σε 2χρονο στην Λαμία-Τον έσωσε η γιαγιά του που δέχθηκε δάγκωμα
Αποπειράθηκε να βιάσει την 11χρονη ανιψιά του υπό την απειλή μαχαιριού στο Αίγιο
Δύο 17χρονοι επιτέθηκαν σε 12χρονο στην Ερμιόνη και τον ξύρισαν με φαλτσέτα
Αρχές 2025 το Αν. Συμβούλιο Συνεργασίας, αποφάσισαν Μητσοτάκης-Ερντογάν
Πλήρης αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο η οδηγία του ελληνικού ΥΠΕΞ
Μπούκαρε στο νοσοκομείο, άρπαξε το νεογέννητο και τη γυναίκα του και εξαφανίστηκε ο παλαιοχριστιανός
Συγκλονίζει ο πατέρας 16χρονου που ξυλοκοπήθηκε στην Ελλάδα-«Τον χτυπούσαν με σίδερο στο κεφάλι»
Συλλήψεις ανήλικων μαθητριών και των γονιών τους για την επίθεση σε 14χρονη στην Ελλάδα
Καταδικασμένος για φόνο ήταν ο άνδρας που πυροβόλησαν σε καφετέρια στην Ομόνοια-Νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα