Άλλοι τρεις ασθενείς στο νοσοκομείο με θερμοπληξία-Ανήλθαν στους επτά

Άλλα τρία άτομα, τα οποία βρίσκονταν στα σπίτια τους, έγιναν εισαγωγή σήμερα το απόγευμα, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού με θερμοπληξία, ανεβάζοντας τον αριθμό των εισαχθεντων ασθενών στους επτά , εκ των οποίων ο ένας απεβίωσε και άλλος νοσηλεύεται από τις 14 Ιουλίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμενος.

Σύμφωνα με τον Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), τα τρία νέα περιστατικά που έγιναν εισαγωγή και νοσηλεύονται, αφορούν άτομα ηλικίας 77, 78 και 94 ετών. Επιπρόσθετα, το ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού επισκέφθηκε με συμπτώματα θερμοπληξίας και άτομο 66 ετών, όπου του παρασχέθηκε η πρέπουσα ιατρική φροντίδα και απολύθηκε.

Με αφορμή τα περιστατικά, ο Οργανισμός απευθύνει έκκληση στον κόσμο και ειδικά στις ομάδες υψηλού κίνδυνου, να αποφεύγει την έκθεση στον ήλιο, να παραμένει σε σκιερό και δροσερό μέρος, κατά προτίμηση κλιματιζόμενο, να ενυδατώνεται σωστά με τη λήψη κρύων ροφημάτων και να ντύνεται με ελαφριά ενδυμασία.

Επίσης, τους καλεί σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων να ζητά ιατρική βοήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σοβαρή η κατάσταση των τριών ασθενών με θερμοπληξία-Σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία

Συμπτώματα θερμοπληξίας και συστάσεις

Τα κύρια συμπτώματα θερμοπληξίας, είπε, είναι καταρχήν δυνατός πονοκέφαλος, αίσθημα καταβολής δυνάμεων, ατονία, τάση για λιποθυμία και δυσκολία στην αναπνοή. Πολλές φορές μπορεί να εμφανιστεί ναυτία, εμετοί, ή πολύ ψηλός πυρετός και διάρροιες, όπως και σύγχυση η απώλεια προσανατολισμού.

Η σύσταση, σημείωσε , του Οργανισμού προς το κοινό είναι ειδικά αυτές τις μέρες που υπάρχουν ψηλές θερμοκρασίες να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, να είμαστε σε σκιερό μέρος κατά προτίμηση κλιματιζόμενο χώρο, να μην είμαστε για πολλές ώρες στον ήλιο, να ενυδατωνόμαστε, να είμαστε ντυμένοι ελαφριά και αν παρουσιάσουμε οποιοδήποτε σύμπτωμα να επικοινωνήσουμε αμέσως με τον προσωπικό μας γιατρό.

Ετοιμότητα νοσοκομείων

Σε δηλώσεις του νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπο του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος.Χαριλάου ανέφερε ότι τα νοσοκομεία μας είναι έτοιμα για να δεχτούν οποιαδήποτε περιστατικά, σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα φαινόμενο το οποίο συναντούμε κάθε χρόνο και δεν είναι η μοναδική χρονιά που έχουμε περιστατικά με θερμοπληξία.

"Υπάρχει πλήρης ετοιμότητα και μπορούμε να ανταποκριθούμε με επάρκεια", κατέληξε ο κ. Χαριλάου.

Δειτε Επισης

Εκδηλώσεις στην Πάφο για επέτειο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
Βία στα σχολεία και στελέχωση των ΚΙΕ θέτουν ενώπιον Χριστοδουλίδη οι καθηγητές
Ποιος είναι ο Μοχάμαντ Μοχμπέρ, ο υπηρεσιακός πρόεδρος του Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί
Νεκροί και επίσημα ο Πρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν-Εικόνες από τη συντριβή του ελικοπτέρου
Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί
Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Ραΐσι και ο ΥΠΕΞ στη συντριβή του ελικοπτέρου, σύμφωνα με τα Ιρανικά ΜΜΕ
Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Ενδείξεις πως δεν ενήργησε μόνος ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας κατά του Φίτσο
ΒΙΝΤΕΟ: Εντοπίστηκε το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου που συνετρίβη-«Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»
Άλλο ένα καλοκαίρι υπό τον φόβο των τετράτροχων στα παραλιακά μέτωπα-Στα συρτάρια τα μέτρα