ΒΙΝΤΕO: Δραματική η κατάσταση στην Ελλάδα, πολλαπλά τα μέτωπα-Μία σύλληψη για την φωτιά στον Κουβαρά

Δραματική είναι η κατάσταση με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα με τις ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης να δίνουν μάχη στα πολλαπλά μέτωπα που έχουν ξεσπάσει.

Συγκεκριμένα, στον Κουβαρά Αττικής οι φλόγες καίνε ακόμα και σπίτια, ενώ δύσκολη είναι η κατάσταση σε Λουτράκι Κορινθίας και Καπαρέλλι Βοιωτίας. Την ίδια ώρα, πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει επίσης στη Λάππα Αχαΐας και στην Πάνακτο Βοιωτίας

Μάλιστα δόθηκε εντολή εκκένωσης σε Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο προς Παλαιά Φώκαια ενώ στις 15:30 δόθηκε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Αναβύσσου από το ύψος της οδού Ολύμπου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ανάβυσσο.

spiti-fotia-kouvaras-floges.jpg

neos-kouvaras-fwtia-1.jpg

Πηγές της πυροσβεστικής περιγράφουν τη φωτιά ως ιδιαίτερα δύσκολη. Βρίσκεται στην κορυφογραμμή του πρώτου βουνού πάνω από τα Καλύβια, με ισχυρούς άνεμους 6 με 7 μποφόρ και ριπές 8, που δυσκολεύουν τις ρίψεις από τα εναέρια μέσα.

fotia-kouvaras-avli-spitiou-floges.jpg

Η φωτιά στον Κουβαρά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν την μία το μεσημέρι και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Κινητοποιήθηκαν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής, επίγειες και εναέριες δυνάμεις ενώ συνδράμουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα χέρια των Αρχών ένας ύποπτος για την φωτιά στον Κουβαρά

Μία σύλληψη για την φωτιά στον Κουβαρά

Στην προσαγωγή ενός υπόπτου για τη φωτιά στον Κουβαρά προχώρησαν οι Αρχές, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

FOTIA_SPITI5

xartis-fotia-600x334

Μηνύματα εκκένωσης και σε άλλες περιοχές

Εχουν σταλεί ήδη 112 στους κατοίκους της περιοχής, το πρώτο για να ακολουθούν τις εντολές των αρχών και λίγο αργότερα στους κατοίκους του οικισμού Πέτα για να εκκενώσουν. Τελευταίο 112 στις 14:20 σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Μελισσουργός-Τραμπουριά να εκκενώσουν προς Ανάβυσσο μέσω της λεωφόρου Αναβύσσου. Εχει επίσης εκκενωθεί το μοναστήρι της Αγίας Σκέπης.

Πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία σε συνεργασία με δήμαρχο έχουν στήσει συντονιστικό στο σημείο και έχει ζητηθεί προληπτική απομάκρυνση από Μελισσουργό προς Ανάβυσσο μέσω Λεωφ. Ανάβυσσου.

Στους πολίτες έχει δοθεί σύσταση να ακολουθούν τις οδηγίες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην περιοχή του νέου Κουβαρά στη Λεωφόρο Λαυρίου από τη Λεωφόρο Σουνίου μέχρι την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Μπήκαν στη μάχη της αντιμετώπισης των πυρκαγιών οι Ένοπλες Δυνάμεις

Στη μάχη της αντιμετώπισης των μεγάλων πυρκαγιών έχουν εμπλακεί και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας .

Πλέον έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο «Δευκαλίων», που είναι η κωδική ονομασία που έχει δώσει το Γενικό Επιτελείο Στρατού στο Σύστημα Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών.

Σύμφωνα με το «Σχέδιο Δευκαλίων» ειδικά τμήματα των Ενόπλεων Δυνάμεων συμπράττουν με τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας της χώρας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών και ήδη έχουν σταλεί ομάδες στα μέτωπα των πυρκαγιών.

LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Σε εξέλιξη είναι και η τεράστια πυρκαγιά στην Καλλιθέα Λουτρακίου.

Δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Καλλιθέα, Πευκιάς και Ειρήνη.

Έχουν αρχίσει να εκκενώνονται κατοικίες όπως και η κατασκήνωση sport camp.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο Χαρίλαος Βυτινιώτης, αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, τόνισε ότι προτεραιότητα είναι η εκκένωση της κατασκήνωσης, στην οποία βρίσκονται περίπου 800 παιδιά.

Τα παιδιά από την κατασκήνωση μεταφέρονται ομαλά στο κλειστό Γυμναστήριο του Λουτρακίου.

Για την πυρκαγιά στάλθηκε μήνυμα από το 112. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά, Ειρήνη, Κορινθίας εκκενώστε προς Λουτράκι», αναφέρει το μήνυμα.

Από την πυροσβεστική δεν υπάρχουν πληροφορίες για κατοικίες που έχουν καεί, ωστόσο ο αντιπεριφεριάρχης Κορίνθου δήλωσε ότι οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια. 

Εν τω μεταξύ στην Καλλιθέα προκλήθηκε έκτακτη διακοπή ρεύματος λόγω της φωτιάς, η οποία, δημιούργησε προβλήματα στη λειτουργία των μηχανημάτων των τριών γεωτρήσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του δικτύου ύδρευσης.

Οι αρχές ζητούν από τους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση νερού τις επόμενες ώρες λόγω της έκτακτης ανάγκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δραματική επιχείρηση διάσωσης εγκλωβισμένων αλόγων από τη φωτιά στην Ελλάδα

Διυπουργική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Σε κινητοποίηση ο κρατικός μηχανισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται διυπουργική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία, με τη συμμετοχή Μαξίμου, Πολιτικής Προστασίας, Προστασίας του Πολίτη και Εσωτερικών. 

Η πρόγνωση για την πορεία του ανέμου είναι κακή, καθώς εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 6-7 μποφόρ, με ριπές έως και 8 μποφόρ. 

spitia-kouvaras-17-7-23.jpg

fotia_loytraki__2_

*Το κείμενο ανανεώνεται

Δειτε Επισης

«Είναι κτήνος, πού να το φανταστώ;»-Ξεσπά η μητέρα των παιδιών που κακοποιήθηκαν
«Δάκρυσα, γιατί είναι μοναδικό να φοράς αυτή τη στολή»-Τι λέει ο εύζωνας που έγινε viral στην τελευταία του υπηρεσία
Ο Νίκος Παππάς δεν έκανε αποδεκτή την παραίτηση της Έλενας Ακρίτα για τον «γιο της πλύστρας»
ΒΙΝΤΕΟ: Εγκάρδια συνάντηση Αλέξη Κούγια και Απόστολου Λύτρα στα δικαστήρια
Χειροπέδες σε άνδρα που έδινε «δώρα» σε ανήλικο παιδί και το κακοποιούσε σεξουαλικά
Ρομά συνελήφθη στο Αγρίνιο γιατί έκανε κατάληψη σε σχολείο και απείλησε τον διευθυντή
Σύλληψη δικηγόρου που διακινούσε ναρκωτικά σε κρατούμενους
ΒΙΝΤΕΟ: Εύζωνας δάκρυσε στην τελευταία του υπηρεσία στην Προεδρική Φρουρά
Κουκουκλοφόροι επιτέθηκαν με μολότοφ κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια
Επίθεση Μπαχτσελί σε Δένδια-«Πήγε στο Καστελλόριζο και κουνούσε δειλά το δάχτυλό του»