Επανέφερε το θέμα επιδότησης στον ηλεκτρισμό, λόγω καύσωνα ο ΔΗΣΥ, το ξεκόβει η Κυβέρνηση

Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναγκάζει τους πολίτες να χρησιμοποιούν εκτεταμένα τις τελευταίες ημέρες τα κλιματιστικά, οδήγησε τον ΔΗΣΥ, να επαναφέρει το θέμα για επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος από την Κυβέρνηση.

Ο ΔΗΣΥ χαρακτήρισε λανθασμένη την πρόωρη διακοπή του σχεδίου επιδότησης ηλεκτρικού ρεύματος. «Είναι δεδομένο», αναφέρει ο ΔΗΣΥ, «ότι οι επικρατούσες συνθήκες καύσωνα στη χώρα ενέχουν αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών, με ενδεχομένως καταστροφικές συνέπειες για το περιβάλλον όπως επίσης και για την υγεία των πολιτών».

Και προσθέτει: «Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν διδαχθεί από παθήματα του παρελθόντος, ότι έχουν επιλύσει τα ζητήματα συντονισμού και συνεπώς ότι βρίσκονται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση της πρόκλησης των υψηλών θερμοκρασιών».

Σε αυτές τις συνθήκες, υποδεικνύει ο Δημοκρατικός Συναγερμός, «αντιλαμβανόμαστε πλήρως την αναγκαιότητα συνεχούς κλιματισμού των κατοικιών και των εργασιακών χώρων. Αποδεικνύεται έτσι πόσο λανθασμένη ήταν η απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει πρόωρα το σχέδιο επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος».

«Ακόμη και τώρα δεν είναι αργά να διορθωθεί το εν λόγω σφάλμα και να επανέλθει το σχέδιο, καθότι αρκετά νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στα υψηλά τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος. Σε κάθε περίπτωση η ΑΗΚ θα πρέπει να προετοιμαστεί για την προσφορά διακανονισμών αποπληρωμής σε αυτούς που θα το έχουν απόλυτη ανάγκη», κατέληξε ο ΔΗΣΥ.

Το έκοψε ο Παπαναστασίου

Ερωτηθείς σχετικά με τοποθετήσεις από πλευράς ΔΗΣΥ για επαναφορά επιδότησης στο ηλεκτρικό ρεύμα λόγω του καύσωνα, ο κ. Παπαναστασίου ανέφερε ότι, παρόλο που αυτό είναι θέμα που αφορά το Υπουργείο Οικονομικών διότι αφορά τα δημοσιονομικά, έχει συζητηθεί εκτενώς και με το Υπουργείο και σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου και η απόφαση που πάρθηκε δεν  ήταν εύκολη.

«Πιστεύω ότι είναι ορθή, σαν κατεύθυνση σε αυτό το στάδιο γιατί πρέπει να είμαστε και σοβαροί απέναντι στα δημοσιονομικά μας», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι η οριζόντια επιδότηση ηλεκτρικού ρεύματος επιβαρύνει σημαντικά το ταμείο του κράτους οπότε πηγαίνουν πιο στοχευμένα, στις ευάλωτες ομάδες, ενώ πιθανόν να περιληφθούν και άλλες ομάδες, οι οποίες υποφέρουν από την ακρίβεια της ηλεκτρικής ενέργειας και αυτό θα είναι θέμα ανακοίνωσης τις επόμενες ημέρες.

Δειτε Επισης

Οι δεξαμενές των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, οι στοχεύσεις των κομμάτων και οι εκπλήξεις
Στο μικροσκόπιο της Βουλής οι ψευδείς εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Ν. Χριστοδουλίδης: Να ξεκαθαρίσω ότι λύση δύο κρατών, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς
Ν. Παπαδόπουλος: Κάποιοι έχουν προδιαγράψει την ήττα μας, ψήφος στο ΔΗΚΟ δεν είναι χαμένη ψήφος
Υπ. Γεωργίας: Aνάγκη να πορευθούμε ενωμένοι, παραδίδοντας στις νεότερες γενιές μια ελεύθερη πατρίδα,
Άμεσο άνοιγμα του φακέλου της υπόθεσης Θανάσης ζητά το ΕΛΑΜ-«Η απόφαση εκθέτει σοβαρά θεσμούς και πρόσωπα»
Η πρώτη αντίδραση του Προέδρου για την απόφαση για Θανάση-Δεν αποκλείει ανακριτές με έγκριση Υπουργικού
Τίμησαν τη μητέρα του Θανάση οι Οικολόγοι-«Να αναλάβουν την ευθύνη τους, αυτοί που επέμεναν στην εκδοχή της αυτοκτονίας»
Ελπίζει για θετικά δεδομένα στη συνάντηση με Ολγκίν ο ΠτΔ-«Όταν δεν επιθυμεί να συζητήσει κάποιος, νιώθει αδυναμία»
Κ. Εκπρόσωπος: Αξιολογούνται συνεχώς τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την ασφάλεια των πολιτών