Αρχίζει επαφές στο Λονδίνο ο ΥΠΕΞ, πριν από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο Υπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος, όπου αρχίζει σήμερα τις επαφές του. Εξάλλου, την Πέμπτη θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Σήμερα, 17 Ιουλίου, θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με μέλη και οργανωμένα σύνολα της κυπριακής παροικίας, ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που διοργανώνει προς τιμήν του η Εθνική Ομοσπονδία Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, την Τρίτη, 18 Ιουλίου, το πρωί, ο κ. Κόμπος θα γίνει δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει, επίσης, σειρά επαφών στη Βουλή των Κοινοτήτων, όπου, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον Σκιώδη Υπουργό Εξωτερικών David Lammy και θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής των Κοινοτήτων Alicia Kearns.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Κόμπος θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην ετήσια εκδήλωση για την Κύπρο, η οποία διοργανώνεται στη Βουλή των Κοινοτήτων από τη Διακομματική Κοινοβουλευτική Ομάδα για την Κύπρο, σε συνεργασία με την Εθνική Ομοσπονδία Κυπρίων Ηνωμένου Βασιλείου.

Την Τετάρτη, 19 Ιουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί από το Λονδίνο στις Βρυξέλλες, όπου την Πέμπτη, 20 Ιουλίου, θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (ΣΕΥ). Στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου θα βρίσκονται οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η εξωτερική πτυχή της οικονομικής ασφάλειας.

Επιπρόσθετα, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα πραγματοποιήσουν στρατηγική συζήτηση για την Τουρκία και τις ευρω-τουρκικές σχέσεις, μετά και τις τουρκικές εκλογές. Θα ακολουθήσει άτυπη ανταλλαγή απόψεων, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken για θέματα κοινού ενδιαφέροντος που διέπουν τις διατλαντικές σχέσεις.

Οι Υπουργοί θα εξετάσουν, επίσης, υπό το λήμμα των τρεχουσών υποθέσεων, σειρά ζητημάτων που βρίσκονται στη διεθνή επικαιρότητα. Πριν την έναρξη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, θα πραγματοποιηθεί άτυπο πρόγευμα εργασίας των Υπουργών Εξωτερικών με τον Ύπατο Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Volker Türk.

Ο κ. Κόμπος επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή, 21 Ιουλίου.

Δειτε Επισης

Για εργοστασιο λυμάτων σε Μιά Μηλιά και νέα σημεία διέλευσης συζήτησαν Τατάρ-Χαρμαντζί
Απαντά σε ΑΚΕΛ ο ΔΗΣΥ για τη διαφθορά-«Να αποφασίσει αν θέλει να ζει μονίμως στο παρελθόν»
Πρώτη τοποθέτηση Ηνωμένων Εθνών για το διορισμό Χαν-«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του»
Στην Αλβανία ο ΠτΔ για την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας
Δριμύ κατηγορώ ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ για διαφθορά-«Κατά τη διακυβέρνησή τους απογειώθηκε η θεσμική διαπλοκή»
Εξέφρασε στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Στην επόμενη εβδομάδα το νομοσχέδιο για δικαίωμα ψήφου στα 17-Ανοιχτό το θέμα της οριζόντιας
Τριάντα εισηγήσεις σε οκτώ άξονες προς διαβούλευση από τον ΔΗΣΥ για καταπολέμηση της διαφθοράς
Στη Βοσνία με φόντο την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ το 2026 από την Κύπρο ο Χριστοδουλίδης
Νέα δεδομένα στην ΕΔΕΚ-Κατέθεσαν υποψηφιότητες για τη θέση αναπληρωτή προέδρου Σολομωνίδης και Χαννίδης