Ένοπλοι εκτέλεσαν μεξικανό δημοσιογράφο-Ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς

Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε ο μεξικανός δημοσιογράφος Νέλσον Ματούς Πένια στο Ακαπούλκο. Ένοπλοι προσέγγισαν το αυτοκίνητο του δημοσιογράφου σε χώρο στάθμευσης καταστήματος και εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον διευθυντή του ενημερωτικού ιστότοπου «Lo Real de Guerrero», όπως μεταδίδει η εφημερίδα El Universal.

Η μαφιόζικη επίθεση σημειώθηκε λίγο μετά τις 3 το απόγευμα του Σαββάτου στη συνοικία Εμιλιάνο Σαπάτα, βορείως του Ακαπούλκο.

Ο Νέλσον Ματούς Πένια είχε επιζήσει από δύο απόπειρες δολοφονίας, η πρώτη το 2017 και η δεύτερη το 2019, σύμφωνα με δημοσιεύματα μεξικανικών μέσων ενημέρωσης.

Πριν από μία εβδομάδα, ο Λουίς Μαρτίν Σάντσες Ίνιγες, δημοσιογράφος της μεξικανικής εφημερίδας La Jornada, βρέθηκε νεκρός στην πολιτεία Ναγιαρίτ, λίγες ημέρες μετά την εξαφάνισή του.

Οι δημοσιογραφικές έρευνες στο Μεξικό για υποθέσεις διαφθοράς, εγκληματικών οργανώσεων ή καρτέλ ναρκωτικών είναι επικίνδυνες για όσους τις τολμούν. Από το 2000, περισσότεροι από 150 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Μαύρος καπνός, φωτιά και εκρήξεις-Χάος μετά την πτώση αεροπλάνου σε λεωφόρο στη Βραζιλία
Πτώση μικρού αεροσκάφους σε πολυσύχναστη λεωφόρο στο Σάο Πάολο-Δύο νεκροί
Το Ισραήλ ετοιμάζει σχέδιο για «εθελούσια» φυγή των Παλαιστινίων από τη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Χαμός σε εκκλησία στις ΗΠΑ-Πιστός επιτέθηκε σε ιερέα
Δεκαεπτάχρονη influencer μαχαίρωσε 15 φορές την σύντροφο του πρώην της
Θανατοποινίτης εκτελείται στην Αλαμπάμα με εισπνοή αζώτου-Έντονες επικρίσεις για τη μέθοδο
Υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει κυρώσεις σε βάρος του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ο Τραμπ
Τραγωδία στη Λιβύη-Εντοπίστηκαν 29 πτώματα σε ομαδικούς τάφους, εκτιμάται πως είναι θύματα trafficking
Έσπασε την εκεχειρία και βομβάρδισε αποθήκες στο Λίβανο το Ισραήλ-Υποστηρίζει ότι περιείχαν όπλα της Χεσμπολάχ
Στα κάγκελα αξιωματούχοι στις ΗΠΑ για το «νοικοκύρεμα» Μασκ-«Παραβιάζει τον νόμο»