Ολονύχτια μάχη στη Διερώνα-«Αν είχαμε τους ανέμους θα είχαμε φωτιά του μεγέθους Αρακαπά»

Βελτιωμένη αλλά παραμένει δύσκολη η κατάσταση λόγω του του δύσβατου της περιοχής, με τις επίγειες δυνάμεις να συνεχίζουν την μάχη με τις φλόγες καθόλη τη διάρκεια της νύχτας, για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου κοντά στο δάσος Κυπαρισσιάς, στην κοινότητα Διερώνας της επαρχίας Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δύσκολή η μάχη στη Διερώνα-Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις πυρόσβεσης

Το έργο πυρόσβεσης, μετά και την αναχώρηση των εναέριων μέσων λόγω του σκότους θα είναι ακόμη πιο δύσκολο, ενώ όπως δήλωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, η εικόνα έχει βελτιωθεί λόγω των χαμηλών ανέμων. «Αν είχαμε τους ανέμους θα είχαμε φωτιά του μεγέθους Αρακαπά», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως, για την κατάσβεση είχε τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Ίκαρος ΙΙ όσον αφορά τα πτητικά μέσα, ενώ από εδάφους συνδράμουν από το Τμήμα Δασών 100 άτομα προσωπικό με 18 πυροσβεστικά οχήματα, 4 βυτιοφόρα και 4 προωθητές γαιών, από την Πυροσβεστική Υπηρεσία 12 άτομα με 4 οχήματα, η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας καθώς και από τις γύρω κοινότητες.

Η πυρκαγιά, μέχρι την τελευταία ενημέρωση είχε κάψει περίπου 50 εκτάρια πευκοδάσους και θαμνώδους βλάστησης.

Η μάχη των μελών του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δειτε Επισης

Πρόεδρος για πενταμερή-«Έχουμε ξεκάθαρο πλάνο, τα ΜΟΕ δεν αντικαθιστούν τη λύση του Κυπριακού»
«Ο Μακάριος βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από επίδοξους δολοφόνους του, κτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο όταν έμαθε για την εισβολή»
Ρύπανση από πετρελαιοειδή σε θάλασσα της Λεμεσού-Η ανακοίνωση της Αρχής Λιμένων
Βγαίνουν μπροστά Δημητριάδης και Μιχαηλίδης-Απαντούν στα περί γνώσης για την εγκύκλιο του 2017
Αυτό είναι το πόρισμα της Ερευνητικής για τους ΤΑΚΑΤΑ
Η 15η Ιουλίου 1974 στη Λεμεσό, μια μέρα βαμμένη στο αίμα-«Σαν σακιά ζωντανοί και νεκροί, άνοιξαν λάκκους σε κοιμητήριο»
Αυτά τα αντίποινα ετοιμάζει η ΕΕ στους δασμούς του Τραμπ-Φόροι σε αυτοκίνητα, τρόφιμα, ποιοι θα επηρεαστούν
«Θα μπορούσαν να αποφευχθούν πραξικόπημα και εισβολή, ΗΠΑ και Ην. Βασίλειο όφειλαν να πράξουν περισσότερα»
Αυτές είναι οι αυστηρές ποινές για τη χρήση λάστιχου-«Ο καθένας μας πρέπει πλέον να αλλάξει κουλτούρα»
Καταδικάζουν το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο τα κόμματα