Αφυδάτωση η αιτία που οδήγησε τον Νετανιάχου στο νοσοκομείο

Οι γιατροί που εξέτασαν τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν βρήκαν κάτι το ανησυχητικό και η πρώτη εκτίμησή τους είναι ότι πάσχει από αφυδάτωση, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Οι γιατροί συνέστησαν ωστόσο να υποβληθεί ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε μια σειρά εξετάσεων ρουτίνας.

Ο 73χρονος Νετανιάχου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Sheba, που βρίσκεται στην πόλη Τελ Χασομέρ, κοντά στην εξοχική κατοικία του στην Καισάρεια, όταν αισθάνθηκε «ελαφριά ζάλη», η οποία αποδόθηκε σε αφυδάτωση. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα, είχε τις αισθήσεις του και περπάτησε μόνος του μέχρι τα επείγοντα.

Το τηλεοπτικό κανάλι Channel 12 μετέδωσε ότι ο Νετανιάχου αισθάνθηκε πόνο στο στήθος, όμως αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε.

Δεν είναι σαφές ποιος θα αντικαθιστούσε τον Νετανιάχου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Δεν είναι σαφές προς το παρόν ποιος θα αντικαθιστούσε τον Νετανιάχου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το 2006, όταν ο τότε πρωθυπουργός Αριέλ Σαρόν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, τον διαδέχτηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Εχούντ Ολμέρτ. Σήμερα, όταν ο Νετανιάχου ταξιδεύει στο εξωτερικό, τον αντικαθιστά ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιάριβ Λεβίν.

Ο Νετανιάχου έχει γεννηθεί το 1949, ενώ το τελευταίο διάστημα βρίσκεται υπό πίεση τόσο εξαιτίας της δικαστικής μεταρρύθμισης που έχει συναντήσει μεγάλες αντιδράσεις, όσο και από την απόφαση για την επίθεση στην Τζενίν που προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή για τη σκληρότητά της.

Ο αρχηγός του κόμματος Λίκουντ επανήλθε για πέμπτη φορά στην πρωθυπουργία του Ισραήλ στις 29 Δεκεμβρίου 2022, έπειτα από τη νίκη του στις εκλογές του περασμένου έτους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία αν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις
Στην Κωνσταντινούπολη η ρωσική αντιπροσωπεία
Κακή αρχή για τις συνομιλίες στην Τουρκία-Ρωσία και Ουκρανία διαφωνούν για το πότε αρχίζουν
Έφηβη ήταν για επτά χρόνια αιχμάλωτη της μητέρας και του πατριού της-Τη βίαζαν και την έκλειναν σε κλουβί για σκύλους
Προς φιάσκο η συνάντηση για την Ουκρανία στην Τουρκία-Εμπαίζει τον Τραμπ ο Πούτιν με τη σύνθεση της ρωσικής αποστολής
Διπλωματικό θρίλερ για το Ουκρανικό-«Περιμένω να δω ποιος θα έρθει από Ρωσία και μετά θα αποφασίσω»
Κίεβο: Αν δεν εμφανιστεί ο Πούτιν στην Τουρκία, ο Ζελένσκι μπορεί να αποσύρει την ουκρανική αποστολή
Οι ΗΠΑ επέστρεψαν στο Καράκας ένα δίχρονο παιδί που έμεινε μόνο του μετά την απέλαση των γονιών του
Τουλάχιστον 50 νεκροί σε ισραηλινές επιθέσεις στη βόρεια Γάζα-Χτύπησαν νοσοκομείο και προσφυγικό καταυλισμό
Διπλωματικό θρίλερ για την Ουκρανία-Ο Λαβρόφ δεν θα ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη, όλα τα φώτα στραμμένα στον Πούτιν