Τείχος προστασίας από Δημήτρη στην Αννίτα-«Δηλώσεις αμφισβήτησης από αυτούς που την στήριξαν στις εκλογές»

Προβληματισμό και ανησυχία, εκφράζει ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου, για τις διάφορες δηλώσεις τέως και πρώην αξιωματούχων της Κυβέρνησης που προέρχονται από το κόμμα, οι οποίες, όπως αναφέρει, αμφισβητούν τη νέα ηγεσία υπό την Αννίτα Δημητρίου.

Ο κ. Δημητρίου, ο οποίος υπενθυμίζεται πως ήταν ανθυποψήφιος της νέας προέδρου του Συναγερμού, στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία του περασμένου Μαρτίου, σε γραπτή του δήλωση προτρέπει όλους να αποφεύγουν κινήσεις ή δηλώσεις που παραπέμπουν σε σκηνικό αμφισβήτησης της νέας ηγεσίας.

«Είναι με προβληματισμό και με ανησυχία», αναφέρει ο Δημήτρης Δημητρίου, «που βλέπω τις διάφορες δηλώσεις στελεχών του Δημοκρατικού Συναγερμού ή και δηλώσεις τέως και πρώην αξιωματούχων της κυβέρνησης της παράταξής μας. Δηλώσεις που διαβάζονται ως δηλώσεις αμφισβήτησης της νέας ηγεσίας μας. Με προβληματίζουν ακόμη περισσότερο όταν οι δηλώσεις αυτές προέρχονται από πρόσωπα που στήριξαν την νέα πρόεδρο του κόμματός μας στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές».

Και προσθέτει: «Η νέα ηγεσία χρειάζεται σήμερα αφενός χρόνο για να καταφέρει να επουλώσει τις πληγές που προκλήθηκαν στην παράταξη μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης Κυριακής των Προεδρικών εκλογών και για να βρει τον βηματισμό της και αφετέρου στήριξη για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο νέο, ιδιόμορφο πολιτικό περιβάλλον».

«Δηλώσεις ή και κινήσεις που παραπέμπουν σε ένα σκηνικό αμφισβήτησης της νέας ηγεσίας μόλις τρεις μήνες μετά την εκλογή της δεν βοηθούν και προσωπικά προτρέπω όλους να τις αποφεύγουν. Μπορεί οι προθέσεις τους να είναι αγνές, αλλά δεν προσλαμβάνονται ως τέτοιες. Οφείλουμε όλοι, όλοι όσοι αγαπάμε τον Δημοκρατικό Συναγερμό, να σταθούμε δίπλα στη νέα ηγεσία», καταλήγει ο κ. Δημητρίου.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες, υπήρξαν τέτοιες παρεμβάσεις από τουλάχιστον από τρεις τέως ή πρώην αξιωματούχους του κόμματος, μεταξύ των οποίων ο τέως υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, αλλά και ο πρώην υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης. Ο κ. Πετρίδης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελευθέρου, σε συνέντευξη του που θα παρουσιαστεί την άλλη Κυριακή, εκφράζει τις διαφωνίες του με τη νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ, επαναλαμβάνει και όσα έλεγε στο παρελθόν για το θέμα της ενότητας, το οποίο όπως σημειώνει, «όχι για χάρη της ενότητας να μην αρθρώνω πολιτικές. Και, απ’ όσα βλέπω, ενδεχομένως να ήμουν σε μία σύγκρουση».

Εξάλλου ο Γιώργος Παμπορίδης, έχει προαναγγείλει σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή» προανήγγειλε τη δημιουργία νέας πολιτικής πλατφόρμας, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν τον ενδιαφέρει να συμμετάσχει σε ένα συμβούλιο με τη συμμετοχή πρώην υπουργών της διακυβέρνησης Αναστασιάδη, το οποίο προανήγγειλε η Αννίτα Δημητρίου, διότι όπως εξήγησε, «για μένα δεν αποτελεί αυτοσκοπό η συμμετοχή μου σε οποιοδήποτε όργανο και δη σε συλλογικά σχήματα τα οποία μπορεί να πει κάποιος ότι αποτελούν απλώς μια προσπάθεια να μαντρίσουμε τις διάφορες φωνές».

Μάλιστα χθες υπήρξε και μια τρίτη ανάλογη παρέμβαση από τον Κρις Τριανταφυλλίδη, ο οποίος έγραψε με αφορμή τη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για τις εκποιήσεις πως, «Η Βουλή σε όλο της το μεγαλείο! Άφησαν τους πολίτες που δυσκολεύονται να πληρώσουν τις δόσεις των στο έλεος των Εταιρειών που αγόρασαν τα δάνεια. Των αδίστακτων Εταιρειών που έχουν αγοράσει από τις Τράπεζες περίπου το 90/100 των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Άξιοι του μισθού σας».

Δειτε Επισης

Με ντέρμπι αλλά και φαινομενικά εύκολες μάχες οι εκλογές στη Λάρνακα-Ποιους υποστηρίζουν τα κόμματα
Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές