Κόκκινος συναγερμός στην Ιταλία-Προς κατάρριψη ιστορικών ρεκόρ θερμοκρασίας

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε κόκκινο συναγερμό που ισχύει όλο το σαββατοκύριακο για πολλές πόλεις της κεντρικής Ιταλίας, από τη Ρώμη ως την Μπολόνια και την Φλωρεντία ως την Πεσκάρα, όπου το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει τους 36/37 βαθμούς Κελσίου ήδη την Κυριακή (39 βαθμοί Κελσίου αισθητή θερμοκρασία), πριν από την κορύφωση της ζέστης που αναμένεται στην αρχή της εβδομάδας.

Στη Ρώμη η θερμοκρασία μπορεί να φτάσει έως και 40 βαθμούς Κελσίου την Δευτέρα, στη συνέχεια τους 42 ή 43 την Τρίτη, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 40,5 βαθμών που είχε καταγραφεί στην ιταλική πρωτεύουσα τον Αύγουστο του 2007.

Στην Σαρδηνία επίσης ενδέχεται να καταρριφθεί το ρεκόρ των 48,8 βαθμών Κελσίου της 11ης Αυγούστου του 2021, που ήταν η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί ποτέ στην Ευρώπη.

Από τον καύσωνα δεν προβλέπεται να γλιτώσει ούτε ο ιταλικός βορράς, καθώς αναμένεται ότι το Μιλάνο θα έχει 38 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη.

Οι υγειονομικές και ιατρικές δομές έχουν κινητοποιηθεί σε όλη τη χώρα για να φροντίσουν τους πιο ευάλωτους ανθρώπους που υποφέρουν κυρίως από αφυδάτωση και να παρέμβουν σε οίκους ευγηρίας.

Το 2022 η ζέστη στην Ευρώπη προκάλεσε τον θάνατο 60.000 ανθρώπων, εκ των οποίων 18.000 στην Ιταλία, που ήταν η χώρα που επλήγη περισσότερο, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στην Nature Medicine.

Πηγή ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Νέα δεδομένα στην ΕΔΕΚ-Κατέθεσαν υποψηφιότητες για τη θέση αναπληρωτή προέδρου Σολομωνίδης και Χαννίδης
Καταδικάστηκε με πρόστιμο εταιρεία για σοβαρό τραυματισμό εργαζόμενου που καταπλακώθηκε από τρακτέρ
Πώς απαντά η ανάδοχος εταιρεία για τη γέφυρα στην Καλαβασό-«Καμιά αλλοίωση στο ύψος»
Aναβλήθηκαν για τις επόμενες ώρες οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας με πρωτοβουλία Ερντογάν
Προκαλούν οι Τούρκοι μετά τον διορισμό Γιοχάνες Χαν-«Να παροτρύνει την Ε/κ να αποδεχτεί τις πραγματικότητες»
Χρέωνε 100 ευρώ το κιλό για να φυλάει ναρκωτικά στην οικία του ο 35χρονος
Ξεκινούν οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας μετά από τρία χρόνια-Ποιοι εκπροσωπούν την κάθε πλευρά
Μοίρασαν τις ευθύνες και δεν ανέλαβαν καμία οι Γενικοί Διευθυντές-Έντονες αντιδράσεις μελών της Ερευνητικής
Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία αν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις
Δεκαπετάχρονος κατήγγειλε ομοφοβική επίθεση-Τον εξύβρισαν και τον χτύπησαν καθώς περπατούσε στη Λακατάμια