Ψήφος εμπιστοσύνης με ημερομηνία λήξης-Τι αναμένει ο Γιακουμή από Καρογιάν

Ο απόηχος της Ολομέλειας της περασμένης Πέμπτης καλά κρατεί, ειδικά στα κόμματα της συμπολίτευσης, όπου οι πιέσεις στους βουλευτές για να καταψηφίσουν την επίμαχη πρόταση, δοκίμασαν τις σχέσεις ηγεσιών-βουλευτών.

Ειδικά εντός της ΔΗΠΑ, υπήρξε έντονο παρασκήνιο, αφού ο βουλευτής Αμμοχώστου του κόμματος, Μιχάλης Γιακούμη, είχε δηλώσει ξεκάθαρα από την περασμένη εβδομάδα, πως θα ψηφίσει υπέρ της επίμαχης πρότασης νόμου των εκποιήσεων και των ΜΕΔ που υπογράφτηκε στις 24/05/23 από όλη την κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, για επαναφορά του δικαιώματος του δανειολήπτη να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να σταματά η εκποίηση σε περίπτωση που αποδειχθούν υπερχρέωσης και καταχρηστικές ρήτρες από τις τράπεζες και ταμεία διαχείρισης χρεών.

Μετά τα όσα συνέβησαν  κατά τη συνεδρία της Ολομέλειας την περασμένη Πέμπτη από το πρωί μέχρι το απόγευμα, ο Μιχάλης Γιακουμή, ουσιαστικά έσωσε την παρτίδα για την κυβέρνηση και έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον πρόεδρο του Μάριο Καρογιάν.

Ουσιαστικά η στάση του κ. Γιακουμή, διατήρησε την απόλυτη συνοχή της ΔΗΠΑ Συνεργασίας σε σχέση με τα άλλα κόμματα της συμπολίτευσης, δίνοντας την ευκαιρία στον Μάριο Καρογιάν να πάει στον Νίκο Χριστοδουλίδη και να τον πιέσει περαιτέρω να φέρει έγκαιρα όλα αυτά που υποσχέθηκαν στη βάση της κοινής δήλωσης πολιτικής των τριών συνεργαζομένων κομμάτων στις 12/07/23 – που υιοθέτησε αμέσως η κυβέρνηση μέσω του Υπουργού Οικονομικών και ουσιαστικά αφορά: α) το ειδικό δικαστήριο, β) το μηχανισμό της κεντρικής και γ) τις δεσμευτικές αποφάσεις Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου κτλ.

Οι βουλευτές της συμπολίτευσης και ειδικά ο Μιχάλης Γιακουμή, αναμένει να ψηφιστούν ως τον ερχόμενο Οκτώβριο, διαφορετικά τα πράγματα θα δυσκολέψουν και θα πάρουν άλλη τροπή, αφού όπως σημειώνουν οι πληροφορίες, τίθεται  μείζον πολιτικό θέμα συνύπαρξης, πλέον. Ανάλογα μηνύματα, πάντως, στέλνουν και άλλοι βουλευτές της συμπολίτευσης. Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και θα δείξει ο Οκτώβριος, ποιες από αυτές τις δεσμεύσεις θα ολοκληρωθούν στην ώρα τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η έλλειψη ταύτισης, η απουσία συγκολλητικής ουσίας και οι ρωγμές της συμπολίτευσης

Δειτε Επισης

Ευτυχώς που απαγορεύτηκε η ρίψη πυροτεχνημάτων λίγες ώρες προηγουμένως...
Η μετάβαση Χαρτσιώτη στο ΤΑΕ για «Δημητρούι», η εμπλοκή σε επιχειρησιακά θέματα και τα κακά/καλά ΜΜΕ
Από τους μεζέδες στα λαχματζούν στον Δήμο Λευκωσίας
Η ομερτά για την απόφαση για Κατσουνωτό, τα συμπεράσματα και το δημόσιο συμφέρον
Εγκαινίασε την προεκλογική της ως «Che Elenara» η Θεοχάρους
Η εξάντληση της αυστηρότητας σε ένα 82χρονο παππού που δεν ήταν «γνωστός στις Αρχές»
Μετά τη μαραθώνια συνεδρία της περασμένης εβδομάδας, δεν συνέρχεται την Τσικνοπέμπτη η Ολομέλεια
Χάθηκαν στην συνεννόηση... Έδωσαν στη δημοσιότητα καταζητούμενο που τελικά είχε συλληφθεί
Κάτι πήγε πολύ λάθος το Σάββατο-Κατέστησε τον Βύρα ανίκητο η ηγεσία του ΔΗΣΥ
Στα... μαχαίρια Φαίδωνας και Κωστάκης-Έκοψαν με τον Δίπλαρο τη βασιλόπιττα