Χειροπέδες σε δεύτερο πρόσωπο για τις διαδοχικές βομβιστικές επιθέσεις στη Λεμεσό

Δεύτερη σύλληψη προέκυψε σε σχέση με τις διαδοχικές βομβιστικές ενέργειες στη Λεμεσό, για τις οποίες συνελήφθη αρχικά 32χρονος, ο οποίος προέβη σε ομολογία και ενέπλεξε τον εαυτό του σε επτά από τις οκτώ υποθέσεις.

Μετά τον 32χρονο, η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία σε βάρος και 31χρονου, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και φόρεσε χειροπέδες, ενώ αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ο βομβιστής με το... πατίνι στη Λεμεσό-Τα επτά χτυπήματα κατόπιν οδηγιών

Η αρχή του νήματος άρχισε να ξετυλίγεται, όταν λήφθηκε πληροφορία πως σε ανοιχτό χώρο, εντοπίστηκε ένα αντικείμενο που από την περιγραφή του ομοίαζε με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί πρόσφατα στη Λεμεσό.

Αμέσως στην περιοχή έσπευσαν μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού για εξετάσεις, ωστόσο το αντικείμενο δεν εντοπίστηκε στην περιοχή, όμως από περαιτέρω εξετάσεις εντοπίστηκε ένα ύποπτο όχημα και εντός αυτού θεάθηκε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Μετά από εξετάσεις που έγιναν, εντοπίστηκε ο κάτοχος του οχήματος, ο οποίος ήταν ο 32χρονος που συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση, σε βάρος του οποίου διερευνώνται οκτώ υποθέσεις εμπρησμών σε οικίες και οχήματα.

Ανακρινόμενος ο 32χρονος παραδέχθηκε τις επτά από τις οκτώ υποθέσεις, ενώ σχεδίαζε νέο χτύπημα. Από τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο 32χρονος φέρεται να ήταν επαγγελματίας βομβιστής και ενεργούσε κατόπιν οδηγιών έναντι αμοιβής, 300-1000 ευρώ, ενώ σε τρεις εγκληματικές ενέργειες, από τις κάμερες διαπιστώθηκε πως έβαζε τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και αποχωρούσε από την σκηνή με ηλεκτρικό πατίνι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, ο 32χρονος παραδέχθηκε εμπλοκή στην τοποθέτηση βόμβας στην «Πρόοδο», όπου στεγάζεται και το ΣΥΦΙ της Ομόνοιας, χωρίς ωστόσο να φαίνεται πως η βόμβα συνδέεται με οπαδικές διαφορές. Επίσης, ο 32χρονος φέρεται να παραδέχθηκε την τοποθέτηση βόμβας σε οικία και χώρο εργασίας συγκεκριμένου προσώπου, καθώς επίσης και δύο βομβιστικές επιθέσεις εναντίον γεωργού. Επιπλέον παραδέχθηκε την εμπλοκή του σε άλλη μια βομβιστική επίθεση σε οικία στον Άγιο Αθανάσιο.

Σημειώνεται πως οι ανακριτές της υπόθεσης είχαν συνδέσει τον 32χρονο με άλλες δύο βομβιστικές επιθέσεις, εναντίον δύο προσώπων της ίδιας οικογένειας, στις οποίες όμως ο ίδιος δεν παραδέχεται εμπλοκή.

Σε ότι αφορά τη δεύτερη σύλληψη, τον 31χρονο, οι ανακριτές της υπόθεσης διερευνούν τον ρόλο του, ώστε να διαπιστωθεί εάν ήταν ο μεσάζοντας ή ο εγκέφαλος, αφού δεν αποκλείεται τις οδηγίες να έδινε τρίτο πρόσωπο, ώστε ο δράστης να μην γνωρίζει ποιος ήταν ο ιθύνων νους.

Δειτε Επισης

Παραμένει στα κατεχόμενα η σορός του άτυχου Φώτη Φωτίου-Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του
Στο κελί ο 25χρονος που συνελήφθη από τις Αρχές μετά τα επεισόδια-Πιάστηκε με ρόπαλα, σπρέι και κουκούλα
«Ψήφος εμπιστοσύνης στο θεσμικό πλαίσιο Κύπρου η έκθεση Moneyval»-Ικανοποίηση ΕΚΚ για τα ευρήματα
Πρόλαβαν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Λαγουδερά-Ψάχνουν τα αίτια
Άρχισαν να γράφουν οι κάμερες που τοποθετήθηκαν στα δυο σημεία του Στροβόλου
Φωτιές, πέτρες και μολότοφ έξω από το Παπαδόπουλος-Απάντησαν με χρήση δακρυγόνων οι ΜΜΑΔίτες
Aνέκοψαν για έλεγχο 22χρονο στον Άγιο Δομέτιο και βρήκαν στην κατοχή του κοκαΐνη-Χειροπέδες και σε 62χρονο
Τους τσάκωσαν με κάνναβη και χιλιάδες ευρώ στην κατοχή τους-Χειροπέδες σε τέσσερις για εμπορία ναρκωτικών
Έλαβαν κλήση οι μοναχοί και παρουσιάζονται ενώπιον της Εκκλησιαστικής Ανακριτικής Επιτροπής
Στάθηκε στη σύναξη για φαγητό μετά την ενέδρα στο «Δημητρούι» το Εφετείο-Το σκεπτικό της απόφασης