Σχεδόν 300 παιδιά έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται διασχίζοντας φέτος τη Μεσόγειο

Η UNICEF ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι τουλάχιστον 289 παιδιά εκτιμάται ότι πέθαναν ή εξαφανίστηκαν φέτος, προσπαθώντας να διασχίσουν την επικίνδυνη μεταναστευτική οδό της Κεντρικής Μεσογείου από τη Βόρεια Αφρική προς την Ευρώπη.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ είπε ότι αυτό ισοδυναμεί με σχεδόν 11 παιδιά που πεθαίνουν ή εξαφανίζονται κάθε εβδομάδα. Επιπλέον, η UNICEF ανέφερε ότι υπολογίζει ότι περίπου 1.500 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους ή χάθηκαν κατά την απόπειρα διέλευσης στην Κεντρική Μεσόγειο από το 2018.

Αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί σε έναν στους πέντε από τους συνολικά 8.274 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους ή εξαφανίστηκαν στη διαδρομή, σύμφωνα με τα αρχεία του έργου Missing Migrant του IOM.

Πολλά ναυάγια στη διέλευση της Κεντρικής Μεσογείου δεν αφήνουν επιζώντες ή δεν καταγράφονται, καθιστώντας τον πραγματικό αριθμό των ανήλικων θυμάτων πρακτικά αδύνατο να επαληθευτεί και πιθανότατα πολύ μεγαλύτερο, ανέφερε η υπηρεσία.

Η UNICEF ανέφερε ότι υπολογίζεται πως 11.600 παιδιά έχουν φτάσει στις ακτές της Ιταλίας από τη Βόρεια Αφρική από τον Ιανουάριο του 2023, διπλάσια από ό,τι την ίδια περίοδο το 2022.

Η πλειοψηφία των παιδιών αναχωρεί από τη Λιβύη και την Τυνησία, έχοντας ήδη κάνει επικίνδυνα ταξίδια από χώρες σε όλη την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα
ΒΙΝΤΕΟ: Ένας νεκρός και 19 τραυματίες από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας στην Ισπανία
Νέο πολιτικό μόρφωμα προαναγγέλλει ο Μασκ-«Χρειάζεται νέο πολιτικό κόμμα στην Αμερική»
Τραγικός θάνατος για 19χρονη στις ΗΠΑ-Έκανε challenge με σπρέι καθαρισμού για πληκτρολόγιο
Προβλέψεις αναλυτών ότι ο καυγά των… κολλεγιόπαιδων Τραμπ-Μασκ θα καταλήξει σε εκεχειρία
Νομικοί επιβεβαιώνουν πως ο Τραμπ μπορεί να απελάσει τον Μάσκ αν αποδειχθεί ότι παρανόμησε
Η οργή για τη Γάζα οδηγεί την Ευρώπη σε σημείο καμπής για το Ισραήλ
Ο πιλότος του Πάμπλο Εσκομπάρ δίνει την πρώτη του συνέντευξη-«Είχα 30 Λαμποργκίνι, έπαιρνα 20 εκατ. το μήνα»
ΒΙΝΤΕΟ: Πρωτοφανούς κλίμακας ρωσική επίθεση εναντίον του Χαρκόβου και της Χερσώνας-Πέντε νεκροί