O Πούτιν αποκάλυψε ότι ο Πριγκόζιν αρνήθηκε πρότασή του-Μίλησε και για τη σύναντηση

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι πρότεινε στους άνδρες της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner να υπηρετήσουν υπό τη διοίκηση κάποιου άλλου, αλλά ο επικεφαλής τους Γεβγκένι Πριγκόζιν αρνήθηκε την πρόταση μετά την αποτυχημένη ανταρσία του.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική εφημερίδα Kommersant και η οποία δημοσιεύθηκε χθες Πέμπτη το βράδυ ο Πούτιν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της συνάντησης που είχε στις 29 Ιουνίου στο Κρεμλίνο με τον Πριγκόζιν και διοικητές της Wagner.

Οι στρατιώτες της μισθοφορικής οργάνωσης «θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν σε έναν τόπο και να εξακολουθήσουν να υπηρετούν. Για εκείνους δεν θα άλλαζε τίποτα, θα διοικούνταν από τον άνθρωπο που ήταν ο πραγματικός τους διοικητής όλη αυτή την περίοδο», εξήγησε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η Kommersant διευκρίνισε ότι ο άνθρωπος στον οποίο αναφερόταν ο Πούτιν είναι ένας διοικητής της Wagner με το παρωνύμιο “Sedoi” (Γκρίζα μαλλιά) ο οποίος, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, ήταν ο πραγματικός διοικητής των παραστρατιωτικών στο ουκρανικό μέτωπο τους τελευταίους 16 μήνες.

«Πολλοί (διοικητές της Wagner) κούνησαν συγκαταβατικά το κεφάλι όταν το είπα αυτό. Όμως ο Πριγκόζιν, που καθόταν μπροστά, δεν το είδε αυτό και αφού άκουσε, απάντησε: ‘Όχι, τα παιδιά δεν συμφωνούν με αυτή τη λύση’», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνάντηση της 29ης Ιουνίου συζητήθηκαν «πιθανές λύσεις» ώστε η Wagner να συνεχίσει να πολεμά για τη Ρωσία.

Παράλληλα ο Πούτιν αναφέρθηκε στην απουσία επίσημου νομικού καθεστώτος της Wagner στη Ρωσία, όπου βάσει νόμου δεν επιτρέπονται οι ιδιωτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις.

«Η οργάνωση (Wagner) είναι εδώ, αλλά δεν υπάρχει νομικά! (…) Είναι ένα ακόμη ζήτημα που συνδέεται με τη νομιμοποίησή τους. Ένα θέμα που πρέπει να συζητηθεί στη Δούμα, στην κυβέρνηση», τόνισε ο Πούτιν.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα δέχτηκε επίθεση με πυροβολισμούς και ρουκέτες
Στους 68 έφτασαν οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας-Αδιανόητες εικόνες καταστροφής
Διπλωματικός πυρετός για τη Γάζα-Ο Νετανιάχου πάει στον Τραμπ
Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες μετά τις πλημμύρες στο Τέξας-Νεκρά 15 παιδιά
Σκηνές πανικού σε αεροσκάφος της Ryanair-Επιβάτες πηδούν από τα φτερά, 18 τραυματίες
Μετά τους Βορειοκορεάτες οι Ρώσοι στρατολογούν και Κουβανούς-Η περιπέτεια του Φρανσίσκο στο μέτωπο
Ίδρυσε το «κόμμα της Αμερικής» ο Έλον Μασκ-Πού στοχεύει, πόσο μπορεί να βλάψει τον Τραμπ
Ο Δαλάι Λάμα, παγκόσμιο σύμβολο του θιβετιανού πολιτισμού και της αντίστασης, έγινε 90 ετών
Μαχητικό F-16 αναχαίτισε ιδιωτικό αεροσκάφος πάνω από γήπεδο γκολφ του Τραμπ στο Νιου Τζέρσεϊ
Ο Νετανιάχου χαρακτηρίζει ως απαράδεκτες τις απαιτήσεις της Χαμάς εν όψει των συνομιλιών για τη Γάζα