Νέος σκάφος στο Κάβο Γκρέκο με 16 μετανάστες-Συνελήφθη 21χρονος

Νέα άφιξη παράτυπων μεταναστών σημειώθηκε χθες βράδυ κοντά στο Κάβο Γκρέκο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, συναγερμός σήμανε στην Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία στις 19:30 χθες βράδυ όταν τα ραντάρ εντόπισαν βάρκα στα 12 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του Κάβο Γκρέκο.

Στο σημείο έσπευσε άκατος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και διαπιστώθηκε ότι στην βάρκα επέβαιναν 16 παράτυποι μετανάστες, 10 άνδρες, 2 γυναίκες και 4 παιδιά.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Αλιευτικό Καταφύγιο Golden Coast στο Παραλίμνι από την άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και στη συνέχεια στο Πουρνάρα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία εναντίον νεαρού 19 ετών που φέρεται να είναι ο πλοηγός του σκάφους, ο οποίος συνελήφθη.

Αναμένεται να οδηγηθεί αργότερα σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος κράτησης του. 

Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν από τα ραντάρ της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας δυο βάρκες στις οποίες επέβαιναν συνολικά 33 παράτυποι μετανάστες. 

Εκτός από τον 19χρονο, συνελήφθησαν ένας 47χρονος και ένας 35χρονος που επίσης οδηγούνται σήμερα ενώπιον δικαστηρίου.

Από τις 9 Μαΐου έφτασαν στην Κύπρο συνολικά 19 βάρκες στις οποίες επέβαιναν 452 άτομα.

Δειτε Επισης

Έκρηξη βόμβας σε όχημα 26χρονου έξω από οικία
Άνοιξαν πυρ εναντίον καφετέριας στη Λεμεσό-Ζημιές στο εσωτερικό της
Έκρηξη σε κατάστημα στη Λεμεσό-Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές, επηρεάστηκε και δεύτερο
Έκρηξη βόμβας σε όχημα 60χρονου
Δύσκολη η εξαίρεση του πρωτογενούς τομέα από τον ΦΠΑ-«Υπάρχουν επιπτώσεις στις τιμές των προϊόντων»
Με πλάνο και στρατηγική για την επόμενη μέρα της ΕΔΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους Αναστασίου και Διομήδους
Υπέβαλε έφεση ο Κότας επί της απόφασης για το φόνο του Κωνσταντινίδη-Τρεις λόγους επικαλείται η υπεράσπιση
Δείχνει γραμμή πλεύσης για ευθύνες η στάση Ερευνητικής για ΤΑΚΑΤΑ-Το «κράτος εν κράτει» ΤΟΜ και η «αδικαιολόγητη ΗΜΥ
Σε άλλο σύμπαν ο Τατάρ-Χρησιμοποίησε τη συνάντηση με την Ολγκίν για να κάνει «προεκλογική» ομιλία
Παίρνει αποφάσεις για τον αποτειχισμένο ιερέα ο Αρχιεπίσκοπος-Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα έκτακτη Σύνοδο