Απόλυτη ισοψηφία 27-27 για την επίμαχη πρόταση Νόμου για εκποιήσεις, δεν πέρασε από την Ολομέλεια

Ξεκίνησε στη σημερινή μαραθώνια συνεδρία της Βουλής, η συζήτηση για τις εκποιήσεις, που περιλαμβάνει το κυβερνητικό Νομοσχέδιο για σύσταση Ειδικού Ταμείου Επίλυσης Χρηματοπιστωτικών Διαφορών στα Επαρχιακά Δικαστήρια και τις δύο προτάσεις Νόμου: Τη μια που υπογράφουν 33 βουλευτές, μεταξύ των οποίων το ΑΚΕΛ, οι Οικολόγοι, το ΕΛΑΜ και βουλευτές από τα κόμματα της συμπολίτευσης και τη δεύτερη της ΕΔΕΚ, που αφορά την εκποίηση ακινήτου στην τιμή εκτίμησης κατά την ημερομηνία σύναψης μια δανειακής σύμβασης.

Κηρύσσοντας τις εργασίες της σημερινής συνόδου, η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου ανέφερε ότι, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη των αρχηγών που προηγήθηκε, το κατά πόσο θα συζητηθούν ή όχι θα κριθεί από την Ολομέλεια.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί ότι θα συζητηθούν, η έναρξη της συζήτησης θα ξεκινήσει στις δύο. Από 15 λεπτά θα έχουν ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, 12 λεπτά το ΔΗΚΟ, από οκτώ λεπτά το ΕΛΑΜ, η ΕΔΕΚ, η ΔΗΠΑ και οι Οικολόγοι και από πέντε λεπτά ο ανεξάρτητος βουλευτής Αντρέας Θεμιστοκλέους και ο μεμονωμένος σοσιαλιστής βουλευτής Κωστής Ευσταθίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ αποφάσισαν όπως εισηγηθούν την αναβολή της συζήτησης υπό το πρίσμα του πλαισίου πολιτικής το οποίο ετοίμασαν και το οποίο η Κυβέρνηση βλέπει θετικά, ώστε να υπάρξει χρόνος για περαιτέρω διαβούλευση, τόσο επί των προτάσεων που περιλαμβάνει το πλαίσιο πολιτικής όσο και για τις εκκρεμούσες προτάσεις νόμου και για το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Το κλειδί για το κατά πόσο θα υπάρξει ή όχι αναβολή βρίσκεται ουσιαστικά στον ΔΗΣΥ, η στάση του οποίου θα καθορίσει και την τροπή που θα πάρουν σήμερα τα πράγματα. Κατά πόσο δηλαδή θα τεθούν σε συζήτηση και ψηφοφορία ή θα πάρουν αναβολή για μετά τις θερινές διακοπές.

Το κείμενο ανανεώνεται

Λεπτό προς λεπτό όλες οι εξελίξεις:

Δειτε Επισης

Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση ανάπλασης ιστορικού κέντρου της Αγίας Φύλας
Προτεραιότητα της Ελλάδας το Κυπριακό-«Εργαζόμαστε για να καθίσουν στο τραπέζι διαλόγου Χριστοδουλίδης και Τατάρ»
Υπ. Γεωργίας: Συνεχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για στήριξη της μελισσοκομίας
Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας για τον Θανάση-«Η δικαιοσύνη δεν παζαρεύεται»
Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»
Συνεχίζουν να αγνοούνται 758 Ελληνοκύπριοι από τους 1510-«Οι οικογένειες περιμένουν στωικά»
Πρόεδρος για Γενοκτονία του Πόντου -«Η Κύπρος, θύμα και η ίδια της επεκτατικής πολιτικής της Τουρκίας»
Ενισχύεται η πρωτοβουλία Αμάλθεια-«Εξαιρετικής σημασίας η διεθνής αναγνώριση για τον ρόλο της Κύπρου
Δεκάδες νεκρά περιστέρια στο κέντρο της Λευκωσίας (Pics)
Βλέπουν κενά στην πρόταση Παναγιώτου για τους παράνομους οι εργολάβοι-«Δεν φέρουμε ευθύνη»