Χαιρετίζει τη δήλωση του ΣΑ η Κυβέρνηση-Ικανοποίηση σε τέσσερις πυλώνες

Η Κυβέρνηση χαιρετίζει το γεγονός ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ επαναβεβαίωσε μέσω της Δήλωσης Τύπου που εξέδωσε χθες βράδυ, τη δέσμευσή του σε μια βιώσιμη, συνολική και δίκαιη λύση του Κυπριακού, στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως καθορίζεται από τα σχετικά του ψηφίσματα.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση χαιρετίζει τη στήριξη του Συμβουλίου Ασφαλείας στον διορισμό απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα, προκειμένου να ηγηθεί μιας ανανεωμένης προσπάθειας επιστροφής στις συνομιλίες.

Στην παρούσα συγκυρία, ως σημαντική κρίνεται και η προτροπή προς όλα τα μέρη, να αποφύγουν μονομερείς ενέργειες παραβίασης του στάτους κβο.

Η Κυβέρνηση σημειώνει, επίσης, με ικανοποίηση ότι κατά τις διαβουλεύσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι χώρες-μέλη του τοποθετήθηκαν υπέρ της επανέναρξης των συνομιλιών επί της συμφωνημένης βάσης, καθώς και υπέρ του διορισμού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα, ενώ παράλληλα αναγνώρισαν την ετοιμότητα που η πλευρά μας επιδεικνύει ως προς την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για ταχεία επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο, όπου είχαν σταματήσει το 2017, στο Κραν Μοντανά. 

Δειτε Επισης

Διόρισε Πρόεδρο της Επ. Διερεύνησης Ασυμβίβαστου το Υπουργικό-Αυτή είναι η σύνθεση της Παγκύπριας Επιτροπής Προσφύγων
Άγνωστοι άνοιξαν πυρ σε μετρό στις Βρυξέλλες-Εμπόριο ναρκωτικών βλέπει η Αστυνομία
Αυτοκτόνησε ο 35χρονος δράστης της επίθεσης με τους 11 νεκρούς-Είχε κρύψει τα όπλα σε θήκη για κιθάρα
Θλίψη στην Αστυνομία-Απεβίωσε ο λοχίας Γιάννης Οικονομίδης
Μειώθηκαν κατά 69% οι αιτήσεις ασύλου σε δύο χρόνια, πάνω από 750 Σύροι αποχώρησαν από την Κύπρο
Φοβάται μπλόκο της Κύπρου στην ατζέντα με Ε.Ε. η Τουρκία-«Η στάση της ΕΕ στη διεθνή σκηνή σταδιακά φθίνει»
Καταγγέλλει ότι ήταν στη λίστα ανακλήσεων, ρώτησε αν ισχύει και του είπαν γράψε... λάθος-Τεράστιο μπάχαλο
Διέταξε έρευνα για πιθανά ποινικά αδικήματα για τους ΤΑΚΑΤΑ το Υπουργικό-Εγκρίθηκε η δωρεάν μεταφορά των «272»
Με εμβάθυνση στην ασφάλεια η συνάντηση Πάλμα και Δένδια-Δεσμεύτηκαν να προασπιστούν την ειρήνη
Όσα προνοεί το Νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα-Μετακίνηση οπαδών, σύγχρονα CCTV και επαγγελματίες επιτηρητές