Το χρονικό του θανατηφόρου του 2012-Οι δηλώσεις, οι μαρτυρίες και οι χειρισμοί

Ήταν δέκα λεπτά μετά τις πέντε το πρωί, στις 2 Σεπτεμβρίου 2012, στην γέφυρα της Μουτταγιάκας, όταν η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 17χρονος μαθητής, Αντρέας Λοίζου, με συνεπιβάτη 17χρονο αδελφικό του φίλο, χτυπήθηκε από όχημα που οδηγούσε 21χρονος, η πορεία του οποίου ανακόπηκε, όταν αυτοκίνητο που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, προσπέρασε δυο μοτοσικλέτες. Αυτή του Αντρέα και την δεύτερη που επέβαιναν άλλοι δύο 17χρονοι, ενώ πιο μπροστά, σε απόσταση περίπου 80-100 μέτρων υπήρχε και τρίτη μοτοσικλέτα, στην οποία επίσης επέβαιναν δύο ανήλικοι. Και οι έξι επιβαίνοντες των τριών μοτοσικλετιστών, ήταν φίλοι και επέστρεφαν στις οικίες τους, μετά από νυχτερινή έξοδο.

Οδηγός του οχήματος που ανέκοψε την πορεία του 21χρονου, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που εξασφάλισε η Τροχαία Λεμεσού, ήταν νεαρή οδηγός, ενώ δόθηκε περιγραφή συγκεκριμένου τύπου οχήματος, το οποίο ανακοινώθηκε τόσο σε επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας, όσο και από τον αξιωματικό που κατά τον δεδομένο χρόνο, είχε προβεί σε δηλώσεις πριν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας που σημειώθηκε το τροχαίο.

2 Σεπτεμβρίου

Δήλωση Αιμίλιου Καφά, το 2012, από την σκηνή του τροχαίου

«Προέβαλε κάποιο ισχυρισμό (σ.σ ο 21χρονος οδηγός) ο οποίος διερευνάται. Ο ισχυρισμός αυτός είναι ότι όχημα το οποίο κινείτο στην ίδια κατεύθυνση με το μοτοποδήλατο που ενεπλάκη στο δυστύχημα, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για να προσπεράσει το μοτοποδήλατο, του ανέκοψε την πορεία και για αυτό το λόγο αναγκάστηκε να εισέλθει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. {...} Είναι ένα Audi, μοντέλο A3 ή Α4, ανοιχτού χρώματος, με ανοιχτή οροφή, το convertible. Οδηγούσε νεαρή γυναίκα αγνώστων στοιχείων. {...} Δεν σταμάτησε, έφυγε από την σκηνή {...}»

Επιπρόσθετα, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, που λαμβάνει επίσημη ενημέρωση, καταγράφει τις δηλώσεις του αξιωματικού Αιμίλιου Καφά, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει:

Τι μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

«Σε δηλώσεις του ο αξιωματικός δυστυχημάτων της τροχαίας Λεμεσού Αιμίλιος Καφφάς, ανέφερε πως το δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα, όταν ο 21χρονος οδηγός αυτοκινήτου εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με το μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαιναν οι δυο 17χρονοι. {…}

«{…}Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν και όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο 21χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, στο δυστύχημα φαίνεται να εμπλέκεται άγνωστη νεαρή, η οποία στην προσπάθεια της να προσπεράσει το μοτοποδήλατο καθώς και δεύτερο μοτοποδήλατο που προπορεύονταν, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να ανακόψει την πορεία του οχήματος του 21χρονου».

cats

Του πιο πάνω δημοσιεύματος του ΚΥΠΕ, που αναρτήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2012, στις 14:44 το μεσημέρι, δεν ακολουθεί νέα είδηση για διόρθωση των καταγεγραμμένων γεγονότων, ενώ την πανομοιότυπα είναι και τα ρεπορτάζ των εφημερίδων που αναφέρονται στο τροχαίο ατύχημα.

Τι έγραφαν οι εφημερίδες

«Η Τροχαία αναζητεί νεαρή οδηγό που φέρεται να εμπλέκεται στο δυστύχημα. {…} Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν και όπως ανέφερε στην κατάθεση του ο 21χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, στο δυστύχημα φαίνεται να εμπλέκεται άγνωστη νεαρή, η οποία στην προσπάθεια της να προσπεράσει το μοτοποδήλατο καθώς και δεύτερο μοτοποδήλατο που προπορευόταν, εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να ανακόψει την πορεία του οχήματος του 21χρονου. {…} Η άγνωστη κοπέλα εγκατέλειψε τη σκηνή και για αυτό γίνονται προσπάθειες εντοπισμού της μέσα από την περιγραφή του αυτοκινήτου της, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Καφά, ήταν ανοιχτόχρωμο, με ανοιχτή οροφή και μάρκας Audi Α3 ή Α4».

e2

e4

e1

e3

Το νέο δελτίο τύπου της Αστυνομίας

Την επόμενη ημέρα, 3 Σεπτεμβρίου, στις 06:48 το πρωί, το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναδημοσιεύει το δελτίο τύπου της Αστυνομίας που εξέδωσε την προηγούμενη ημέρα, αργά το απόγευμα, με το οποίο ενημερώνει πως ο 21χρονος οδηγός αφέθηκε ελεύθερος και πως ενδεχομένως το αναζητούμενο όχημα να είναι διαφορετικού τύπου.

Το δελτίο τύπου

«Αναφορικά με την πιο πάνω υπόθεση, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη με δικαστικό ένταλμα ενός προσώπου, το οποίο αφού ανακρίθηκε απολύθηκε στη συνέχεια της κράτησης του. Από εξετάσεις που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι το ενεχόμενο όχημα αγνώστων στοιχείων που εγκατάλειψε τη σκηνή του δυστυχήματος, πιθανόν να είναι και άλλης μάρκας πέραν από AUDI, όπως αρχικά αναφέρθηκε».

cats

6 Σεπτεμβρίου 2012

Η επόμενη επίσημη ενημέρωση που καταγράφεται, είναι στις 6 Σεπτεμβρίου 2012, οπότε ο άτυχος Λοίζου υπέκυψε στα τραύματα του, ενώ το εν λόγω δελτίο τύπου της Αστυνομίας, δημοσιεύεται από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων στις 7 Σεπτεμβρίου 2012, στις 09:09 το πρωί.

cats

kype 7 septemvriou

Σημειώνεται πως κατά τον ουσιώδη χρόνο, δεν δόθηκαν περαιτέρω οποιαδήποτε στοιχεία που να αφορά τον τύπο του οχήματος, ούτε σχετικό οπτικό υλικό στη δημοσιότητα, προκειμένου να συλλεχθούν πληροφορίες που ενδεχομένως να βοηθούσαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

To γραφικό του τροχαίου

Καταγραφή δεδομένων

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του φακέλου της υπόθεσης, το δυστύχημα σημειώθηκε στις 05:10. Δύο νεαροί, εκ των οποίων ο ένας το θύμα, μεταφέρονται στο νοσοκομείο, ενώ στο σημείο σπεύδει η Τροχαία Λεμεσού για εξετάσεις.

Ώρα, 6:10: Ενημερώνεται ο βασικός εξεταστής της υπόθεσης, ο οποίος μετέβη στη σκηνή, καθώς και ακόμη δύο αστυνομικοί. Ο 21χρονος οδηγός του οχήματος, έφυγε από τη σκηνή για να μεταβεί στο Νοσοκομείο, ενώ ο εξεταστής, σύμφωνα με τον ίδιο, ενημερώνεται πως στο τροχαίο εμπλεκόταν ένα άγνωστο όχημα που οδηγείτο από νεαρή κοπέλα.

Ώρα, 7:20: Ο εξεταστής μετέβη στον αστυνομικό σταθμό Γερμασόγειας, όπου μετέβη και ο 21χρονος Νικολάου και τον υπέβαλε έλεγχο αλκοόλης, με ένδειξη 29mg αντί 22, που ήταν το επιτρεπόμενο όριο.

Ώρα, 7:42: Ο 21χρονος μεταφέρθηκε στην Τροχαία Λεμεσού, όπου του έγινε τελικός έλεγχος αλκοόλης με ένδειξη 21 mg.

Ώρα, 10:15-11:45: Ο 17χρονος βασικός μάρτυρας που επέβαινε στην δεύτερη μοτοσικλέτα που προσπέρασε το αναζητούμενο όχημα, δίνει κατάθεση, στην οποία αναφέρθηκε στις συνθήκες του τροχαίου και δίνει περιγραφή οχήματος και οδηγού, ενώ σε πέντε περιπτώσεις έκανε λόγο για όχημα τύπου Audi convertible.

Κατάθεση 17χρονου βασικού μάρτυρα

«{...} Εκεί στο σημείο του τούνελ όπου πηγαίναμε, είδα να μας προσπερνά από τα δεξιά ένα αυτοκίνητο μάρκας Audi cabrio. Ο μουσιαμάς του ήταν κλειστός. Ήταν χρώματος ανοιχτού, μεταξύ προς μπεζ ή μπορεί και χρυσαφί, ενώ ο μουσιαμάς του ήταν σκούρου χρώματος. Είχε αναμμένα τα φώτα του όπως τζιαί όλοι εμείς. Την ώρα που μας προσπέρασε αυτό το Audi, μπήκε μέσα στην άλλη πάντα, έπιασε περίπου τζιαί την μισή πάντα του αντίθετου ρεύματος κυκλοφορίας {…} Εν τω μεταξύ το αυτοκίνητο το Audi είχε προχωρήσει και έφυγε. Μέσα σε αυτό όπως είδα ήταν μόνο ένα άτομο. Ο οδηγός του τον οποίο είδα από την πίσω πλευρά καθότι έφευγε. Δεν είδα το πρόσωπο. Είχε μακριά ίσια μαλλιά, ανοιχτού χρώματος {...}».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όσα κατέθεσε βασικός μάρτυρας για το θανατηφόρο του 2012-Περιέγραψε Audi και αναζητούμενη οδηγό

Ώρα, 11:05: Ο 21χρονος, συνελήφθη από την Αστυνομία.

Ώρα, 12:00: Ο 17χρονος βασικός μάρτυρας, ο 21χρονος οδηγός του οχήματος, ο εξεταστής της υπόθεσης και μέλη της Ομάδας Αναπαραστάσεων Τροχαίων του Αρχηγείου, μεταβαίνουν στην σκηνή για υποδείξεις και αναπαράσταση του τροχαίου.

Ώρα, 13:45-15:20: Λαμβάνεται κατάθεση από τον 21χρονο οδηγό που χτύπησε με την μοτοσικλέτα του θύματος. Του υποδείχθηκε πρόχειρο σχέδιο σκηνής και συμφώνησε, ενώ ακολούθως αφέθηκε ελεύθερος. Στην κατάθεση του, παρά το ότι έγινε λόγος πως αναφέρθηκε σε νεαρή οδηγό, δεν γίνεται καμία αναφορά στο εάν είδε ή όχι τον τύπο του οχήματος ή την οδηγό, παρά το γεγονός πως προηγήθηκε η κατάθεση του 17χρονου μάρτυρα που έκανε αναφορά σε συγκεκριμένη μάρκα οχήματος και θα μπορούσε να ερωτηθεί. Ωστόσο, στην κατάθεση του, κρίθηκε σκόπιμο να καταγράψει πως δεν θυμόταν την μάρκα της μπύρας που είχε καταναλώσει.

Κατάθεση 21χρονου οδηγού

«{...} Επήα στο σπίτι του … και έκατσαμε και κουβεντιάζαμε. Κατά την παραμονή μου στο σπίτι του ήπια ένα τενεκεδάκι μπύρας μεγάλο μόνο, δεν θυμούμαι την μάρκα της {…} Ενώ εκινόμουν κατά μήκος μιας αριστερής κλειστής στροφής σύμφωνα της πορείας που ακολουθούσα και η ώρα ήταν περίπου 05:10 το πρωί, ξαφνικά αντιλήφθηκα από απέναντι μου φώτα αυτοκινήτου το οποίο κινείτο αντίθετα από εμένα στο αριστερό μέρος της δικής μου λωρίδας κυκλοφορίας και ερχόταν κατά πάνω μου. Εγώ δεν αντέδρασα αμέσως. Κορνάρω να δω την αντίδραση του οδηγού του άλλου αυτοκινήτου που ερχόταν κατά πάνω μου και όταν εκατάλαβα πως συνέχιζε να έρχεται πάνω μου, αμέσως έστριψα το τιμόνι μου αριστερά χωρίς να πατήσω τα φρένα του αυτοκινήτου μου και αμέσως μετά για να μην συγκρουστώ πάνω στον τοίχο που ήταν στην αριστερή πλευρά του δρόμου πριν την Γέφυρα έστριψα το τιμόνι μου δεξιά με αποτέλεσμα να αρχίσω να χάνω τον έλεγχο του αυτοκινήτου μου το οποίο κινήθηκε προς τα δεξιά μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και αφού συγκρούστηκε με το μπροστινό του μέρος πάνω στον τοίχο στην δεξιά πλευρά του δρόμου σύμφωνα της πορείας που ακολουθούσε ακολούθως ακινητοποιήθηκε μέσα στη μέση του δρόμου με το μπροστινό μέρος να είναι προς την Μουτταγιανα. {…}»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κενό στην κατάθεση του οδηγού που ενεπλάκη στο θανατηφόρο-Δεν ρωτήθηκε για το αναζητούμενο όχημα

Άγνωστο τι μεσολάβησε για τον τύπο του αναζητούμενου οχήματος

Από τα πιο πάνω, δεν διαπιστώνεται τι μεσολάβησε και ποια μαρτυρία ήταν αυτή που εξασφαλίστηκε μέχρι τη δεδομένη στιγμή, ώστε η Αστυνομία να εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία ανέφερε πως ενδεχομένως το αναζητούμενο όχημα να μην ήταν Audi. Και αυτό διότι, από την μια ο 17χρονος βασικός μάρτυρας δεν αναίρεσε την πρώτη κατάθεση του, αντιθέτως αυτή κατατέθηκε ενώπιον του θανατικού ανακριτή, και από την άλλη, ο 21χρονος οδηγός, δεν αναφέρεται καν στο αναζητούμενο όχημα.

Την ίδια ώρα, η ανακοίνωση της Αστυνομίας, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα κατατέθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, στην βάση των οποίων, ο θανατικός ανακριτής, τον Δεκέμβριο του 2015, δηλαδή τρία χρόνια μετά το τροχαίο, κατέληξε πως:

Απόσπασμα από το πόρισμα θανατικού ανακριτή, ημερομηνίας 31/12/2015:

«Ενώ το Μοτοποδήλατο κινείτο στην αριστερή άκρη της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας, ως η πορεία του, και βρισκόταν εντός του τούνελ κάτω από την υπέργεια γέφυρα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας – Λεμεσού, άγνωστη οδηγός, η οποία οδηγούσε αγνώστων στοιχείων σαλούν όχημα (στο εξής «το γνωστό Όχημα») στην ίδια κατεύθυνση και πίσω από το Μοτοποδήλατο, προσπέρασε το τελευταίο καθώς και το μοτοποδήλατο που οδηγούσε ο χχχ εισερχόμενη εν μέρει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Το Άγνωστο Όχημα ήταν σαλούν convertible, ανοικτού χρώματος, μάρκας Audi {…}».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αποκαλύπτουμε το πόρισμα για το θανατηφόρο του 2012-Τι είχε καταγράψει ο θανατικός ανακριτής

Λήψη καμερών και καταθέσεις μερικές μέρες μετά

Όπως προκύπτει από τον φάκελο της υπόθεσης, το υλικό από κάμερες υποστατικών, παραλήφθηκε σε διαφορετικές ημερομηνίες, όπως και οι καταθέσεις από τους μάρτυρες.

Ημερομηνία: 06/09/2012 (το θύμα υπέκυψε στα τραύματα του)

-Ο εξεταστής της υπόθεσης παρέλαβε τις κάμερες από εργοστάσιο, που βρίσκεται σε κοντινό σημείο από τη σκηνή του δυστυχήματος και είναι η κατεύθυνση που ακολούθησε το αναζητούμενο όχημα.

Ημερομηνία: 08/09/2012

Ώρα: 09:00-10:15

-Λήφθηκε κατάθεση από τον 17χρονο συνοδηγό στη μοτοσικλέτα του άτυχου Ανδρέα Λοϊζου, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Ώρα 10:30-11:20

-Λήφθηκε κατάθεση από τον 17χρονο που επέβαινε στην μοτοσικλέτα που προπορευόταν των άλλων δύο που προσπέρασε το αναζητούμενο όχημα και βρισκόταν σε απόσταση 80-100 μέτρων.

-Την ίδια ημέρα λήφθηκαν οι κάμερες από την οικία στην οδό Μυκηνών χχ στην περιοχή Καλογήρων.

Ημερομηνία: 10/09/2012

Ώρα 18:15-18:25

-Κλήθηκε στην τροχαία ο 21χρονος οδηγός του ενεχόμενου οχήματος και του λήφθηκε ανακριτική κατάθεση για διερευνώμενη υπόθεση, πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας, δεδομένου πως τέσσερις ημέρες προηγουμένως ο άτυχος Λοϊζου υπέκυψε στα τραύματα του. Ο 21χρονος υιοθέτησε την κατάθεση που έδωσε στις 2/9/2012 και ούτε σε αυτή την κατάθεση γίνεται οποιαδήποτε αναφορά για το αναζητούμενο όχημα.

Ημερομηνία: 12/9/2012

Ώρα: 16:45

-Η Αστυνομία παρέδωσε το μοτοποδήλατο ο άτυχος Λοϊζου σε συγγενικό του πρόσωπο.

Ημερομηνία: 14/9/2012

-Παραδόθηκε στον πατέρα του 21χρονου το αυτοκίνητο που οδηγούσε.

Ημερομηνία: 16/9/2012

-Παραλήφθηκαν, δεκατέσσερις μέρες μετά το τροχαίο, κάμερες από την οδό Μυκηνών αριθμός χχ. Το υλικό από τις κάμερες της εν λόγω οικίας έγινε κατορθωτό να εξεταστεί στις 20/9/2012.

Ημερομηνία: 10/01/13

-Παραλήφθηκαν οι τρεις ψηφιακοί δίσκοι και τα τεκμήρια και μεταφέρθηκαν στην αποθήκη τεκμηρίων του αστυνομικού σταθμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα στοιχεία στο φως για το θανατηφόρο του 2012-Όσα κατέθεσε ο εξεταστής της Αστυνομίας

Όλο το χρονικό σε βίντεο

Από το τότε στο σήμερα

Μετά το σάλο που προκλήθηκε στα social media, με την μια πληροφορία να διαδέχεται την άλλη, η Αστυνομία κλήθηκε να τοποθετηθεί. Στην πρώτη της αντίδραση, τόσο δια του εκπροσώπου της όσο και μέσω επίσημης ανακοίνωσης, απέρριψε τα όσα γράφονται και τα περί «συγκάλυψης του δυστυχήματος συνεπεία εμπλοκής σε αυτό συγκεκριμένων προσώπων», λέγοντας πως «δεν ανταποκρίνονται ποσώς στην πραγματικότητα και απορρίπτονται κατηγορηματικά». Επιπρόσθετα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, είχε αναφέρει πως «αρχικά αναφερόταν για συγκεκριμένο όχημα και στη συνέχεια από εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η μάρκα του αυτοκινήτου δεν ήταν αυτή που αναφέρθηκε στην αρχή».

Στη συνέχεια, η Αστυνομία κληθείσα να δώσει απαντήσεις, όπως δημόσια αναφέρθηκε, ζητήθηκε και διαβιβάστηκε ο φάκελος της υπόθεσης στο Αρχηγείο, ο οποίος μελετήθηκε χωρίς όμως να προκύπτει οτιδήποτε. Σε σχετικές δηλώσεις, κάνοντας μάλιστα αναφορά στο φάκελο του θανατικού ανακριτή, προέβη και ο ίδιος ο Αρχηγός Αστυνομίας.

Ωστόσο, ακολούθησαν οι αποκαλύψεις από το πόρισμα του θανατικού ανακριτή που εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, ο οποίος στη βάση της μαρτυρίας που του κατατέθηκε, ανέφερε πως «το άγνωστο όχημα ήταν σαλούν convertible, ανοιχτού χρώματος, μάρκας Audi», κάτι που ήρθε σε πλήρη αντίθεση με τα όσα δήλωνε η Αστυνομία, η οποία είχε αναφέρει προηγουμένως πως μελέτησε το φάκελο.

Ακολούθησε, η διάψευση της Αστυνομίας από πλευράς οικογένειας, η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η Αστυνομία Κύπρου προέβη σε δηλώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, μεταξύ άλλων ότι οι μαρτυρίες ήταν μόνο δύο προσώπων, πράγμα αναληθές γιατί υπήρχαν πολλοί μάρτυρες και ότι η Αστυνομία επισκέφθηκε πολλές φορές την οικογένειά μας, πράγμα το οποίο δεν ευσταθεί καθότι πέραν της μιας φοράς που μας επισκέφθηκαν, δεν επικοινώνησε ξανά κανένας μαζί μας».

Μετά τις αποκαλύψεις αλλά και την διάψευση της οικογένειας, η Αστυνομία αναδιπλώθηκε, λέγοντας πως είχαν γίνει έρευνες και για το συγκεκριμένο τύπο του οχήματος, ενώ ανέφερε πως οι μάρτυρες δεν ήταν δύο αλλά πέντε.

Οι αρχικές δηλώσεις και αυτές που ακολούθησαν των αποκαλύψεων και της διάψευσης της οικογένειας

Αγνοούνται καταθέσεις

Στα πλαίσια της νέας έρευνας που διατάχθηκε, μετά και την επιστολή της οικογένειας, αρχικά εξετάστηκε τόσο ο ποινικός φάκελος, όσο και ο φάκελος του θανατικού ανακριτή, ενώ στη συνέχεια κλήθηκαν στο Αρχηγείο διάφορα πρόσωπα.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ, για κατάθεση κλήθηκαν οι νεαροί που βρίσκονταν στην σκηνή του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2012, κάτω από την γέφυρα της Μουτταγιάκας. Υπενθυμίζεται πως στην μια μοτοσικλέτα επέβαινε το θύμα μαζί με ακόμη ένα 17χρονο που είχε τραυματιστεί, ενώ στη δεύτερη άλλοι δύο 17χρονοι. Τις δύο μοτοσικλέτες προσπέρασε το αναζητούμενο όχημα, το οποίο ανέκοψε την πορεία 21χρονου οδηγού που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα. Πιο μπροστά από τις δύο μοτοσικλέτες, σε απόσταση περίπου 80-100 μέτρων, σύμφωνα με τα όσα καταγράφει ο θανατικός ανακριτής, υπήρχε τρίτη μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν άλλοι δύο 17χρονοι. Και οι έξι ανήλικοι, επέστρεφαν στις οικίες τους μετά από νυχτερινή έξοδο.

Οι νέοι ανακριτές, που κλήθηκαν να εξετάσουν από την αρχή όλα τα δεδομένα, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο προκύπτει πλημμελής διερεύνηση ή εάν προκύπτει οποιοδήποτε άλλο ζήτημα, κάλεσαν για κατάθεση όλους τους ανήλικους, κάποιοι από τους οποίους κρίνονται σημαντικοί μάρτυρες, αφού είχαν περιγράψει τις συνθήκες του τροχαίου, ενώ έδωσαν περιγραφή του αναζητούμενου οχήματος και οδηγού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα πλαίσια των εξετάσεων, διαπιστώθηκε πως από το φάκελο απουσιάζει αριθμός καταθέσεων που έδωσαν ανήλικοι, οι οποίοι υποστήριξαν πως κατά το δεδομένο χρόνο είχαν δώσει κατάθεση.

Ωστόσο, άγνωστο σε ποιο στάδιο, χάθηκαν οι καταθέσεις και κάτω από ποιες συνθήκες, κάτι το οποίο ενδεχομένως να διαφανεί μέσα από την διερεύνηση.

Πάντως, πρόκειται για μια σοβαρή εξέλιξη, η οποία δημιουργεί την ίδια ώρα ερωτήματα, αφού είχαν γίνει δηλώσεις τόσο από πλευράς Αρχηγού όσο και από τον Εκπρόσωπο Τύπου του Σώματος, οι οποίοι είχαν αναφέρει πως είχε μελετηθεί ο φάκελος, χωρίς να προκύπτει οτιδήποτε.

Οι έρευνες από την τετραμελή ανακριτική ομάδα, με επικεφαλής τον Βοηθό Αρχηγό Αστυνομίας, Θεμιστό Αρναούτη, βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ οι εξετάσεις επεκτάθηκαν σε διάφορα Τμήματα ή αστυνομικούς, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είχαν εμπλοκή στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Η οικογένεια του 17χρονου απευθύνει έκκληση σε οποιοδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να συμβάλει στην εξιχνίαση του τροχαίου, να διαβιβάσει τις πληροφορίες σε όποιον έχει εμπιστοσύνη, προκειμένου να διερευνηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελία ενώπιον της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της Διαφθοράς για το θανατηφόρο του 2012

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Καταγγελία για νέο εργοστάσιο στο Δάλι παρά το διάταγμα για αναστολή εργασιών-Φωνάζουν οι κάτοικοι
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές
ΒΙΝΤΕΟ: Πλήθος πιστών στην ξεχωριστή περιφορά του Επιταφίου μέσα στη θάλασσα στη Νάξο
Ερντογάν για το πάγωμα των εμπορικών σχέσεων με Ισραήλ-«Ξέρουμε πως η Δύση θα μας επιτεθεί»
Ένοχος 44χρονος που κατηγορείται ότι χτύπησε την 24χρονη σύντροφό του λίγες ημέρες αφότου γέννησε
BINTEO: Η πρόσκρουση της θαλαμηγού στις Σπέτσες στην προβλήτα από τους δυνατούς ανέμους