Σε τρεις άξονες η συνεργασία Ελλάδας και Τουρκίας-Συγκρατημένα αισιόδοξος ο Μητσοτάκης

Στα συμπεράσματα της Συνόδου του ΝΑΤΟ και στη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στις δηλώσεις του από το Βίλνιους της Λιθουανίας ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «συγκρατημένη αισιοδοξία» ως προς τις σχέσεις με την Άγκυρα.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας που οραματίζεται με την Τουρκία για το μέλλον, το οποίο - πλαίσιο - στηρίζεται σε τρεις άξονες:

1)στον πολιτικό διάλογο, υπό την καθοδήγηση των υπουργών εξωτερικών

2)στα μέτρα οικοδόμησης και εμπιστοσύνης

3)στη δυτική ατζέντα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο και στις ανακοινώσεις που ακολούθησαν, λέγοντας πως το κλίμα «υποδηλώνει τη διάθεση και των δύο ηγεσιών να επαναπροσεγγίσουμε το πλαίσιο των σχέσεων μας».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις σχέσεις της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, είπε ότι «σύντομα αναμένεται να υπάρχουν θετικά νέα για το πώς η Ουάσινγκτον θα ενισχύσει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, στο πλαίσιο της Συμμαχίας». Όσο για το θέμα των F-16 στην Τουρκία, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι «εμάς, την Ελλάδα, μας αφορά μόνο έμμεσα το θέμα».

Σε ερώτηση για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είναι προς όφελος και της Ελλάδας να υπάρχουν καλές σχέσεις με την Άγκυρα και μίλησε για «στροφή» στην πολιτική της Τουρκίας.

«Αυτό που μας απασχολούσε πάντα, ήταν να μην χρησιμοποιούνται ΝΑΤΟϊκά όπλα εναντίον μας», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «από εκεί και πέρα, κάθε χώρα έχει δικαίωμα να φροντίζει για την άμυνά της».

Πηγή: skai

Δειτε Επισης

Στην Κωνσταντινούπολη αντί στην Άγκυρα βρέθηκαν Ολγκίν-Φιντάν (pic)
Ποινές με αναστολή και πρόστιμα σε πέντε νεαρούς το Δικαστήριο για την επίθεση εναντίον πετοσφαιριστών του Παφιακού
Επιμονή Τατάρ με τη πρότασή του για τα οδοφράγματα-Δεν δείχνει καμία πρόθεση για συμφωνία
Ποινές φυλάκισης με αναστολή σε δύο ανήλικους και 21χρονο για ληστεία και επίθεση σε ντελιβερά
Προφυλακίστηκε η ψυχίατρος που έκανε ντελίβερι ναρκωτικών μέχρι και με ασθενοφόρο-Τι ισχυρίστηκε
Καίει Γιαννάκη το πανεπιστήμιο των ΗΠΑ-«Δεν έλαβε ποτέ πτυχίο, παρακολούθησε κάποια μαθήματα»
Συμφωνήθηκε νέος γύρος ανταλλαγής αιχμαλώτων κατά τις συνομιλίες «εξπρές» Ρωσίας με Ουκρανία
Νέος γύρος ερευνών στην Πορτογαλία για την Μαντλίν ΜακΚαν-Θα ψάξουν τυχόν ίχνη του σώματός της
Μειωμένη παροχή νερού την Τρίτη στα υποστατικά του δρόμου Λάρνακας-Δεκέλειας
Εξερράγη το ηφαίστειο της Αίτνας-Σύννεφα τέφρας στον ουρανό, τουρίστες έτρεχαν να σωθούν (live εικόνα)