Ο Θανάσης της έγινε ο Θανάσης όλων-Μεγάλη διαμαρτυρία το απόγευμα έξω από την Εισαγγελία

Δεν ήθελε να γίνει σύμβολο αγώνα. Δεν ήθελε να γίνει γνωστή ως μια μαυροφορεμένη φιγούρα που φωνάζει. Δεν ήθελε να ζήσει τον εφιάλτη. Ήθελε να δει τα παιδιά της να μεγαλώνουν και να είναι ευτυχισμένα. Ήθελε να έχει μια κανονική ζωή.

Όμως η ζωή της τα έφερε αλλιώς της κυρίας Ανδριάνας. Από τη μέρα που κάποιοι σκότωσαν τον Θανάση της, η ζωή της μετατράπηκε σε μια ατέρμονη μάχη. Μια μάχη για την αλήθεια, τη διαφάνεια και τη Δικαιοσύνη.

Την αγνοούσαν για χρόνια. Την πολέμησαν. Την θεωρούσαν γραφική και «πελλή». Κατέβαινε με τον σύζυγο και τα άλλα της παιδιά, ντυμένη με τις φωτογραφίες του νεκρού παιδιού της, και φώναζε πως τον Θανάση τον σκότωσαν. Δεν άκουγε κανείς. Το διερεύνησαν, έλεγαν. Πίστευαν πως εκείνοι ήξεραν κι η τραγική μάνα έψαχνε παρηγοριά μέσα στον πόνο της.

Η Ανδριάνα Νικολάου πάλευε μόνη, με μοναδικό στήριγμα τον σύζυγο, τα παιδιά, την ευρύτερη οικογένεια και τους δικηγόρους της. Απελπιστικά μόνη απέναντι σε ένα σύστημα που δεν ήθελε να την αφήσει να κερδίσει, απέναντι σε ένα κράτος που έδειξε να μην ενδιαφέρεται για τη Δικαιοσύνη.

Δεν είναι όμως μόνη πια. Όλοι ξέρουν πως είχε πάντοτε δίκαιο. Πως τον Θανάση της τον δολοφόνησαν και οι δολοφόνοι είναι για 18 χρόνια ελεύθεροι και ατιμώρητοι. Πως οι παραλείψεις και η αμέλεια κάποιων επέτρεψε αυτό το αποτέλεσμα και ακόμη κι αυτά θα μείνουν ατιμώρητα και θα πρέπει η ίδια να διεκδικήσει κάποιας μορφής Δικαιοσύνη, μέσα από ιδιωτικές ποινικές διώξεις, αφού το κράτος δεν ενδιαφέρεται ούτε καν αυτό να πράξει. Μέχρι και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας φάνηκε να ντράπηκε με την απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας κι είπε πως το κράτος θα της δώσει ένα ποσό, για να κάνει για άλλη μια φορά τη δουλειά της πολιτείας. Όπως έκανε τον ντετέκτιβ, όπως έκανε τον ιατροδικαστή, όπως έκανε τον ερευνητή, τώρα θα προσπαθήσει να διώξει αυτούς που δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους εκ μέρους του κράτους.

Η κινητοποίηση που υπήρξε τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ενόψει της σημερινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας, ήταν συγκλονιστική. Χιλιάδες πολίτες ένωσαν τη φωνή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αυτήν της κ. Ανδριάνας, απαιτώντας δικαίωση για τον Θανάση της, που έγινε πια ο Θανάσης όλων μας.

Ακόμη κι αν δεν παρευρεθούν όλοι αυτοί σήμερα έξω από τη Νομική Υπηρεσία, θα είναι μαζί της νοερά. Θα της δίνουν δύναμη και θα γίνουν μέρος του αγώνα της. Επειδή η μάχη της δεν είναι πια προσωπική ή οικογενειακή υπόθεση. Είναι ζήτημα των πολλών, που ζητούν αυτά που διεκδικεί η ίδια η κ. Ανδριάνα: Την αλήθεια, τη διαφάνεια και τη Δικαιοσύνη. Αρετές απαραίτητες σε ένα κράτος δικαίου, οι οποίες όμως φαίνεται να εφαρμόζονται α λα καρτ, όπου βολεύει κι όπου δεν θα ενοχλήσει, αντί να αποτελούν βασικό ηθικό μας πυλώνα. Και αυτή η μαυροφορεμένη μητέρα έχει γίνει, μέσα στο κακό που την βρήκε, το σύμβολό τους.

Η κ. Ανδριάνα δεν θα είναι μόνη. Στις 6:30 το απόγευμα, έξω από τη Νομική Υπηρεσία και μέσα σε χιλιάδες καρδιές, θα είναι με τους πολλούς. Την επέτειο της ημέρας που κατατάγηκε ο Θανάσης της στον στρατό, οι πολίτες τάσσονται στο πλάι της. Για να απαιτήσουν αυτά που απαιτεί αυτή: Τον τερματισμό της συγκάλυψης και τη Δικαιοσύνη.

Δειτε Επισης

Ρίχνει την ευθύνη στην ΚΟΠ ο Πρόεδρος-«Τους προειδοποιήσαμε για όλα αυτά, αλλά συνεχίζουν να κρύβονται»
Προτάσεις για τη βία στα γήπεδα κατέθεσε η Ισότητα-«Γλίτωσαν καθαρά από τύχη τα χειρότερα» οι τρεις Αστυνομικοί
Καταδικάζει τα επεισόδια στο ΑΕΛ-Απόλλων ο Σύνδεσμος Πυροσβεστών Κύπρου
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Ενστάσεις για την προσωποκράτηση των τεσσάρων-Την Τρίτη η απόφαση
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Τον σταμάτησαν για έλεγχο και βρήκαν φάρμακα για άλογα-Πρόστιμο €1.500 στον οδηγό
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο
Εκβιάζουν πολίτες με δήθεν πορνογραφικό βίντεο-Ζητούν χρήματα για να μην το δημοσιεύσουν
Στην Κύπρο Αμερικανοί ειδικοί για καταπολέμηση οικονομικού εγκλήματος