Στην αντεπίθεση οι ταξιτζήδες για τα καύσιμα από κατεχόμενα-«Ειρωνεύονται και χλευάζουν»

Έξω φρενών είναι οδηγοί ταξί με τις αιχμές που αφήνουν οι πρατηριούχοι κατά των οδηγών, οι οποίοι, όπως ισχυρίζονται, μεταβαίνουν στα κατεχόμενα για να γεμίσουν τα οχήματά τους με καύσιμα και επιστρέφουν στις ελεύθερες περιοχές για να εργαστούν, με τους ταξιτζήδες την ίδια ώρα, να φωνάζουν και να αντιστρέφουν τα πυρά, ενώ ταυτόχρονα, αναφέρονται σε σειρά από προβλήματα που ταλανίζουν τον εργασιακό τους χώρο.

Ανάμεσα στα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τους οδηγούς ταξί, είναι το θέμα επιβίωσης των ίδιων των οδηγών, ο αθέμιτος ανταγωνισμός που υπάρχει την τελευταία δεκαετία, όπως επίσης και οι παρανομίες που λαμβάνουν χώρα στους δρόμους, καθώς όπως φαίνεται, διάφορα πρόσωπα από τρίτες χώρες, όπως και Τουρκοκύπριοι, μετατρέπουν τα οχήματά τους σε ταξί, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να κλέβουν τη δουλειά των επαγγελματιών οδηγών.

Όπως καταγγέλλει στον REPORTER, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών και Επιχειρηματιών Ταξί, Χαράλαμπος Αυγούστου, «εδώ και μέρες οι φίλοι πρατηριούχοι καυσίμων, έχουν κάνει διαμαρτυρία για τον κόσμο που γεμίζει καύσιμα από τα κατεχόμενα. Μιλάνε για καύσιμα που βγάζουν ρύπους και μολύνουν το περιβάλλον. Τα έχουν με ορισμένες ομάδες ότι εμπορεύονται τα καύσιμα από τα κατεχόμενα και μία ομάδα που αναφέρθηκαν είναι τα ταξί».

Ως Συντεχνία, πρόσθεσε ο κ. Αυγούστου, «θέλουμε να απαντήσουμε στους φίλους πρατηριούχους και να τους αναφέρουμε ότι δεν έχουμε πρόβλημα μαζί τους, αλλά μόνο με την Κυβέρνηση έπρεπε να τα έχουν για να βρεθεί τρόπος αποφυγής αυτής της κατάστασης».

Ουσιαστικά, στον κλάδο των οδηγών ταξί, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όπως το θέμα της επιβίωσης. «Οι οδηγοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιώσουν, αφού παράνομοι με ιδιωτικά αυτοκίνητα, γεμίζουν από τα κατεχόμενα και λόγω της διαφοράς της τιμής των καυσίμων, το ότι δεν βγάζουν κοινωνικές ασφαλίσεις και ΦΠΑ, έρχονται και δουλεύουν με πολύ χαμηλότερες τιμές και δεν τους ενοχλεί κανένας».

Όσον αφορά το ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού, ο κ. Αυγούστου, τόνισε ότι, «όλα τα λεφτά για τις δημόσιες μεταφορές, εδώ και δώδεκα χρόνια, πάνε όλα σε συγκεκριμένες εταιρείες λεωφορείων. Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια τον χρόνο και τα ταξί, καθώς και άλλα μέσα δημόσιας χρήσης, δεν πήραν ούτε ένα ευρώ. Ενώ, για το θέμα της μεγάλης παρανομίας που λαμβάνει χώρα στους κυπριακούς δρόμους, είπε ότι, «φωνάζουμε για την παρανομία τόσο από ιδιώτες ελληνοκύπριους και από χώρες όπως, Πακιστάν, Μπαγκλαντές, ενώ τώρα έχουν προστεθεί και οι Τουρκοκύπριοι, που όλοι αυτοί με τη διαφορά των καυσίμων και τον φόρο που δεν πληρώνουν, κτυπάνε τις τιμές και παίρνουν τη δουλειά μας».

Πάντως, ο πρόεδρος των οδηγών ταξί, άφησε σαφέστατες αιχμές κατά των αρμόδιων, αφού, όπως ισχυρίζεται, δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους, για να βοηθήσουν τον κλάδο τους. «Μιλώντας στην τελευταία συνάντηση που είχαμε με τα αρμόδια τμήματα της Κυβέρνησης που αφορούν τον κλάδο μας και το Υπουργείο Μεταφορών, δεν έχουν δείξει την παραμικρή θέληση να βοηθήσουν. Σε προηγούμενες συναντήσεις είχαμε μόνο υποσχέσεις που δεν υλοποιούνταν εδώ και πολλά χρόνια. Τώρα, αντί αυτών των υποσχέσεων, είδαμε να ειρωνεύονται, ακόμα και να χλευάζουν τους αντιπροσώπους των οδηγών».

Η Συντεχνία των οδηγών ταξί ωστόσο, στην παρούσα φάση, βρίσκεται σε επαφή και με τα συμβούλια των άλλων πόλεων, καθώς και με άλλες οργανώσεις, «όπως φορτηγά, λεωφορεία, skip, φόρκλιφτ, μπετονιέρες, για να ενωθούμε όλοι μαζί, ακόμα και απλός κόσμος για κάτι το πολύ δυναμικό. Κτυπούν τον κλάδο μας και δεν κάνουν απολύτως τίποτα τα αρμόδια τμήματα και θέλουν να φιλελευθεροποιήσουν το επάγγελμα του ταξί. Είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται στον κλάδο μας, τόσο μεγάλη ένωση γιατί κατάλαβαν όλοι οι οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί, ότι πάνε να μας διαλύσουν».

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ανταλλαγή καλών πρακτικών ΤΝ για πολιτισμό πρότεινε η Κασσιανίδου στις Βρυξέλλες
Τη δημιουργία περαιτέρω υποχρεώσεων για ελέγχους αγοράς εξετάζει η Βουλή
Μονομερή απόφαση της Βουλής για το δικαίωμα περίθαλψης δημοσίων υπαλλήλων, καταγγέλλει η ΠΑΣΥΔΥ
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή συστήνει να γίνεται έρευνα για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών
Με δύο αεροσκάφη ενισχύει και φέτος η Κομισιόν την πυροσβεστική ομπρέλα Κύπρου
Δυσαρέσκεια Επιτροπής Γεωργίας για καθυστέρηση στη συζήτηση περί φωτοβολταϊκών
Τον ερχόμενο μήνα το σχέδιο επιδότησης διαμονής σε στέγες ηλικιωμένων
Σε «ειλικρινή διάλογο» για επίλυση προβλημάτων καλεί η Ισότητα τον Προϊστάμενο Υπ. Θήρας
Καταγγέλλει προσπάθεια εκμετάλλευσης με σκοπό την απαξίωση ο Δήμος Πάφου-Η θέση του για τη γιαγιά