Ξηλώνουν αβέρτα μεγάφωνα από παραλιακά μπαράκια-Φωνές από τους ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής

Ένας πραγματικός χαμός φαίνεται να επικρατεί στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης των παραλιακών πόλων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς επειδή βρίσκονται εκτεθειμένα σε εξωτερικό χώρο, ο ήχος που εκπέμπουν είναι τόσο δυνατός, με αποτέλεσμα αρκετοί πολίτες να προχωρούν σε καταγγελίες για οχληρία, κάτι που οδηγεί στις Αρχές να βάζουν λουκέτο σε μερικά, να μαζεύουν μεγάφωνα από άλλα και να εκδίδουν μάλιστα εξώδικα στους ιδιοκτήτες για μη κατοχή άδειας μετάδοσης μουσικής.

Άλλωστε, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης της Αστυνομίας για πάταξη της ηχορύπανσης, μέλη του ΟΠΕ Λεμεσού, σε συνεργασία με επιθεωρητή ρύπανσης του ήχου, διενήργησαν έρευνα σε υποστατικό στη Λεμεσό και κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι στο υποστατικό μεταδιδόταν ηχογραφημένη μουσική, με τη χρήση μεγαφώνων, χωρίς ωστόσο το υποστατικό να έχει σχετική άδεια.

Έτσι, ενώ οι επιχειρήσεις της Αστυνομίας για πάταξη της ηχορύπανσης και της οχληρίας συνεχίζονται καθημερινά, οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των Κέντρων Αναψυχής, είναι έξω φρενών, καθώς δεν θεωρούν ότι παραβιάζουν τη Νομοθεσία, αφού δεν τους εκδίδεται σχετική άδεια η οποία θα αναγράφει το ανώτατο επίπεδο ήχου που θα μπορούν να εκπέμπουν.

Πάντως, από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής, Φάνος Λεβέντης, σε δηλώσεις του στον REPORTER, είπε πως από τη μια, το θετικό είναι ότι υπάρχει κίνηση στις παραλιακές πόλεις, καθώς είναι κάτι που περιμένουν οι ίδιοι οι επιχειρηματίες εδώ και καιρό. «Από την άλλη, υπάρχει μια δυσκολία σε κάποιους χώρους, στο θέμα της εξυπηρέτησης, γιατί είναι υποστελεχωμένοι, αλλά την ίδια ώρα όμως, όπου υπάρχει θέμα ηχορύπανσης με τα υποστατικά, ενδέχεται να μην τους έχουν παραχωρηθεί άδειες, με αποτέλεσμα να μην εκπέμπουν ήχο που θα αναγραφόταν στην άδειά τους και θα τους επέτρεπε να εκπέμπουν σε ένα ανώτατο επίπεδο ήχου».

Mόνο μέσα από την άδεια μπορούν να ελεγχθούν

Το συγκεκριμένο ζήτημα με την παραβίαση της εκπομπής ήχου, είναι ιδιαίτερα σοβαρό για τους ίδιους τους ιδιοκτήτες, οι οποίοι θεωρούν ότι πρόκειται για ένα άλυτο πρόβλημα. «Η μοναδική λύση στο πρόβλημα, δεν είναι να τους κλείνουν τα υποστατικά, ούτε να τους παίρνουν τα μεγάφωνα, αλλά η λύση είναι να τους παραχωρείται άδεια. Μόνο μέσα από την άδεια μπορούν να ελεγχθούν και εάν παραβιάζουν τους όρους της άδειάς τους, τότε να τιμωρηθούν ανάλογα με το τι προνοεί η Νομοθεσία. Εάν τους εκδοθεί η άδεια, τότε στην άδεια του υποστατικού, θα αναγράφεται ότι στο εν λόγω υποστατικό, επιτρέπεται να διαχέεται στον εξωτερικό χώρο 60 ή 65 ή 70 ντεσιμπέλ ήχου. Εάν όμως δεν παραχωρηθεί άδεια, τότε θα εκπέμπεται μουσική ανεξέλεγκτα».

Ο κ. Λεβέντης, κάλεσε την ίδια ώρα τις τοπικές αρχές, να αντιληφθούν την κατάσταση που επικρατεί με το θέμα εκπομπής ήχων των υποστατικών. «Δεν γίνεται να κλείνουν επιχειρήσεις από τις 12, για να μην κάνουν οχληρία. Υπάρχουν μέχρι και δήμαρχοι, που βάζουν κόσμο από τις γειτονιές για να προχωρεί σε επώνυμες καταγγελίες για να πηγαίνουν να τους παίρνουν τα μεγάφωνα. Δεν είναι αυτή η σωστή πολιτική, ούτε είναι σωστή πολιτική να είμαστε στα αντίπαλα στρατόπεδα και να έχουμε μια πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ μας».

Ξεκάθαρο μήνυμα των ιδιοκτητών, είναι πως πρέπει να παραχωρηθούν άδειες εκπομπής ήχου στα υποστατικά και από εκεί και πέρα ο καθένας να τηρεί τη Νομοθεσία. «Εφόσον δεν θα συμμορφώνονται τα υποστατικά, τότε να υποστούν τις συνέπειες, αλλά όχι να μην δίνουν καν άδεια στα υποστατικά και να έρχονται μετά και να τα κλείνουν από η ώρα δώδεκα το βράδυ, καθώς ο Νόμος δεν προνοεί αυτά τα πράγματα».

Δειτε Επισης

Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Οδικό χάρτη αναμένει η Επίτροπος Ισότητας από το Συνέδριο «Γυναίκες για τη Μεσόγειο»
Στους 29 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Κολλημένη στην Βουλή η πρόταση Νόμου για δημιουργία Υπηρεσίας ασφάλειας παραλιών
Με τη… δευτέρα οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία-EURO και Ολυμπιακοί Αγώνες επηρεάζουν την τουριστική κίνηση
Μέτρα για επιπτώσεις ξηρασίας στη γεωργία συζήτησε η Μαρία Παναγιώτου στις Βρυξέλλες
Εργασίες στον παρακαμπτήριο Λεμεσού και στον αυτοκινητόδρομο Πάφου-Λεμεσού
Πραγματοποιείται η δεύτερη διοργάνωση Γηρι-Ολυμπιακών-Στο επίκεντρο η ενεργός γήρανση
«Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τον φόβο του καρκίνου με ελπίδα»
Την Πέμπτη η τελετή επαναπατρισμού λειψάνων Ελλαδιτών πεσόντων στην Κύπρο